Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
De mooiste reis die ik heb gemaakt was een studiereis naar Mexico waar ik me met een groepje vrienden stortte op het onderzoeken van het dagelijks leven van mensen.
We hebben veel mensen geïnterviewd over hun werk en bezigheden. Indrukwekkend hoe lang zij op een dag moeten werken en hoe weinig ze hun familie kunnen zien. Een andere bijzondere reiservaring was een gesprek met een taxichauffeur in Noord Argentinië. Hij had werkelijk zo'n bijzonder beeld! Hij had bijvoorbeeld heel veel respect voor de grond waarop hij leefde, en geloofde dat iedere aantasting gestraft zou worden door god. Hij had geen idee van niet monogame relaties of het bestaan van andere godsdiensten en was nog nooit in het buitenland geweest terwijl hij "slechts" 100 km van de grens woonde.
Experience & Leisure: 
Twee van mijn lievelings bands zijn Manu Chao en Buena Vista Social Club.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn studie bouwkunde ben ik naar Buenos Aires gegaan voor een stage.
Ik liep stage bij een professor aan de Universiteit daar die een plan ontwikkelde om de sloppenwijken te integreren met de formele stad. Ik heb dit plan mee uitgewerkt en enkele delen zijn nu gerealiseerd. Daarnaast heb ik met de organisatie Habitat para la Humanidad een huis gebouwd voor een gezin in een sloppenwijk. Daar had ik echt het idee dat ik als bouwkundige een echte bijdrage kon leveren! Ik wil geen grote architect meer worden maar mijn voorrecht gebruiken om anderen te helpen en kansen voor andere proberen te creëren. Mijn afstudeerproject was een ontwerp voor een noodhulpgebouw dat zich ontwikkeld tot een gemeenschapsgebouw met een markt, school en vrouwenhuis, bedoeld voor de situatie in de tentenkampen in Haiti. Het doel was de tentenkampen zien als een potentieel nieuw stadsdeel en de ontwikkeling ervan stimuleren en noodhulp en wederopbouw te combineren. Daarnaast is duurzaam bouwen in Haiti van groot belang omdat er aardbevingen, overstromingen, orkanen zijn en een tropisch klimaat.
Help & Change: 
Ik doneer jaarlijks aan Greenpeace en hoop daarmee te wereld een klein beetje te helpen! Daarnaast heb ik bij de voedselbank gewerkt in Buenos Aires.
En ik heb geld ingezameld voor het bouwen van de school in Nicaragua via http://bouwprojectinnicaraguaschool2013.alvarum.net/eefjehendriks Een handige site waar anderen via Ideal een bijdrage kunnen leveren.
Work & Initiate: 
Ik ga in februari voor 4 maanden naar Nicaragua met Stichting Samenscholen om daar een school te bouwen. Mijn taak is overbrengen hoe ze daar moeten bouwen en waarom.
Een buitenkans om mijn kennis als architect en bouwkundige nuttig te gebruiken! Het is een organisatie met een weldoordacht plan om een verantwoorde bijdrage te leveren! We bouwen niet voor hen maar met hun, en we bouwen omdat er een lokale vraag naar is. Daarnaast is het doel hen ook kennis over te dragen over orkaanbestendig bouwen zodat niet alleen de school blijft staan maar ook de eigen woningen!

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters