WorldSupporter Magazine of tanjakuller
Image
Travel & Move: 
Ik ben nog nooit buiten Europa geweest dus deze reis naar Uganda zal de eerste keer worden. We kiezen vaak voor lokale restaurants/hotels ipv grote ketens.
Toen we in Spanje waren aten we elke dag citroenen, vijgen en sinaasappels uit eigen boomgaard ipv uit de winkel. In Kroatie ben ik meegegaan op een boottocht georganiseerd door lokale vissers en hebben we vis gegeten op de boot die de vissers net hadden gevangen. In Gran Canaria heb ik op kamelen gereden. In Frankrijk heb ik een week primitief zonder elektriciteit en stromend water in een boomhut geslapen.
Experience & Leisure: 
Ik pas een keer in de week op bij een Zuid Afrikaans gezin. Mijn favoriete restaurant is het Marokkaanse restaurant de Bazaar in Rotterdam.
Met mijn vroegere turnvereniging heb ik een paar keer geld opgehaald voor het goede doel. Ik doe een keer in de week aan Zumba op Latijns beïnvloedde muziek en ik heb een middag Zumba gedaan voor het goede doel.
Learn & Develop: 
Op school heb ik meegedaan aan verschillende sponsorlopen en goede doelen dagen. De eerste sponsorloop was voor een basisschool in Cambodja. De tweede sponsorloop was voor Het Lange Land ziekenhuis.
De eerste goede doelen dag was voor PLAN en de tweede goede doelen dag was voor een basisschool in Zuid Amerika. Met school ben ik op uitwisseling geweest naar Duitsland en hebben we een Skype gesprek gevoerd met een basisschool in Cambodja. Via school ben ik ook achter Worldmapping gekomen.
Help & Change: 
In de tweede heb ik een uitwisseling gehad voor een EU project met Duitsland. Een leerling uit Duitsland is een week bij mij in huis geweest in ik ben daarna ook een week bij haar geweest.
Ook heb ik 3 jaar tweetalig onderwijs gevolgd waarbij ik mijn Cambridge Junior TTO certificate gehaald en hebben wij veel met internationale projecten meegedaan. Volgend jaar ben ik van plan mee te doen aan MUNA (Model United Nations Alfrink), een uitwisselingsproject met verschillende landen in de EU waarbij situaties worden gesimuleerd van de Verenigde Naties. Ik pas standaard elke week op in een Zuid Afrikaans gezin, waarbij ik veel meekrijg van hun cultuur. Deze zomervakantie ga ik 2 weken op expeditie met Worldmapping naar Uganda. Ook kopen wij altijd fair trade chocola.
Work & Initiate: 
Ik pas op bij een Zuid Afrikaans gezin. Hierdoor leer ik veel van hun cultuur en taal.
My Latest Activity
Samantha in Uganda

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets aan Wereldsupporter heb gedaan, dit kwam helaas door persoonlijke omstandigheden. Toch wou ik graag even een inspirerend verhaal delen over een meisje dat ik had ontmoet in Uganda toen ik daar was. Dit meisje was namelijk ongeveer mijn leeftijd, ietsje ou...