Hoe kan ik het beste meewerken aan een betere wereld in de kleine dagelijkse dingen?

Afgelopen zomervakantie ben ik met worldmapping en een hele leuke groep naar Uganda geweest om nier onder andere vrijwilligerswerk te doen. ALs we hier gingen douchen lette ik heel erg goed op het water (het was de drinkwater van de bevolking) en gebruikte ik maar een paar druppels per keer, maar nu ik thuis ben sta ik weer megalang onder de douche. Ik had gehoopt dat ik hier veel meer op zou letten zodra ik thuis zo komen, maar het lukt me niet zo goed. In Nederland is er toch een overvloed aan water denk ik dan en dan lukt het me niet om het nut van het korter douchen in te zien. 
Ook fairtrade kopen lukt me nog niet heel erg goed. Ik koop wel vaak Tony Chocoloney, ik bedoel : het smaakt geweldiglekker en is ook nog eens goed voor de cacoaboeren in het derdewereldland. Maar voor de  rest doet vooral mijn moeder de boodschappen en dan gaat ze toch liever voor de goedkopere versie. En met kleren kopen vind ik het soms ook lastig om dit fairtrade te doen. Ik weet ook niet zo goed bij welke winkels dit kan en ik wil natuurlijk wel dat mijn kleren er leuk uitzien! Dus weet iemand nog een leuke kledingwinkel waar fairtradekleding te koop is? 
Wel sta ik sinds mijn thuiskomst van deze geweldige reis meer stil bij de problemen in de wereld, onze westerse leefstijl, belangrijke normen en waarden in het leven etcetera. Ook deel ik deze gedachtes graag met mensen, doe ik wat meer vrijwilligerswerk, heb ik een presentatie voor worldmapping gedaan, geld gedoneerd etc. Maar mijn vraag is vooral: hoe kan ik het best meewerken aan een betere wereld in de kleine dagelijkse dingetjes? En welke dingen aan mezelf zou ik hiervoor kunnen proberen te veranderen en waar zou ik het beste op kunnen letten? Alle tips zijn welkom , alvast heel erg bedankt !!

Follow the author: Fleur van Beek
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: Fleur van Beek
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]