Help eigenaar Surfsrilanka de impact van toekomstige overstromingen in Sri Lanka te verkleinen
Image

Imco Flipse runde ten tijde van de alles verwoestende tsunami (2004), Surfcity Guesthouse in Unawatuna aan de zuidkust van Sri Lanka. Met eigen ogen zag hij wat de economische en psycho-sociale impact van een dergelijke ramp op de lokale bevolking was. Imco ging aan de slag, startte samen met enkele andere initiatiefnemers stichting Dutchconnect en deed ruime ervaring op met het begeleiden en opzetten van kleinschalige ontwikkelingsprojecten. In de periode na 2004 begeleidde hij ruim 50 (Nederlandse) vrijwilligers die meehielpen waar het nodig was. "Empowerment of the people", in dit geval de Srilankanen, heeft daarbij altijd centraal gestaan.

Ruim 13 jaar later, na nieuwe overstromingen in mei 2017, gaat Imco opnieuw aan de slag. Wat kan de bevolking zelf bijdragen om nieuwe overstromingen te voorkomen, en wat moeten mensen doen als zich een overstroming zich voordoet?

Met onder andere een bijzondere SUP* actie vraagt Imco aandacht én extra financiële middelen voor extra onderzoek naar de impact van overstromingen in ontwikkelingslanden. Wat ondernemen (Nederlandse) bedrijven uit de watersector om het risico op toekomstige overstromingen te verkleinen? En wat kan de bevolking zelf doen om de gevolgen van nieuwe overstromingen te verkleinen?

Doe mee!

  • Om Imco's actie te bekostigen is sponsoring nodig voor o.a. transport, verblijf, eten, huur van een cameraman en reclamemateriaal. Je kan sponsoren, als bedrijf (sponsorpakketten vanaf € 500) of als individu (met een eenmalige donatie)
  • Ga zelf surfen of suppen in Sri Lanka en boek je reis via Imco's sociale onderneming Surfsrilanka

Lees meer

* Suppen = peddelsurfen, een relatief nieuwe sport die wereldwijd steeds populairder wordt. Suppen kan, in tegenstelling tot gewoon surfen, ook op rustig water. Je staat rechtop op een soort surfplank en je komt vooruit met een peddel. Met een eerste actie gaat Imco 70!km suppen langs de Srilankaanse zuidkust.

Type of Supply or Demand: 
Products & Services
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supply & Demand of Koert Hommel
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
109 1