WorldSupporter Magazine of ninaleek
Image
Travel & Move: 
Een paar jaar geleden ben ik samen met mijn ouders op vakantie geweest naar Mexico.
Daar kregen wij de kans om mee te helpen in een lokale gemeenschap van vrouwen die zelf hun kleding en sieraden maakten om daarmee een bestaan op te bouwen. Ik vond dit heel bijzonder en was erg onder de indruk door de manier waarop zij heel hard werkten voor het kleine beetje geld. Natuurlijk ben ik in 2013 voor vier maanden naar Afrika geweest. Twee in Oeganda en twee in Malawi. Het was een fantastische ervaring omdat ik veel duidelijker beeld heb gekregen van hoe de wereld ook in elkaar kan zitten. Daarnaast heb ik veel meer respect gekregen voor andere culturen. Niet dat ik per se toleranter ben geworden, maar ik begrijp veel beter waarom er bijvoorbeeld veel meer gelovigen zijn in Afrika. In eerste instantie ben ik daar tegen in gegaan, maar later begon in te begrijpen dat zij heel veel houvast aan hun geloof hadden bijvoorbeeld. Vooral vond ik het heel erg indrukwekkend om te zien hoe groot de arm-rijk verschillen binnen een land kunnen zijn. Juist doordat dat zo dicht bij elkaar lag, drong het pas tot me door hoe arm sommigen mensen waren en hoe oneerlijk de wereld in elkaar zit.
Experience & Leisure: 
Vroeger toen ik nog klein was, was ik helemaal geobsedeerd door een bepaalde tekenfilm, Kirikou en de heks. Het is een film gebaseerd op een West-Afrikaans sprookje.
Die film is me altijd bijgebleven. Pas nu realiseer ik me dat je op deze manier jonge kinderen op hele jonge leeftijd al kennis kunt laten maken met andere culturen. Ik hou heel erg van allerlei verschillende culturen en zal ook in eigen land eerder de 'buitenlandse' tentjes opzoeken dan de Nederlandse. Naast de standaard Hollywood films probeer ik ook af en toe op zoek te gaan naar een film die niet in Amerika is geproduceerd. Zo heb ik laatst Tsotsi gezien, over een jongen die op de straten in Zuid-Afrika woonde. Heel indrukwekkend!
Learn & Develop: 
Een van de meest bijzondere ervaringen vond ik het meedoen aan Dance4life. Om een kaartje voor Dance4life te kunnen bemachtigen, moest je eerst geld ophalen voor dit doel.
Wij hadden hele leuke acties bedacht om geld op te halen, zoals zelfgemaakte truffels te verkopen en later gingen we complimentjes verkopen! Tegenwoordig doe ik de studie Media & Cultuur. Hier leer ik veel over film, televisie en nieuwe media. Dit gaat heel vaak vooral over het rijke westen. Omdat ik in Afrika ben geweest en daar nog vaak mee bezig ben, besef ik me hoe erg een land eigenlijk is achtergesteld als het (bijna) niet meedoet in film/tv/nieuwe media- wereld.
Help & Change: 
Ik heb een geweldige tijd gehad in Oeganda en Malawi. Ik heb zoveel van de cultuur geleerd en ik zal het nooit meer vergeten.
Vooral heb ik geleerd dat er een andere aanpak voor deze derde wereld landen nodig is, als wij willen helpen, dan veel mensen denken. Je zult de cultuur eerst goed moeten begrijpen voordat je ze echt ergens mee van dienst kan zijn. Ik heb hier echt zo ontzettend veel gedaan, dat het te veel is om in dit hokje te proppen. Om wat dingen op te sommen: om 5u sochtends mais geoogst, kinderen Engels les gegeven, pennen en schoolboekjes rondgebracht in de wijk, voorlichting over HIV/aids gegeven etc.
Work & Initiate: 
Sinds kort werk ik bij een koffiezaak, waar slechts producten worden verkocht die fairtrade zijn gemaakt.
Eerst vond ik dat helemaal niet zo belangrijk, omdat ik er geen beeld bij had hoe deze mensen die normaal gesproken bijvoorbeeld koffie produceren. Maar sinds ik terug ben van mij reis vind ik het heel erg belangrijk dat ik ergens werk waarvan ik weet dat de boeren eerlijk hun geld verdienen.
My Latest Activity
een of meerdere nieuwe vrijwilligers geregeld voor mijn...

een of meerdere nieuwe vrijwilligers geregeld voor mijn project of goede doel Ik heb samen met een meisje afgesproken die geinteresseerd was in vrijwilligerswerk in Afrika. Toen heb ik haar verteld dat ik heel erg tevreden was over Be More en dat ik het project in Malawi, LIYO, een geweldig project ...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door mijn...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door mijn ervaringen te delen via facebook, hyves, twitter, wereldsupporter blog of andere social media Elke keer heb ik mijn blog op facebook gepost (soms twitter). Ik heb veel positieve reacties hierop gehad. Vaak als mensen mij vragen om te vertellen...

mijn werkgever verkoopt fairtrade producten Ik werk sinds...

mijn werkgever verkoopt fairtrade producten Ik werk sinds kort in een koffiezaak. De koffie en thee die wij hier verkopen zijn allemaal uitsluitend duurzaam en biologisch geproduceert. Daarnaast worden er ook nog fairtrade producten, zoals chocola etc. verkocht.

Zelf als vrijwilliger lesgegeven of meegewerkt bij een...

Zelf als vrijwilliger lesgegeven of meegewerkt bij een onderwijsproject in een ontwikkelingsland Ik heb een paar keer zelf een les/voorlichting voorbereid in Oeganda en Malawi. Twee keer over HIV/aids, een keer over hygiëne en een keertje over gezonde voeding. Deze lessen heb ik ook zelf gegeve...

Vrijwilligerswerk gedaan bij een project in een...

Vrijwilligerswerk gedaan bij een project in een ontwikkelingsland (januari-mei 2013) Ik ben via Be More eerst twee maanden naar Oeganda geweest om daar bij het project Chedra te helpen en daarna nog twee maanden naar Malawi bij het project LIYO. Daar heb ik geholpen met allerlei activiteiten. Ik hie...