Give a man a fish and he'll eat for a day. Teach a man to fish and he'll eat forever.

Give a man a fish and he'll eat for a day. Teach a man to fish and he'll eat forever.

Het geven van een donatie is een stap, maar het bereiken van het gewenste doel is een tweede stap.
Het gewenste doel is dat de donatie van positieve invloed is op het welbevinden van een organisatie ofwel een persoon. Om een bijdrage te kunnen leveren in het welbevinden, is het van grote waarde dat de donatie effectief wordt ingezet. Maar hoe bereik je dit?
Als voorbeeld wil ik mijn ervaring delen over het doneren van tandenborstels en tandpasta aan een kleuterschool in Cusco. Ik heb gekozen voor deze donatie omdat een gezond gebit van wezenlijk belang is en de verzorging op jonge leeftijd een bepalende factor hierin is. Bij het geven van de tandenborstels, heb ik samen met de lerares en de kinderen de diverse materialen gebruikt en de tanden gepoetst. Daar waar ik zag dat het kind moeite ervaarde, heb ik geprobeerd het kind spelenderwijs te stimuleren door het gebruik van onder andere tandenborstels met een fruitsmaakje en muziek. Voor de een kostte het wat meer moeite als voor de ander. Maar door het te ervaren, leerden ze.
Bovenstaande heeft ertoe geleid dat ik de kinderen niet alleen een tandenborstel heb gegeven, maar ook een steentje heb bijgedragen in het vergroten van de kans op een gezond gebit voor deze kinderen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statement of Ellen93
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
58 1
Selected Categories