Image
WorldSupporter profile of StefanieHakkesteegt
Image
Travel & Move: 
Ik ben een paar jaar geleden in Miami geweest. Een specifieke buurt daar, Little Havana, had heel veel Cubaanse invloeden.
Daar raakten we aan de praat met een Cubaanse man, die vertelde dat zijn sigarenwinkel niet goed liep omdat steeds meer sigaren in Amerika worden gemaakt in plaats van Cuba. Vanaf dat moment realiseerde ik me dat je bepaalde producten het beste uit de originele streek kan kopen, om die mensen (economisch) te helpen, in plaats van altijd voor goedkoop te gaan. Sindsdien probeer ik dat ook, met name door Fair Trade producten te kopen.
Experience & Leisure: 
Ik vind de Afrikaanse stijl erg mooi. In mijn vrije tijd kijk ik graag documentaires over de situatie in achterstandslanden en derde wereld landen.
Verder heb ik in mijn vrije tijd een hoop presentaties gezien over vrijwilligerswerk in Afrikaanse landen maar ook in Europese achterstandslanden en Aziatische landen. Dit alles bij elkaar heeft mij dusdanig gemotiveerd om zelf ook een keer aftereizen naar een relatief arm land om de bevolking een beetje te kunnen helpen. Dit is het land Ghana geworden.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school ben ik naar Finland geweest. Met een aantal leerlingen uit Finland heb ik nog steeds leuk contact.
Op school heb ik met een groep anderen presentaties gehouden over malaria in Ghana en daarmee hebben we een hoop geld opgehaald voor het goede doel. Op school heb ik een aantal cursussen gehad over vrijwilligerswerk, verschillende culturen over de hele wereld en het cultuurverschil tussen Nederland en Ghana.
Help & Change: 
Ik en mijn ouders doneren vaak geld aan organisaties als MercyShips en ZOA vluchtelingen. Ook doneren mijn ouders en ik aan minder bekende, particuliere fondsen.
Zo hebben we een tijdje terug een hoop gedoneerd aan een kindertehuis in Indonesië. Ook koop ik veel fairtrade producten als koffie en bananen. Komende zomer ga ik vrijwilligerswerk doen in Ghana samen met een groep andere leerlingen. Ik heb samen met anderen veel acties ondernomen om sponsorgeld voor ons vrijwilligerswerk in Ghana te verdienen. Zo hebben wij rond Pasen heel veel paaseitjes verkocht, collectes op school en bij de musical gehouden.
Work & Initiate: 
Ik geef op mijn school huiswerkbegeleiding en kwam opeens in aanraking met een jongen die uit Ghana komt.
Omdat ik deze zomer naar Ghana ga om vrijwilligerswerk te doen, had ik een heel interessant gesprek met deze jongen over het land, de cultuur en de mensen daar. Hierna heeft deze jongen heeft ook geld gedoneerd aan ons project om zijn thuisland Ghana een beetje te ondersteunen.
My Latest Activity
Verhaal doen voor de kerk

Een kleine twee weken geleden heb ik mijn ervaringen over mijn Ghana reis gedeeld met een grote groep vrijwilligers binnen mijn kerk. Het was een ontzettend leuke avond, waarin ik door middel van een powerpoint presentatie met foto's mijn verhaal deed over mijn reis naar Ghana. Ik kreeg heel veel le...

Image

We hebben onze ervaringen van de Ghana reis gedeeld in de plaatselijke krant (5 september 2013) de Combinatie. Het was ontzettend leuk om het grote artikel terug te zien in de krant en er positieve reacties op te krijgen van vrienden en bekenden. De bijgevoegde foto is van het kranten artikel!

Voortzetten van de Ghanese ervaring

Het is alweer een tijd geleden dat ik in Ghana ben geweest, maar ik blijf verhalen vertellen aan de mensen in mijn omgeving. Er zijn ook vele mensen die er nog naar vragen en dan is het ontzettend leuk om weer herinneringen op te halen. Zo ga ik zondag 22 september een presentatie geven in mijn kerk...

Image

4 juli vertrok ik samen met 10 mede scholieren naar Ghana om aan ontwikkelingshulp te doen. Het was echt een geweldige ervaring. Ik was zelf nooit in Afrika geweest, maar in na twee weken in Ghana geweest te zijn kan ik wel zeggen dat ik veel geleerd en gezien heb van de Afrikaanse cultuur, normen e...