Jappatti

Jappatti zijn een soort heerlijke hartige pannenkoeken. Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Tanzania heb ik ook dit gerecht leren koken tijdens de kookles van één van de mama's uit het dorpje. Buiten het feit dat ik twee traditionele gerechten nu kan koken, was het ook een bijzondere ervaring. Op het heetst van de dag, in een klein huisje van klei, leerde de mama ons bij het vuur het gerecht maken.

Meng de bloem beetje bij beetje met het gekookte water en voeg hierna de zonnebloemolie en wat zout toe. Alles op gevoel ;), omdat ik niet precies de hoeveelheden weet.  Maak van het geheel een grote bol en laat het een gedurende tijd rusten en rijzen. Wanneer het deeg gerezen is maak je van de grote bol verschillende kleine bolletjes waar je vervolgens een platte soorte pannenkoek van maakt. Verhit ondertussen een pan met grote hoeveelheid olie en bak één voor één de Jappatti.
Een heerlijk gerecht, wat ook erg lekker smaakt als avondeten met een heerijke zelfgemaakte saus en vlees. Smakelijk eten!!

Number of Persons: 
0
Ready In: 
15 min.
Ingredients: 
Bloem
Zonnebloemolie
Gekookt water
Zout
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Recipe of Nicole2702
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
38
Selected Categories