WorldSupporter Magazine of Erwin Janssen
Image
Travel & Move: 
Tijdens onze vakantie naar Thailand hebben we ontzettend indrukwekkende dingen meegemaakt.
Zo bezochten we plaatselijke ondernemingen waar we brood en potten kochten, het was direct zichtbaar dat de mensen je intens dankbaar zijn voor de aanschaf van hun producten. Daarnaast zijn we in een weeshuis geweest waar we zagen met hoe weinig de kinderen hier gelukkig kunnen zijn. Door het kopen van plaatselijke spullen op de markt bevorder je zelf ook een heel klein beetje de plaatselijke economie.
Experience & Leisure: 
Veel actief bij evenementen met opbrengsten voor plaatselijke goede doelen.
Daarnaast leveren we ook jaarlijks een bijdrage aan het Roojse Huus (glazen huis in Venray) welke zich inzetten voor diverse projecten. Voorbeeld hiervan is Project Sathi in Nepal. Daarnaast leveren we met de jongerensoos jaarlijks een bijdrage aan Serious Request van 3FM en heb ik jarenlang de kleding-inzamelingsacties op de basisschool ondersteund.
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school heb ik me met het Profiel Werkstuk verdiept in het ontstaan van de 'Fair Trade beweging'.
Daarnaast organiseerden we activiteiten voor goede doelen zoals de voedselbank of het promoten van producten uit de wereldwinkel.
Help & Change: 
Door het maken van mijn Profiel Werkstuk over het ontstaan van de Fair Trade beweging ben ik heel anders tegen algemene consumptie aan gaan kijken.
Fair Trade vind ik belangrijker dan voorheen en consumeer dit dan ook meer. Door een indrukwekkende rondreis door Thailand meer en meer gaan beseffen hoe groot het verschil tussen 'arm en rijk' kan zijn. Lokale consumptie tijdens onze vakantie zo veel mogelijk proberen te consumeren door bij plaatselijke markten of ondernemingen spullen te kopen.
Work & Initiate: 
Ik werk bij een plaatselijk cafetaria en Pannenkoekenhuis. We houden meerdere keren per jaar een week van de fooi waarbij we onze fooi van die week doneren aan verschillende goede doelen.
Voorbeelden hiervan zijn Project Sathi in Nepal en Vista Project Tibet. Daarnaast werken zijn we aangesloten bij de Franchise Kwalitaria, binnen deze formule is veel aandacht voor eerlijke (fair trade) producten.
My Latest Activity
een presentatie bijgewoond of gegeven op school over...

een presentatie bijgewoond of gegeven op school over internationale samenwerking, andere culturen of het helpen van mensen Voorafgaand aan mijn snuffelstage bij Basisschool Sint Oda in Ysselsteyn presentatie gegeven over mijn werkzaamheden komende zomer, het land Zambia en de verschillen tussen Nede...

Fondsenwerfactie voor Malota Community School in Zambia....

Fondsenwerfactie voor Malota Community School in Zambia. Benefietavond. Dinnershow als benefietavond voor Malota Community School. Avondvullend programma, 4 gangendiner en live entertainment waar meer dan 130 personen van hebben mogen genieten. Opbrengst wordt besteed in zomer van 2014 op de Malota ...