Gỏi cuốn, a.k.a. Springrolls

In het kader van lekker én gezond (en verschrikkelijk simpel) presenteer ik u de springroll! Lekker als lunch, maar ook als avondeten en klaar in een handomdraai. Een precies recept kan ik je niet geven, want ik doe ook altijd maar wat. Maar tot nu toe is het altijd lekker gebleken, dus geen zorgen. 

Begin met inslaan van de juiste ingrediënten. Dat houdt in: zoek de locale toko op en koop een flinke verpakking rijstvellen, van die ronde. Ook een potje Hoisin saus moet hier voor handen zijn, een aanrader als je het mij vraagt. Een zakje cashewnoten en wortels en komkommer moeten in elke supermarkt te vinden zijn (de rijstvellen bij de Albert Heijn trouwens ook wel, maar die prijzen gaan nergens over). 

Eenmaal thuis aangekomen rasp je alle groenten in fijne reepjes. Wees creatief en beperk je niet tot alleen komkommer en wortel als je dat leuk vindt. Taugé is er ook erg lekker in! Als je van pittig houdt, snijd dan ook een aantal pepertjes fijn. Gooi je cashewnoten in een vijzel en maak ze kleiner (niet tot poeder!). Heb je geen vijzel, bedenk dan een andere oplossing: fiets een paar keer over de verpakking heen ofzoiets. 

Nu we alle ingrediënten hebben voorbereid, vul je een diep bord met kokend water. Laat het een beetje afkoelen en stop vervolgens je eerste rijstblad onderwater, na tientallen seconden is deze als het goed is flexibel. Smeer er vervolgens een beetje Hoisin saus op en voeg je cashewnotenkruimels toe en vervolgens al je groenten. Als je er van houdt is het ook lekker om koriander toe te voegen, het blijft ten slotte een Vietnamees gerecht!

Vouw je rijstblad vervolgens dicht als een burrito (zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=IAbpVXEUt_c). Dit zal in het begin oefening vergen. 

Maak er nog een lekker dipsausje bij. Iets van een soy suasje of vissaus zijn er erg lekker bij.

Vervolgens is het enige wat mij nog rest te zeggen: eet smakelijk!

 

P.s. garnalen of kip zijn ook goede toevoegingen

P.p.s. gooi het geheel in de frituur en men heeft een loempia

Number of Persons: 
4
Ready In: 
20 min.
Ingredients: 
Rijstvellen
Hoisin saus
Cashewnoten
Wortels
Komkommer
Creativiteit

Contributions

Recipe of joepschrijver
Content
Image
Statistics
7
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Support & Inspire
Language
Nederlands