Photo
Title: Wissel uit en leer van elkaar!
Wissel uit en leer van elkaar!

Wissel uit en leer van elkaar!

Media of Madeliefje
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
Wissel uit en leer van elkaar!

Wissel uit en leer van elkaar!

Image

Education Category: Geography
Ages: 4-8, 8-12, 12-16

Een bepaald aspect van mijn reis dat ik erg bijzonder vond was de uitwisseling die plaatsvond met de mensen die ik in Brazilië ontmoette. Kleine peutertjes, kinderen van 10 t/m 15, leeftijdsgenootjes van 15 t/m 18 en volwassenen. Wij leerden hen dingen over Nederland en zij vertelden ons alles over hun leven. Naast dat dit plaatsvond met verhalen gebruikte ik hier ook een aantal hulpmiddelen voor. 

Ten eerste maakte ik voor vertrek een fotoboekje. Ik kocht een boekje, maakte een leuke foto selectie, printe deze uit, knipte het in een goede vorm, plakte het op en versierde het met leuke tekst en kleurtjes. Wat een succes! Al in het vliegtuig haalde ik mijn boekje naar voren om met het Braziliaanse jongetje dat voor me zat te kunnen kletsen. Ook op de private en public school heb ik het boekje meerdere malen gebruikt. De kinderen moesten erg lachen als zij de foto's zagen van carnaval in (mijn woonstad) Maastricht: want dat is toch wel héél anders vergeleken met het carnaval in Rio. Maar ook mijn school en vrienden trokken veel aandacht. En niet te vergeten de wereldkaart die ik in het boekje verwerkte... want waar ligt Nederland nou precies? Op de foto's zie je de inhoud van mijn boekje. 

Een ander hulpmiddel dat ik gebruikte tijdens mijn reis was een woordenboekje. Wat een lol hebben de kinderen en ik gehad toen ik de gekste dingen in het Portugees uitsprak en zij hetzelfde probeerden in het Nederlands. Een hit en echte ijsbreker als je later iets serieuzer met de kinderen wilt praten. 

Tenslotte hebben wij de kennis op de private school getest met een door mij gemaakte quiz. Vragen over Nederland moesten beantwoord worden door aan een bepaalde kant van het lokaal te gaan staan (de ene kant was ja, de andere nee) Had je het fout? Dan moest je gaan zitten. De winnaars wonnen door ons meegebrachte souveniertjes zoals klompen aan een sleutelhanger en stroopwafels. De link van mijn presentatie/quiz vind je hier: httppublicpublicpublicpublicpublicpublicpublic://teaching_tip/image-8.jpegteaching_tip/image-7.jpegteaching_tip/image-6.jpegteaching_tip/image-5.jpegteaching_tip/image-4.jpegteaching_tip/image-3.jpegteaching_tip/image-2_2.jpegprezi.com/rvjaebujpfns/the-netherlands/

Deze middelen hebben mij geholpen om de uitwisseling nog efficienter te laten verlopen en nog meer plezier te hebben en ik zou het dus zeker aan iedereen aanraden!

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]