Ugandese 'rolex'

In Uganda kregen wij regelmatig zogeheten 'Rolex' (komt van 'roll' en 'eggs') te eten; een chapati, pannnenkoekje, opgerold, met daarin gebakken ei en soms nog een beetje tomaat. Ik kan niet zeggen dat ik het altijd even lekker vond, maar het is het proberen waard. Hieronder vind je het recept voor deze Ugandese lekkernij!

De chapati’s

Benodigdheden:

- tarwemeel

- water

- 1 gesnippert uitje

- 1 geraspte wortel

- een beetje zout

- (plantaardige) olie

Meng water, zout en tarwemeel en kneed het tot een bal. Meng de geraspte ui en wortel er doorheen. Joseph heeft ontdekt, dat het meer smaak geeft aan de Chapati. Voeg steeds een beetje bloem toe, totdat het deeg niet meer aan je handen kleeft. Voeg dan 2 eetlepels plantaardige olie toe en kneed opnieuw. Maak kleine ballen (zo groot als een Hollandse gehaktbal) en laat het deeg een kwartiertje rusten.

Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol de ballen met een deegroller (of een bierflesje) uit tot een ronde lap van ca. ø 20 cm. en 3 mm. dik. Verhit een grote koekenpan en bak de pannenkoekjes met een beetje plantaardige olie om en om gaar. Draai de chapati’s regelmatig om en bestrijk met olie. Joseph legde er een paar bovenop elkaar om ze door en door gaar te bakken, zonder dat de chapati’s zouden verbranden.

De omeletjes

Benodigdheden:

- 6-8 eieren

- een scheutje melk

- wat fijngehakte groenten, zoals bijvoorbeeld tomaat en ui

- peper en zout

- (plantaardige) olie

Maak de omeletjes: kluts de eieren met peper, zout en evt. een scheutje melk. Bak de groenten in een beetje olie. Denk aan ui, spinazie, geblancheerde doperwtjes, tomaat, etc. en voeg wat eimengsel toe. Zorg, dat de omeletjes net iets kleiner zijn dan de chapati.

Rol de omletjes in de chapati's en genieten maar!

 

Country / Region: 
Number of Persons: 
4
Ready In: 
20 min.
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Recipe of Mélanie
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
34
Selected Categories