WorldSupporter Magazine of Laura Heerdink
Image
Travel & Move: 
De meest bijzondere vakantie-ervaring was een rondreis met ons gezin door Maleisië. Hierbij hebben we ook eens bij mensen thuis geslapen en hebben we kennis gemaakt met allerlei mensen onderweg.
Ik ben me heel erg bewust geworden dat het niet vanzelfsprekend is om bijvoorbeeld voldoende voedsel en een behoorlijk huis te hebben.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lekkere gerechtjes te maken. Nu ik weet dat ik naar Afrika ga, heb ik diverse Afrikaanse gerechtjes uitgeprobeerd.
Deze ga ik dan ook bereiden voor aankomende medewerkersdag van het werk van mijn moeder. In samenwerking met Eethuis de Stoeterij hebben Lune en ik naast de kaart Afrikaanse gerechtjes en een Afrikaans drankje geïntroduceerd.
Learn & Develop: 
Elk jaar hebben we een projectdag op school, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.
De afgelopen drie jaar stond de projectdag in het teken van de computerschool in Tamale (Ghana), opgericht door onze economieleraar. Ik heb onder andere cakejes gebakken en verkocht om zo geld in te zamelen hiervoor. Op de basisschool heb ik me erg ingespannen tijdens een sponsorloop en spelletjesdag ten behoeve van een school in Nepal. Sinds dit schooljaar (5VWO) ben ik junior mentor van een brugklas. Ik probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen dat alle brugklasleerlingen zich prettig voelen op school en ik hoop dat ze het gevoel hebben erbij te horen.
Help & Change: 
Ik heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en vind dat iedereen in de wereld gelijke kansen moet hebben.
Van huis uit ben ik gewend om fair trade producten te kopen en te sparen bij een bank die staat voor duurzaamheid en ethisch beleggen (dus geen kinderarbeid of wapenindustrie). Nu ik er de leeftijd voor heb, heb ik bewust gekozen om deze zomer vier weken vrijwilligerswerk in een weeshuis in Kaapstad te gaan doen. Aanvankelijk zou ik alleen gaan, maar mijn enthousiasme heeft er toe geleid dat mijn vriendin Lune ook mee gaat. Verder weet half Amersfoort van mijn plannen en wie weet dat er in de toekomst wel meer mensen vrijwilligerswerk zullen gaan doen.
Work & Initiate: 
Vanaf mijn dertiende jaar pas ik op op kinderen uit de buurt. Ze hebben de leeftijd van 3 maanden tot 10 jaar.
De oudsten en ook hun ouders vinden het interessant dat ik naar Afrika ga en ik vertel daar natuurlijk graag over.
My Latest Activity
Wat hebben wij al veel statiegeldbonnen mogen ophalen bij...

Wat hebben wij al veel statiegeldbonnen mogen ophalen bij supermarkt Kippersluis! Wij willen Tom en Martin ontzettend bedanken en vinden dit een heel sympathiek gebaar. Het busje staat er tot eind juni, dus als je nog een leeg kratje bier hebt staan...

Weer veel geld opgehaald op de kleedjesmarkt in Leusden!...

Weer veel geld opgehaald op de kleedjesmarkt in Leusden! Zeker 120 kinderen, papa's en mama's hebben meegedaan aan ons spel en fanatiek op de voorbij rollende walnoten gemept. Veel mensen waren enthousiast over het weeskinderenproject en sommigen gaven zelfs nog iets extra's!

Wat hebben ze hun best gedaan! De kinderen van basisschool...

Wat hebben ze hun best gedaan! De kinderen van basisschool Het Mozaiek in Vaassen hebben twee weken lang flessen bij elkaar gesprokkeld. Na met kofferbakken vol langs de supermarkten te zijn gereden, zijn nu toch echt alle lege flessen weer op hun plek. Wat een heerlijk resultaat!!

Onze eerste actie om geld voor het weeskinderenproject in te...

Onze eerste actie om geld voor het weeskinderenproject in te zamelen! Wat zijn we blij met de samenwerking met Eethuis de Stoeterij aan de Amersfoortse straat. Naast de kaart hebben wij verschillende Afrikaanse gerechtjes en een Afrikaans drankje geïntroduceerd. Een deel van de opbrengst gaat n...