WorldSupporter Magazine of Daan
Image
Travel & Move: 
Op mijn vakantie naar gambia, voor de afrikaanse cultuur en voor de natuur, probeerde we onze tochten bij lokale mensen te regelen.
Zo hebben we bij een kleine fietsenmaker voor een aantal dagen fietsen gehuurd en zo het land goed verkend. Tijdens onze reis in Costa RIca, Panama en Peru kozen we bijna altijd voor locale eettentjes. Hier kun je echt proeven wat de typische gerechten zijn van deze landen. Verder kochten we onze boodschappen zoals fruit, brood, sapjes en water het liefst op de markt, die elke dag in elk stadje aanwezig was. Onze snacks en snoepjes kochten we bij oude vrouwtjes op straat, die daar op elke hoek van de straat, de hele dag met hun kraampjes op straat zitten.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd kijk ik geregeld naar natuurprogramma, over natuurgebieden over de hele wereld. Hoe mensen hiermee omgaan vind ik interessant.
Tevens kijk in regelmatig het journaal en documentaires over andere landen en culturen.
Learn & Develop: 
Voor veldwerk en onderzoek in het 3e jaar, April 2013, van de opleiding Aarde en Economie aan de VU in Amsterdam, ben ik 10 dagen in Salzburg, Oosterijk, geweest.
Hier heb ik, samen met VU studenten en Duitse en Oostenrijkse studenten onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de overstromingskans van de rivier de Salzach te verkleinen. Deze rivier stroomt door de stad Salzburg en zorgt geregeld voor grote schade door overstromingen. Om tot een voorstel te komen wat er gedaan kon worden om het gebied veiliger te maken, hebben we Nederlandse kennis en methodes tegen overstromingen gebruikt en toegepast op de Salzach.
Help & Change: 
Mijn ouders hebben een foster parent kind in de Filipijnen. Af en toe sturen ze een brief met fotos erbij waarin het kind verteld wat ze geleerd heeft op school en dergelijke.
Wij schrijven dan een reactie hierop, en sturen wat kleins mee. Verder heb ik een abonnement op de National geografic, om meer over de wereld te weten te komen, over natuur maar ook cultuur.
Work & Initiate: 
Ik werk in de huishoudelijke hulp voor ouderen.
Hierbij help ik ouderen om het mogelijk te maken dat ze zo lang ze willen thuis kunnen blijven wonen en zo hun eigen leven in te richten zoals zij dat willen.
My Favorite Content

Nothing found.

Most Popular - Most Visited
My Latest Activity
Image

Tijdens onze taalcursus, vrijwilligerswerk projecten en rondreizen hebben Rosa en ik een blog bijgehouden.Via deze link is alles terug te lezen: httppublicpublic://blog/20140118_173525_0.jpgblog/20140415_113636_0.jpgdaanenrosaopavontuur.waarbenjij.nu/Het was erg leuk om te schrijven en even ter...

Image

Tijdens het vrijwilligerswerk in Cabo Blanco absolute reserve in Costa Rica hebben we geholpen het park op orde te houden. De belangrijkste taak vond ik het strand schoon houden. Er spoelde namelijk zoveel plastic aan, echt bizar. Elke dag kon je vuilniszakken met plastic verzamelen. Mede door ons w...