Engelse les aan de vrouwen uit het dorp

In Indonesie moet iedereen Engels leren. Daarom geeft Carola uit PPSC Engelse les aan de vrouwen uit het dorp. En ik mocht het een keertje overnemen!

Did not know what was going to happen.

In Indonesie moet iedereen Engels leren. Daarom geeft Carola uit PPSC Engelse les aan de vrouwen uit het dorp. En ik mocht het een keertje overnemen! Ze hadden allemaal een woordenboek en een schriftje waar ze van alles hadden opgeschreven. Je zou denken dat het makkelijk zou gaan zo een onvoorbereidde les (ik wist namelijk niet helemaal wat de bedoeling was tot het moment zelf. Communiceren doet toch wonderen altijd he). Maar comminiceren met deze prachtige vrouwen is heel lastig als blanke vrouw. Toen de vrouwen namelijk hoorde dat ik les ging geven, zouden ze bijna niet komen. Gelukkig kwamen ze na een half uur opdagen en begon de les. De les bestaat voornamelijk uit kletsen. Gewoon gezellig praten met elkaar. Praten over de verschillende culturen. Zo zie je dat meisjes van mijn leeftijd uitgehuwelijkd zijn, kinderen hebben en thuis niets zitten te doen. Meeste mannen werkten heel veel, eentje ervan zelfs in Jakarta. Maar sommige vrouwen werkten zelf ook, in de rijstvelden bijvoorbeeld. 
Dit was zo leuk aan deze les. Zelf durfde ze ook wat vragen te stellen over mijn cultuur, vonden ze het raar dat ik nog niet getrouwd was en hoe het is om zo blank te zijn. Zo bijzonder dit! Helaas willen Indonesische vrouwen niet dat je ze vastlegt en kan ik geen foto's laten zien van deze les. Dus deze ervaring is alleen voor mij en het was heel leuk! 

 

 

Ages: 
16+
Education Category: 
Language
WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Teaching Material of Noelle
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
5
Selected Categories