Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Mijn meest bijzondere reis was zeker weten Ghana (2013). Ik ben er nu bewuster van hoe goed wij het hier hebben, niet alleen qua materialen/geld, maar vooral qua onderwijs en de gezondheidszorg.
Ik vond het heel erg fijn om de kinderen in de weeshuizen daar te kunnen helpen, ze waren toch altijd heel erg vrolijk hoe weinig ze eigenlijk ook hadden. Dat vond ik erg mooi. Ik heb er veel van geleerd en sta nu toch wat anders in het leven. Ook vond ik Bali erg bijzonder. Ik vond het ontzettend leuk en zou meteen weer terug willen als ik de kans zou krijgen. Ik was echt enorm onder de indruk hoe de mensen daar leefden. Ze stonden allemaal zo positief in het leven en waren zo vrolijk en zo snel blij met iets. Ik werd zelf ook helemaal vrolijk van de Balanese mensen! Ook was de natuur prachtig. We hebben veel rond gerezen en zijn ook bij lokale mensen geweest. Ik schrok hier best van; mensen hadden geen bedden en badkamer. Hier moest ik wel even van slikken, het is toch altijd anders als je het echt ziet. Er kwamen vaak kinderen op ons af rennen en ik werd hier ook altijd helemaal vrolijk van. Toen ik terug was in Nederland miste ik de leefwijze op Bali en vooral Ghana heel erg. Het is zo leuk hoe sociaal en open hun allemaal zijn. De mensen zijn ontzettend gastvrij, zeggen elkaar altijd gedag en zeuren over het algemeen veel minder, dat mis ik nu wel heel erg.
Experience & Leisure: 
Ik houd er zelf niet van om met mijn handen over elkaar thuis te gaan zitten. Ik houd ervan om te sporten; voornamelijk hockeyen, hardlopen en dansen.
Ook vind ik het erg leuk om op te treden, en doe ik vaak mee met optredens met mijn vriendinnen. Ik ben sociaal ingesteld en vind het leuk om veel sociale interacties te hebben. Afgelopen zomer ben ik met mijn vader, broertje en zusje naar Bali op vakantie geweest. Op een gegeven moment fietsten we langs een schooltje en kwamen er allemaal kinderen naar ons toe. Op dat moment wist ik echt zeker dat ik graag vrijwilligerswerk wil gaan doen. Ik was erg onder de indruk hoe vrolijk die kinderen waren en schrok er ook van onder welke omstandigheden zij leefden, het lijkt me heel erg fijn om mijn steentje hier aan bij te kunnen dragen. Natuurlijk houd ik ook heel erg van vakanties en reizen! Ook lees ik graag en houd ik van geschiedenis, daarom ben ik ook erg benieuwd naar de slavenforten in Ghana.
Learn & Develop: 
Vorig jaar ben ik geslaagd op het vwo. Toen ik op de middelbare school zat, kreeg ik een keer een presentatie van iemand die in Malawi was geweest.
Ik had altijd al veel affiniteit met vrijwilligerswerk in Afrika en al helemaal na deze presentatie, wist ik zeker dat ik dit graag wilde. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik niet het juiste vakkenpakket had gekozen omdat ik heel graag geneeskunde wil studeren. Daarom heb ik natuur- en scheikunde ingehaald om dit jaar aan de selectie mee te mogen doen. Gelukkig had ik nog een half jaar over en kan ik dit gebruiken om vrijwilligerswerk in Ghana te doen. Ik ga nu volgend jaar geneeskunde studeren.
Help & Change: 
Hallo! Mijn naam is Aniek Jonkers en ik ben negentien jaar oud. Ik ben net een poosje terug van vrijwilligerswerk in Ghana.
Ik heb in verschillende weeshuizen geholpen, een in het Noorden (dit was een heel arm weeshuis) en een in het zuiden van Ghana, ik heb in het zuiden ook les gegeven. Ook heb ik een paar dagen in een ziekenhuis geholpen, maar dit viel helaas vooral door de culturele verschillen erg tegen. Het was een super mooie ervaring en daarom blijf ik actief als ambassadeur voor Travel Active om anderen te blijven inspireren, enhousiast te maken en voor te lichten. Mijn eerste event waar ik presentaties zal geven zal op 21 september in Arnhem zijn. Ik heb begin oktober een training, ik zal ook persoonlijke afspraken gaan maken met toekomstige vrijwilligers die naar Afrika willen. Verder heb ik ook ervaring met vrijwilligerswerk in Nederland, ik doe namelijk vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis en help allochtone vrouwen om Nederlandse les te geven.
Work & Initiate: 
Dit jaar doe ik vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis. Ook help ik allochtone vrouwen met Nederlandse les. Ik houd er niet van om met mijn handen over elkaar thuis te zitten niksen.
Ik heb verscheidene bijbaantjes gehad. Momenteel werk ik in de horeca als serveerster en ben ik overblijfjuf. In de zomervakantie ben ik kamptechnisch staflid op Vinea zeilkampen. Ik merk dat ik het erg leuk vind om met kinderen te werken en dingen te organiseren. Voor mijn vrijwilligerswerk in Ghana heb ik via werk/kennissen/familie geld ingezameld voor mijn weeshuis in Ghana, dit heb ik voor veel materialen gebruikt (schriftjes/slippers/kleren/ondergoeden/matrassen) en een dagje uit; naar het zwembad, hiervoor gingen we naar een andere stad en ze waren nog nooit het dorp uitgeweest dus ze vonden het allemaal super bijzonder en leuk, denk dat ze het nooit meer zullen vergeten. Ik werk nu dus ook als ambassadeur voor Afrika via Travel Active. Ik zal hier maandelijks op een event presentaties/voorlichtingen geven en persoonlijke afspraken met toekomstige vrijwilligers maken.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters