Image
WorldSupporter Magazine of Irene van Amersfoort
Image
Travel & Move: 
Zoals ik al eerder genoemd heb, heb ik 3 maanden vrijwilligerswerk in Vietnam gedaan. Daarna heb ik nog 2 maanden gereisd door Vietnam en Thailand.
Tijdens mijn tijd in Vietnam en Thailand ga ik een blog bijhouden op www.irenenaarazie.reismee.nl om aan de mensen thuis te vertellen wat ik meemaak.
Experience & Leisure: 
Omdat ik naar Vietnam ben geweest, ben ik druk bezig geweest met boeken lezen en films kijken over Vietnam zelf, de Vietnam-oorlog en het boeddhisme. Een film die ik heb gezien, is Apocalypse now.
Ik ga nog buddha’s lost children kijken. Ook ben ik uiteten geweest bij een heerlijk Vietnamees restaurantje in het centrum van Amsterdam, Xinh.
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school is er een organisatie opgezet voor weeskinderen in Kenia. Die organisatie heet Pamoja. Ik heb Pamoja meerdere keren gesteund.
Ook heb ik op de basisschool meerdere keren meegedaan aan sponsorlopen. Volgend jaar wil ik psychologie gaan studeren. Naar mijn mening zijn een aantal maanden vrijwilligerswerk doen bij sociale projecten een goede voorbereiding voor deze studie.
Help & Change: 
Ik ben 3 maanden in Vietnam om daar vrijwilligerswerk te doen via de organisatie Vrijwillig Wereldwijd. In Vietnam zijn er meerdere sociale projecten.
De projecten zijn onder andere in weeshuizen, schooltjes en een ziekenhuis. Ik heb Engels les geven aan jonge kindjes uit arme gezinnen en aan volwassenen met een handicap die toch graag willen werken om geld te verdienen. Met een groep van 8 vrijwilligers sliepen we in een vrijwilligershuis in Can Tho. Can Tho ligt aan de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam. Ik heb een inzamelingsactie gedaan voor de projecten. Als ik in Vietnam ben, ga ik bekijken waar ik het geld aan wil besteden.
Work & Initiate: 
Niet van toepassing.
My Latest Activity
Image

De peutertjesgroep van het City Orphanage komen nooit buiten en leven de hele dag op een paar vierkante meter zonder iets. Al heel lang proberen vrijwilligers ervoor te zorgen dat deze kleintjes ook even een tijdje buiten kunnen spelen. Niet alleen omdat het leuk is en ze hun energie kwijt kunnen, m...

Een bijzondere ontmoeting gehad met een lokale...

Een bijzondere ontmoeting gehad met een lokale leeftijdsgenoot (en dit gedeeld in bv social media) Tijdens mijn verblijf in Can Tho heb ik een aantal leeftijdsgenoten ontmoet en met allemaal een speciale band opgebouwd.

Image

"Fate will decide" is wat ik keer op keer hoorde als antwoord op allerlei verschillende vragen/zorgen... Tijdens mijn verblijf in Vietnam heb ik 2 studenten, Chau en Trung, ontmoet in de keuken van het Charity hospital waar wij als vrijwilligers meehielpen. We hielpen mee met het snijden en schillen...

Worldsupporter song door de blind people van Nhat Tan

Deze lieve mensen van de Nhat Tan massage shop zijn liedjes aan het zingen tijdens mijn afscheidsfeestje. Ik heb ze 3 maanden lang elke week engelse les gegeven. Ik heb m'n uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat ze met buitenlandse klanten kunnen communiceren over van alles omtrent massages.