Image
WorldSupporter profile of Ruth
Image
Travel & Move: 
In het voorjaar van 2013 heb ik twee maanden lang in het Noorden van Ghana in een gastgezin gewoond en van daaruit via Travel Active in een weeshuis geholpen waar ik kon.
In de weekenden die ik niet in het weeshuis werkte, en in de twee weken die ik na mijn vrijwilligerswerk gereisd heb, heb ik zoveel mogelijk faire projecten bezocht en op allerlei andere manieren geprobeerd een steentje bij te dragen aan de lokale bevolking.
Experience & Leisure: 
Vrijwilligerswerk en het supporten van de wereld zit in mijn bloed en kan ik - helemaal na mijn vrijwilligerswerk in Ghana - niet meer helemaal loslaten.
Zo probeer ik bijvoorbeeld altijd afval te scheiden, douche ik kort, doneer ik mijn oude kleding aan goede doelen, doneer ik af en toe ook geld aan goede doelen en probeer ik op nog veel meer andere manieren in mijn dagelijks leven een steentje bij te dragen! Alle kleine beetjes helpen, nietwaar?!
Learn & Develop: 
Onze oude middelbare school zet ieder jaar de leerlingen in voor verschillende goede doelen.
Een van de acties die wel eens gedaan is, is dat elke leerling €5 krijgt, waarmee ze waarmee ze een klein projectje op kunnen zetten met het doel uiteindelijk minimaal €25 per leerling in te zamelen. Zo hebben vele leerlingen op de (toen nog) koninginnemarkt gestaan, koekjes of taarten gebakken of allerlei andere mooie acties met dit geld gedaan. Uiteindelijk brachten vele leerlingen zelfs veel meer dan de €25 mee voor het goede doel! En met een school van 1200 leerlingen tellen die bedragen aardig hoog op... Een mooie actie dus!
Help & Change: 
Ik ben zelf enorm geïnspireerd door mijn ervaringen met vrijwilligerswerk en probeer deze inspiratie en bijzondere ervaringen dan ook zo veel mogelijk met anderen te delen.
Dit doe ik veel in mijn vrienden-, kennis- en familiekringen, maar ook op een andere manier. Sinds januari ben ik namelijk trainer bij Stichting Muses, een stichting die vrijwilligers een training biedt waarin ze zo optimaal mogelijk worden voorbereid op het bijzondere dat ze allemaal mee zullen maken. Op deze manier wilt stichting Muses de impact van de vrijwilligers wereldwijd verbeteren. Een mooier doel is er voor mij niet! En wat ben ik blij dat ik op zo'n mooie manier ook een goede bijdrage kan leveren. Tot slot heb ik afgelopen jaar vrijwillig stage gelopen op een Amsterdamse school met vrijwel alleen kinderen van een andere (culturele) afkom. Ik heb hierbij vijf leerlingen van groep 8 met veel liefde begeleid in hun stap naar de middelbare school, door zowel met ze aan sociale- als aan leervaardigheden te werken.
Work & Initiate: 
Ik werk(te) bij Albert Heijn en La Place. Daar heb zelf geen bijzondere activiteiten ondernomen. Wel zijn beide bedrijven erg milieubewust en algemeen betrokken.
Albert Heijn verkoopt bijvoorbeeld Fair Trade artikelen, emballagebonnen kunnen wel eens voor goede acties ingezameld worden en er worden met enige regelmaat acties voor de voedselbank gehouden. La place staat achter duurzaamheid, maakt gebruik van gerecyclede servetten en pennen en haalt de ingrediënten voor het voedsel van lokale boeren.
My Latest Activity
Voorlichting op mijn oude school!

Jahoor, over een paar maanden is het zover: Op mijn oude middelbare school mag ik een voorlichting gaan geven over mijn ervaringen met een tussenjaar en het doen van vrijwilligerswerk! Een hele mooie gelegenheid waarop ik deze leerlingen hopelijk kan inspireren met al het moois wat mijn vrijwilliger...

JoHo account & donatie

Zojuist heb ik mij aangemeld bij JoHo, nooit geweten dat ze zo veelzijdig waren! Voor mij is het ideaal voor mijn studie: ze hebben allerlei samenvattingen, aantekeningen en andere studiegerelateerde diensten en artikelen. Maar ook voor reizen, vrijwilligerswerk, solliciteren, werken en zelfs voor i...

Ook op vakantie als wereldsupporter

Zojuist ben ik teruggekomen van een heerlijke vakantie op Bonaire.  Daar ben ik veel moois tegengekomen, en tot mijn verrassing heb ik daar ook een paar hele bijzondere projecten gezien. Zeker een aanrader dus voor mensen die een keertje naar Bonaire willen. Zo zijn er meerdere ecotoerismebeste...

Image

Goeiemorgen! Niet beter wakker worden dan met een lekker broodje fairtrade hagelslag. Fairtrade is erg kritisch voordat ze met een handelaar in zee gaan, en dit niet voor niets: zij waarborgen een eerlijke handel en daarmee een goede kans voor alle lokale boeren. De fairtrade producten smaken al hee...

Fair Trade!

Voor moederdag heb ik maar eens een heerlijk hart gekocht, volledig gemaakt van fairtrade chocola. Hmmmmm.. (H)eerlijk!   En natuurlijk lekker aan de Fairtrade hagelslag en de Fairtrade koffie, kan niet beter. Er valt voor mij nog meer dan genoeg aan deze geweldige producten uit te proberen, ik...

Muses muses muses!

Nog even een update van al het moois bij Stichting Muses: Sinds januari ben ik opgenomen in hun train-de-trainers programma, wat inhoudt dat ik mij het komende jaar (en langer!) in zal zetten om zoveel mogelijk vrijwilligers te trainen voordat ze op pad gaan om hun vrijwilligerswerk te doen. Stichti...