Image
WorldSupporter profile of Nikki van Gasteren
Image
Travel & Move: 
Mijn mooiste reis is toch echt mijn reis naar Zuid-Afrika van afgelopen zomer. Ik heb hier zo'n mooie tijd gehad en het is zo anders als een gewone vakantie naar het strand, de zon en de zee.
Het mooiste vind ik nog dat je er gewoon een dankbaar gevoel aan overhoudt en dat je kunt zeggen, ja ik heb wat nuttigs gedaan deze zomer. Want dat hebben we zeker gedaan in Zuid-Afrika. We hebben verschillende projecten bezocht waar wees- en straatkinderen werden opgevangen. We hebben deze kinderen aandacht en liefde kunnen geven en we hebben ook praktische dingen kunnen doen op de projecten zelf. Het was gewoon een supermooie reis en ik zou zo nog een keer teruggaan. Ik heb nog nooit echt een reis gemaakt naar een land waar de armoede heel goed te zien is.
Experience & Leisure: 
De mooiste film die ik gezien heb is de film Black Venus.
Deze film gaat over de Zuid-Afrikaanse Sarah Baartman, ze was een Khoikhoi vrouw en werd in begin 19e eeuw tentoongesteld door de europeanen onder de naam 'Hottentot Venus'. De film heeft zo'n indruk op me gemaakt omdat de film echt liet zien wat voor beeld de blanken over de zwarten hadden en hoe ze ze behandelden (op een erg wrede manier). In mijn vrije tijd speel ik graag Just Dance met mijn zusje, en er is een nummer dat we allebei heel erg leuk vinden en dat is het nummer Pata Pata van Miriam Makeba. Ik ben dit nummer toen steeds vaker gaan luisteren. Miriam Makeba was een actief tegenstaander van de Zuid-Afrikaanse apartheidspolitiek, hierdoor heeft ze 30 jaar in ballingschap gezeten en ik kijk echt heel erg tegen deze vrouw op.
Learn & Develop: 
Op school heb ik deelgenomen aan het project Cross Your Borders. Hiermee verdiepten we ons in het land Burkina Faso.
We hebben een filmpje over dit land gemaakt en deze gepresenteerd aan onze medeleerlingen. Ook heb ik meegelopen in een sponsorloop waarmee we een aantal leerlingen van onze school steunden voor hun reis naar India waar zij ook vrijwilligerswerk gingen doen. Op mijn basisschool waren we ook al bezig met de armoede in Afrika. We organiseerden vaker projecten voor de mensen in Ghana. We hebben een grote markt gehouden op ons schoolplein en iedere klas verkocht een typisch product uit Ghana. Ik had met mijn klas allerlei kettingen gemaakt met zelfgemaakte kralen van klei. Het geld dat we op hadden gehaald ging naar de arme mensen in Ghana. Nu ik afgelopen zomer naar Zuid-Afrika ben geweest hebben ik en mijn vriendin al een paar keer wat moeten vertellen over onze ervaringen op school. Bij het project Cross Your Borders bijvoorbeeld. Ook hebben we samen meegewerkt aan het maken van een documentaire voor kerst waarin we onze medeleerlingen konden inspireren en om ze ook op ideeën te brengen.
Help & Change: 
Ik ben afgelopen zomer naar Zuid-Afrika geweest met de organisatie Worldmapping. Samen met een vriendin van me en nog 19 andere jongeren uit heel Nederland.
We hebben hier veel geld voor ingezameld d.m.v. verschillende geldinzamelingsacties. Een groot succes was onze benefietbrunch. We zijn 17 dagen in Zuid-Afrika geweest en hebben hier op verschillende projecten meegeholpen. Het waren voornamelijk projecten waar kinderen werden opgevangen die geen ouders of geen thuis meer hadden. Het was echt een geweldige ervaring en het opent toch wel je ogen. Nu realiseer ik pas hoe goed ik het heb en dat ik helemaal niks te klagen heb. Het was het meer dan waard en je houdt er een hele mooie levenservaring aan over. Ook heb ik 2 keer via Oxfam Novib een geit cadeau gedaan. Een geit heb ik cadeau gedaan aan de partnerorganisatie GUK in Bangladesh en ik heb er een cadeau gedaan aan een gezin in Mali.
Work & Initiate: 
Ik heb op mijn werk in plaats van de kerstbijdrage in mijn spaarpot te duwen het in een ander potje geduwd.
Namelijk het potje waarin ik geld spaar voor de kinderen van het project in Zuid-Afrika dat ik deze zomer ga bezoeken.
My Latest Activity
Cross Your Borders

Mijn zus is onlangs vrijwilliger geworden bij Cross Your Borders omdat ze net als ik iets wilde doen met ontwikkelingswerk. Ze kon helaas niet met Worldmapping aan de slag omdat ze daar al te oud voor is geworden, maar ze is nu bij Cross Your Borders aan de slag gegaan en wil nu zelf ook wat gaan be...

Image

Deze vakantie waren er weer een hele hoop dagen dat ik niks te doen had dus heb ik als tijdopvulling maar eens mijn kledingkast uitgemest. Ik heb 2 volle dozen kleding verzameld die ik weg ga doen. Zoals het er nu uit ziet zal een groot deel van deze kleding niet meer kwijtraken aan mensen hier in d...

Image

Afgelopen zondag was de voorjaarsmarkt hier in het dorp. De dames die Nina en ik geïnspireerd hebben om net als ons met Worldmapping naar Zuid-Afrika te gaan hebben hier arretjescake verkocht! Natuurlijk zijn we even langs gegaan om te kijken hoe het ervoor stond. De meiden hebben deze dag maar...

Image

Het Moederdag cadeau is eindelijk binnengekomen! Het heeft even geduurd en het was uiteindelijk net wat te laat, maar ze was er toch erg blij mee! Mam heeft 2 lekkere Fair Trade chocolade repen gekregen en tegelijkertijd hebben we een meisje in Sudan blij kunnen maken met een studiebeurs! 

Mijn protestsong

Samen met 2 vriendinnen hebben we voor school een protestsong gemaakt. Onze protestsong gaat over de situatie in Irak. Het nummer 'Dear Mr. President' wordt gezongen door P!nk, met medewerking van de groep Indigo Girls. Het is een kritische open brief aan de Amerikaanse president George W. Bush waar...

Wereldsupporter Song

Een samenvatting van mijn reis naar Zuid-Afrika! Onder het filmpje hoor je het liedje 'Shape The World' van Tim McMorris, een zanger die ik persoonlijk heel goed vind. Hij zingt in het nummer over dat hij de wereld zou willen veranderen tot een plek waar geen problemen meer zijn.

Moederdag

Het is weer bijna Moederdag en elk jaar vind ik het weer moeilijk wat ik mijn moeder nu weer eens zal geven. Ik vond het dit jaar eens tijd voor wat anders en ik kwam ineens op een supergoed idee!  Ik heb via Oxfam Novib een kaart en Fair Trade chocola besteld voor Moederdag en hiermee doe ik t...

JoHo donateur

En ja hoor, ook ik ben JoHo donateur geworden! Het heeft even geduurd, maar nu steun ook ik JoHo om mensen en organisaties te helpen om bij te dragen aan talenontwikkeling en internationale samenwerking.