Photo
Title: Hou het makkelijk: annemaria koekoek
Hou het makkelijk: annemaria koekoek

Hou het makkelijk: annemaria koekoek

Media of saaar410
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Hou het makkelijk: annemaria koekoek

Hou het makkelijk: annemaria koekoek

Education Category: Games
Ages: 4-8, 8-12

Een echte aanrader als game voor bijvoorbeeld in een weeshuis is het bekende spel Annemaria Koekoek. Ikzelf heb het met kinderen van ongeveer 5 tot en met 15 jaar oud gedaan. Hierbij de spelregels, voor mensen die het nog niet kennen:

Iedereen staat aan de ene kant van de zaal (of de speelplaats), op één na. Deze persoon staat aan de andere kant van de zaal, met gezicht naar de anderen gekeerd. Op een bepaald moment draait hij zich om en zegt: "Annemaria koekoek!" Tijdens deze periode mogen de anderen zich verplaatsen in zijn richting. Wanneer hij zich na het uitspreken van "koekoek" echter weer omdraait, mag hij niemand zien bewegen. Wie er nog wél beweegt, is af en moet terug naar de startlijn. Het spel gaat door tot iemand de "Annemaria koekoek"-roeper kan tikken zonder dat diegene hem heeft zien bewegen. Deze tikker krijgt in de volgende ronde de beurt om "Annemaria koekoek" te roepen. (zie foto's)

Een tip: wees niet te streng bij het spelen van dit spelletje, bij mij in het weeshuis ging het totaal niet volgens de regels maar de kinderen genoten ervan, en dat is belangrijk! Hier in Nederland zijn we erg streng en competitief als het op spelletjes aankomt, maar in het OCRC weeshuis in Nepal merkte ik dat dit helemaal  niet hoeft om het spel leuk te maken. 

 

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]