WorldSupporter Magazine of Shama Gies Broesterhuizen

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Ik ben dus op reis geweest naar Nepal. Ik heb daar van alles gezien, de luxe hotels voor het toerisme, maar ook the achterwijken met de ladyboys, drugsverslaafden en dakloze kinderen.
Ik heb gewerkt bij een foundation die zich richt op het helpen van kinderen met een lichamelijk handicap. In principe kunnen die kinderen gewoon naar school, maar omdat ze anders zijn worden ze niet altijd toegelaten. En soms is de route naar school te lang of onbegaanbaar, waardoor ze de school niet konden bereiken. De foundation heeft daarom een tehuis opgesteld met een school vlakbij, waardoor alle kinderen toch een educatie krijgen en een betere kans hebben in de toekomst. Voor het eerst zag ik een guesthouse die gekoppeld was aan een stichting. Je kon daar slapen voor een iets hogere prijs (nog steeds betaalbaar) en een deel daarvan ging dan naar het tehuis. Het guesthouse was versiert met foto's en tekeningen van de kinderen, wat een leuke sfeer gaf! Daarnaast hadden ze ook contact met een volwassene met een lichamelijk handicap, die zeer goed was in het maken van schilderijen. In de aankomst hal hingen zijn schilderen en deze kon je kopen om hem een toekomst te geven. Op verzoek kon je als gast de kinderen ontmoeten, om een idee te krijgen waar jou geld naar toe zou gaan. Super leuk. Ik hoop dat er in de toekomst meer van zulke samenwerkingen zullen ontstaan.
Experience & Leisure: 
Ik doneer elk jaar aan Serious Request, steun Artsen Zonder Grenzen en heb op de middelbare school éénmalig 24-uur niet gegeten om geld in te zamelen voor een goed doel.
Voor mijn vrijwilligerswerk in Nepal heb ik een geldinzamelings actie uitgevoerd. Dit heb ik gedaan door al m'n vrienden en kennissen te mailen, maar ook door een muziek avond te organiseren waarbij mensen konden doneren voor Nepal. Dit heeft bij elkaar een flink bedrag opgeleverd voor de stichting Suvadra Foundation.
Learn & Develop: 
Sinds juli 2012 afgestuurd als fysiotherapeut bij Hogeschool Leiden.
Help & Change: 
Ik heb van januari tot half mei vrijwilligerswerk gedaan in Nepal.
Ik gaf daar fysiotherapie aan gehandicapte kinderen in een tehuis in bhaktapur en gaf workshops aan de fysiotherapeuten in opleiding, die daar ook werken.
Work & Initiate: 
Als bijbaantje werk ik al 7 jaar bij de Primera. In de winkel kunt u komen voor een gevarierd aanbod aan producten.
Een onderdeel van Primera is het verkopen van loten van de staatloterij en/of lotto. In het jaarverslag van de Lotto staat het ‘resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening’ volledig wordt uitgekeerd aan de beneficianten van de Lotto. Dat betekent dat de Lotto in 2010 €81.798.000,- uitkeerde aan goede doelen. Dit bedrag komt voort uit de omzet van de Lotto, Lucky Day, en Krasloterij. Gezamenlijk zetten zij in 2010 €315.765.000,- om. Van de netto-opbrengt van de Lotto, Lucky Day en Toto gaat 73,5% naar de sport. Dit wordt door de NOC*NSF door de sportbonden over de georganiseerde sport verdeeld. De resterende 26,5% wordt verdeeld over 18 goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Hieronder vallen Prins Bernhard Cultuurfonds, Aids Fonds, Reumafonds, Skan Fonds, Oranje Fonds, KWF Kankerbestrijding, Nierstichting, de Hartstichting en een aantal andere stichtingen. Het is niet bekend hoe de verdeling van het geld over deze 18 goede doelen is.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

My Latest Events

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters