Sing and dance

Tijdens mijn verblijf in Ghana heb ik lesgegeven bij de crèche. Omdat deze kinderen nog niet veel Engels kunnen wou ik ze Engels leren op een spelende wijs.

Zoals je op de foto kunt zien had ik hier balonnen opgeblazen zodat ze die omhoog konden houden en in de lucht konden gooien om daarna weer op te vangen. Wat zingen betreft had ik gewoon een aantal Engelstalige liedjes die voor hun makkelijk te onthoudenwaren. Liedjes waarin werd gezongen over oren, ogen, neus en mond. Waarbij ze die dan moesten aanwijzen.

Ik zong een zin en de kinderen zongen de zin na. Ook wees ik als ik bijvoorbeeld zong over mijn oren, mijn oren aan. De kinderen moesten mij dan nadoen. Als je dit vaakgenoeg herhaalde zag je dat ze het liedje begonnen te kennen en al mee begonnen te zingen als ik een zin zong. Ook als de kinderen het niet snapte hielp de Ghanese juf mij door het eerst in de lokale taal aan de kinderen uit te leggen, zodat de kinderen wisten wat en waarover ze zongen.

Op mijn pagina kun je een filmpje bekijken waar de kinderen aan het zingen zijn.
 

Mijn doel was om de kinderen op spelende wijs Engels te leren. De Ghanese lerares leerde ze Engels door de kinderen 1 voor 1 het alfabet op te laten lezen en door engelse woorden op te zeggen die hun na moesten zeggen, maar mij leek het leuker om ze engels te leren door ze te laten zingen en dansen.

Ages: 
0-4
Education Category: 
Language
WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Teaching Material of manondekool
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories