WorldSupporter Magazine of Nikki van Gasteren

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Mijn mooiste reis is toch echt mijn reis naar Zuid-Afrika van afgelopen zomer. Ik heb hier zo'n mooie tijd gehad en het is zo anders als een gewone vakantie naar het strand, de zon en de zee.
Het mooiste vind ik nog dat je er gewoon een dankbaar gevoel aan overhoudt en dat je kunt zeggen, ja ik heb wat nuttigs gedaan deze zomer. Want dat hebben we zeker gedaan in Zuid-Afrika. We hebben verschillende projecten bezocht waar wees- en straatkinderen werden opgevangen. We hebben deze kinderen aandacht en liefde kunnen geven en we hebben ook praktische dingen kunnen doen op de projecten zelf. Het was gewoon een supermooie reis en ik zou zo nog een keer teruggaan. Ik heb nog nooit echt een reis gemaakt naar een land waar de armoede heel goed te zien is.
Experience & Leisure: 
De mooiste film die ik gezien heb is de film Black Venus.
Deze film gaat over de Zuid-Afrikaanse Sarah Baartman, ze was een Khoikhoi vrouw en werd in begin 19e eeuw tentoongesteld door de europeanen onder de naam 'Hottentot Venus'. De film heeft zo'n indruk op me gemaakt omdat de film echt liet zien wat voor beeld de blanken over de zwarten hadden en hoe ze ze behandelden (op een erg wrede manier). In mijn vrije tijd speel ik graag Just Dance met mijn zusje, en er is een nummer dat we allebei heel erg leuk vinden en dat is het nummer Pata Pata van Miriam Makeba. Ik ben dit nummer toen steeds vaker gaan luisteren. Miriam Makeba was een actief tegenstaander van de Zuid-Afrikaanse apartheidspolitiek, hierdoor heeft ze 30 jaar in ballingschap gezeten en ik kijk echt heel erg tegen deze vrouw op.
Learn & Develop: 
Op school heb ik deelgenomen aan het project Cross Your Borders. Hiermee verdiepten we ons in het land Burkina Faso.
We hebben een filmpje over dit land gemaakt en deze gepresenteerd aan onze medeleerlingen. Ook heb ik meegelopen in een sponsorloop waarmee we een aantal leerlingen van onze school steunden voor hun reis naar India waar zij ook vrijwilligerswerk gingen doen. Op mijn basisschool waren we ook al bezig met de armoede in Afrika. We organiseerden vaker projecten voor de mensen in Ghana. We hebben een grote markt gehouden op ons schoolplein en iedere klas verkocht een typisch product uit Ghana. Ik had met mijn klas allerlei kettingen gemaakt met zelfgemaakte kralen van klei. Het geld dat we op hadden gehaald ging naar de arme mensen in Ghana. Nu ik afgelopen zomer naar Zuid-Afrika ben geweest hebben ik en mijn vriendin al een paar keer wat moeten vertellen over onze ervaringen op school. Bij het project Cross Your Borders bijvoorbeeld. Ook hebben we samen meegewerkt aan het maken van een documentaire voor kerst waarin we onze medeleerlingen konden inspireren en om ze ook op ideeën te brengen.
Help & Change: 
Ik ben afgelopen zomer naar Zuid-Afrika geweest met de organisatie Worldmapping. Samen met een vriendin van me en nog 19 andere jongeren uit heel Nederland.
We hebben hier veel geld voor ingezameld d.m.v. verschillende geldinzamelingsacties. Een groot succes was onze benefietbrunch. We zijn 17 dagen in Zuid-Afrika geweest en hebben hier op verschillende projecten meegeholpen. Het waren voornamelijk projecten waar kinderen werden opgevangen die geen ouders of geen thuis meer hadden. Het was echt een geweldige ervaring en het opent toch wel je ogen. Nu realiseer ik pas hoe goed ik het heb en dat ik helemaal niks te klagen heb. Het was het meer dan waard en je houdt er een hele mooie levenservaring aan over. Ook heb ik 2 keer via Oxfam Novib een geit cadeau gedaan. Een geit heb ik cadeau gedaan aan de partnerorganisatie GUK in Bangladesh en ik heb er een cadeau gedaan aan een gezin in Mali.
Work & Initiate: 
Ik heb op mijn werk in plaats van de kerstbijdrage in mijn spaarpot te duwen het in een ander potje geduwd.
Namelijk het potje waarin ik geld spaar voor de kinderen van het project in Zuid-Afrika dat ik deze zomer ga bezoeken.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters