Title: Africa for Norway
Africa for Norway

Africa for Norway

Media of evelineverwimp
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
Africa for Norway

Africa for Norway

Hoe tof is dat, Afrikanen die zich inzetten voor Noorwegen..

Natuurlijk is dit filmpje niet serieus bedoelt, want als je op de site kijkt die er bij staat, www.africafornorway.com, staat hier letterlijk `Imagine if every person in Africa saw the “Africa for Norway”-video, and this was the only information they ever got about Norway. What would they think about Norway?'

Als jij nog nooit in Afrika bent geweest, en je ziet alleen maar filmpjes met snotkindjes en vliegen, wat is jouw beeld dan van Afrika? JUIST alleen maar zielige kindjes die vliegen om zich heen hebben hangen en een snotneus hebben. Nou, op dag één in malawi, heb ik er eentje gezien: ze had een snottebel en er zat een vlieg op haar neusje. Ze zat naast een fruitkraampje en op het fruit zat alleen maar vliegen, dus dat er vliegen waren was niet zo gek..
Maar trots dat ik was dat ik dat meisje had gezien... ik had voor mijn gevoel echt het beeld van de tv gezien en dat vond ik leuk.

Maar nu ik er op terug denk: dit is de enige keer geweest dat ik een snotkindje met vliegen heb gezien.. voor de rest heb ik alleen maar vrolijke gezellige kindjes gezien die op ons afvlogen om een handje te krijgen.. vrolijke kindjes die dankbaar waren.

Klopt het beeld, dat wij van Afrika hebben? Nee! Maar als je niet in Afrika bent geweest, dan weet je dat niet..
En natuurlijk haal je meer geld op als je zielige beelden laat zien, ja dat snap ik ook, maar is ons beeld over Afrika goed? Nee!

Ik vind het een geweldig filmpje, het zet ons op de hak en het zet ons aan het denken. Op de site kan je niet eens een radiator insturen.. Ze willen ons aan het denken zetten.
En dat is in mijn geval aardig gelukt..

Liefs,
Eveline

More contributions of WorldSupporter author: evelineverwimp
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]