Title: Lastminute Weeshuis
Lastminute Weeshuis

Last minute weeshuis gaat je meenemen naar de wereld van vrijwilligerswerk met kinderen. Wat zijn de verwachtingen van vrijwilligers voordat ze vertrekken naar de bestemming en waarom willen ze eigenlijk vrijwilligerswerk doen? Hoe ervaren zij het vrijwilligerswerk ter plaatse? Is het wel zo makkelijk om kinderen aan de andere kant van de wereld te 'helpen'? En wat vinden deze kinderen er zelf eigenlijk van?

De documentaire wil laten zien dat vrijwilligerswerk niet altijd gemakkelijk is en vrijwilligers bewust moeten handelen willen zij helpen in het belang van het kind. Wat is een goede voorbereiding voor vrijwilligers die met kwetsbare kinderen gaan werken en waar moeten vrijwilligers zich van bewust zijn voordat ze vertrekken?

Het doel is om deze documentaire als educatief middel in te zetten voor vrijwilligers die nog op pad moeten gaan zodat zij aan de hand van de documentaire kunnen discussiëren wat nu juist goede dingen zijn om te doen en wat de minder goede dingen zijn. Zo kunnen vrijwilligers tijdens hun project bewuster handelen zodat vrijwilligerswerk zo duurzaam mogelijk is en vrijwilligerswerk en kinderrechten hand in hand gaan.

Media of Harm
Contributions, Comments & Kudos

Wat toevallig dat er ook een

Wat toevallig dat er ook een documentaire over gemaakt is, ik heb er net een blog over geschreven! Wat is jouw mening over deze kwestie? 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: Harm
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1