WorldSupporter Magazine of Xavier0104
Image
Travel & Move: 
ik heb al meer reizen gemaakt samen met mijn broertje Gabor en met mijn moeder en mijn vader en moeder. Zo zijn we naar Flores in Indonesie geweest. en naar Egypte en Turkije.
Wij gaan altijd rondreizen en komen vaak op plekken waar niet veel toeristen komen. Dat heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Vooral hoe andere mensen leven en ook hoe zijn met echt heel weinig en in hele moeilijke omstandigheden toch vaak blij kunnen zijn. Dat is ook zo op de Linda Blind Farm. Deze mensen zijn disabled (beperkt) en in Zambia wordt je dan vaak uitgestoten en hoor je niet echt bij de samenleving. Dus zij zijn nog armer dan de arme mensen hier. En toch maken zij er elke dag weer wat van. Met echt bijna niks. Ze zijn heel hartelijk en vriendelijk ook tegen mij. En de kinderen gaan heel graag naar school. Terwijl ze in klaslokaaltjes zitten van echt 2 x3 meter en zelfs kleiner. Daar zijn geen tafels en stoelen dus ze zitten op de grond. Ze moeten bovendien ook soms anderhalf uur lopen heen en ook weer terug (er komen ook kinderen van andere wijken want deze school is gratis). Ze komen met lege magen want eigenelijk eten kinderen maar 1x per dag echt. En toch zijn ze heel erg blij dat ze naar school mogen en hebben ze veel plezier. Ze smeken bijna om om huiswerk. Kom daar bij ons in Nederland maar eens om. Ik realiseer me elke dag weer hier hoe goed wij het in Nederland hebben getroffen en hoe goed ik het met mijn broertje heb. Ik leer hier dat je niet allemaal dingen nodig hebt om gelukkig te zijn (al zie ik ook dat genoeg geld wel extra helpt omdat je dan ook gezond kunt zijn en beter aan je toekomst kunt werken).
Experience & Leisure: 
ik werk hard aan mijn website en aan Facebook om zo iedereen te informeren over hoe de mensen in Zambia leven, hoe de cultuur is, wat ze allemaal doen en hoe je hen kunt helpen om hun situatie te verb
eteren. IK heb heel veel volgers gekregen die elke dag mijn blogs en artikelen lezen en foto's bekijken. Heel veel mensen in Nederland maar ook in andere delen van de wereld lezen het en reageren er op. Mijn favouriete Afrikaans restaurant ligt in Amsterdam. Het is een Ethiopisch restaurant. Ik ben nu even de naam kwijt maar dat komt nog. Leuke boekjes om meer over Zambia te lezen zijn bijvoorbeeld Kloppend Hart van Afrika van Marianne van Berkel of Zambia uit de Landenreeks (beetje oud wel). Ook het reisboek De Reis van mijn leven van Lex Harding (door heel Afrika en ook Zambia) is ook heel herkenbaar. of Jupiters Reizen over een reis op een motor door onder meer Afrika.. Ook de activiteiten m.b.t. Tica Tico van twee Bredase mensen over een project (ook voor reizigers en toeristen om daar te verblijven in guesthouse) in Zambia is erg leuk. Google op Maria Flore in Breda. Ze organiseren binnenkort een hele leuke diner-fietstocht voor het goede doel.
Learn & Develop: 
ik ben elf jaar en zit in groep 8 van de basisschool. Ik heb zelf een sponsorloop georganiseerd in vijf weken voor mijn project, voor 550 kinderen.
het jeugdjournaal en Hart van Nederland en de lokale media hebben er uitzendingen van gemaakt. De opbrengst was meer dan 10.000 euro. Ook heb ik een week een talencursus gevolgd in Engeland. Daarna heb ik wekelijks privéles gehad. ik heb ook heel veel presentaties gegeven over mijn goede doel. onderanderen aan 550 kinderen van mijn basisschool. ik heb zelf een plan geschreven voor mijn studiereis naar Zambia en mijn project. Dat heb ik ingediend bij de directeur van mijn school en bij de leerplichtambtenaar. Zo heb ik ontheffing van de leerplicht gekregen om mijn studiereis naar Zambia te kunnen doen en kinderen op de Linda Blind Farm echt te gaan helpen.
Help & Change: 
ik geef les op een school voor kiinderen waarvan ouders gehandicapt of kwetsbaar is. ik heb geld ingezameld met een sponsorloop en een website.
op dit moment ben ik in Zambia en bouwen we met het ingezamelde geld samen met de mensen van de Linda Farm een echte school. omdat een echte school echt de kinderen helpt aan betere toekomst voor zichzelf en hun familie. maar niet te vergeten ook het land.
Work & Initiate: 
Ik zit op de basisschool. Ik heb dus een grote sponsorloop georganiseerd die meer dan 10.000 euro opgebracht heeft en een inzamelingsactie die daarbij nog eens meer dan 11.000 euro opgebracht heeft.
Met mijn presentaties, tv-uitzendingen, website en facebook en ook met mijn artikelen bijvoorbeeld in Kidsweek,of binnenkort in de speciale reisbijlage van Dolfje Weerwolfje waarschijnlijk, stimuleer ik grote mensen en kinderen,, om na te denken over de situatie van mensen die het niet zo goed hebben als wij. Zij worden erg enthousiast.. dat zie je aan hun bijdragen (groot en klein) en aan hun reacties. ook bedrijven doen mee (bijvoorbeeld de personeelspot doneren aan mijn inzamelingsactie). Zo heb ik ook al afspraken om na mijn reis presentaties te houden bijvoorbeeld bij de Ronde Tafel. Ook ga ik een presentatie houden bij een bedrijf in Duitsland zelfs. En op mijn toekomstige middelbare school zijn sommige kinderen en leraren ook al geinteresseerd en volgen mij. Dat is gekomen toen ik erover vertelde op een extra meeloopdag die ik geregeld had op de middelbare school (Stedelijk Gymnasium in Nijmegen).
My Latest Activity
de eerste hindernis... en de oplossing.

Engels is in Zambia de belangrijkste taal. Er zijn heel veel dialecten en stamtalen maar Engels is de voertaal. Dat komt omdat vroeger Zambia een deel van een Engelse kolonie was. Die kolonie heette toen Rhodesië. Ik ga straks les geven in het Engels. Maar.. klein probleempje.. ik heb hiervoor ...

waar gaat de reis naar toe?

Nu ik toestemming heb is de volgende vraag: waar gaat de reis naar toe? Ik heb veel rondgekeken, internet afgestroopt en allerlei mensen gesproken. Ik ga ver weg maar ik hoefde niet ver te gaan om de bestemming te vinden. Ik vond mijn bestemming bij ons bijna letterlijk om de hoek. Bij Travel Active...

van droom naar werkelijkheid, hoe het begon.

Hoi, Ik ben Xavier, ik woon in Venray en ben 11 jaar. Ik zit in groep 8 van de Petrus Banden School. Met deze blog wil ik jullie vertellen over de voorbereiding van mijn studiereis en natuurlijk, veel belangrijker, over mijn belevenissen en ervaringen in Zambia zelf. Hoe het allemaal begon? In groe...