Word mentor voor een vluchteling

Voor vrijwilligerswerk gaan mensen regelmatig naar het buitenland, om minderbedeelden te ondersteunen, milieuprojecten op gang te helpen of infrastructuur te bouwen. Het is natuurlijk een hele bijzondere ervaring om in een voor jou onbekende cultuur te zijn en tegelijkertijd projecten kunt ondersteunen die jij belangrijk vindt. Wanneer je ook graag een steentje wil bijdragen aan de ontwikkeling van mensen of samenlevingen, maar niet naar het buitenland kunt of wilt gaan, is het natuurlijk altijd mogelijk om binnen Nederland een organisatie te zoeken die bij jou past.

Stichting UAF is een organisatie die zich inzet voor gevluchte studenten en professionals en helpt hen op weg in de Nederlandse samenleving. De stichting doet dit werk als sinds 1948, en verbindt sinds die tijd vluchtelingen met vrijwilligers, werkgevers, (lokale) overheden en onderwijsinstellingen. Dit alles moet ervoor zorgen dat de potentie van deze mensen tot hun recht komt en datbze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse maatschappij. UAF zoekt regelmatig geïnteresseerden die een mentor willen worden voor deze vluchtelingen. De organisatie biedt vier mentorprogramma’s aan: ondersteuning tijdens studie, ondersteuning op het gebied van taal, ondersteuning bij het zoeken naar werk en ondersteuning bij een medische assessmentprocedure.

Denk jij dat je een bijdrage kunt leveren aan een van deze programma’s, en wil je mentor worden en zo een vluchteling ondersteunen om zijn plek te vinden binnen de Nederlandse samenleving? Meld je vandaag nog aan en help mensen hun potentie te benutten! Zo kom je in aanraking met andere culturen en lever je een positieve bijdrage aan het leven van een vluchteling en de maatschappij.

 

 

Type of Supply or Demand: 
Manpower

Contributions

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supply & Demand of Supporter of Vrijwillig Wereldwijd
Content
Image
Statistics
3
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Work & Initiate
Country / Region
Language
Nederlands