No Buy (challenge, month or year)

 

No Buy (challenge, month or year)

 

Je hebt verschillende NO BUYs:

Ik ben weer geinspireerd door anderen, vaak heb ik toch anderen nodig, al is het direct of indirect. Misschien is het woord medestanders beter dan de beschrijving van anderen, ook al ken ik de medestanders persoonlijk niet, op facebook creer je toch een band, als je je met dezelfde doelen bezig houdt. Vorig jaar heb ik het ook gedaan, en ook een aantal maanden volgehouden. De NO BUY maand of jaar. 

Je kan je eigen NO BUY regels opstellen, en het kan, maar je hoeft niet (te) streng te zijn, dat ligt aan je doel. En No buy gaat niet over boodschappen, eten doen we allemaal. En het is belangrijk om te weten Waarom je het doet. 

Voorbeelden van No buy regels:

  • Heb ik het nodig?
  • Slaap er 30 nachten over, en als je het niet los kan laten, koop het dan.

Voeg toe naar eigen idee.....

Succes!

 

 

Last updated
06-01-2022
Contributions, Comments & Kudos

Of langer dan een jaar!

Persoonlijk vind ik dit een leuke challenge en heb ik er aan meegedaan. Zonder bekend te zijn geweest met het bestaan van deze challenge heb ik me een paar jaar geleden voorgenomen geen onnodige kleding te kopen als dit niet noodzakelijk is. Het resultaat? De teller staat al op 2,5 jaar! 

Hoe ben je zover gekomen om

Hoe ben je zover gekomen om een No Buy te gaan doen? Waar kan ik van leren? Heb je tips? Mag ik vragen wat je wel in je kast hebt? En zijn dat zoals Steve Jobs dezelfde kleding? En als je wel wat koopt, koop je dan meerdere versies van hetzelfde? Als je geen moeite hebt om een No Buy kleding te doen... waar zou je dan wel moeite mee hebben?

Waar het mee begon...

De reden waarom ik zover ben gekomen om een No Buy kleding te gaan doen, is begonnen vanuit mijn geloof. Mijn geloof leert mij aan niet onnodig veel te verspillen. Het niet verspillen van water en hier zorgvuldig mee omgaan is een mooi voorbeeld. Van mijn moeder kreeg ik een verhaal te horen dat zij vroeger maar twee outfits hadden en het maar daarmee moesten doen, omdat zij in een arm gezin is opgegroeid. Ik ben toen gaan nadenken en stil gaan staan bij het feit dat ik veel van de kleding die in mijn kledingkast hangt niet eens draag en besloot hier verandering in te brengen. Ik heb ontzettend veel kleren weggedaan en deze gedoneerd en heb vervolgens vijf dezelfde jurken ingeslagen in verschillende kleuren die ik makkelijk kan dragen en heb toen mezelf voorgenomen om echt NIKS meer te kopen als het niet noodzakelijk is. 

Ik kan denk ik als tip meegeven dat je echt iedere keer stil moet staan voor je iets wil kopen en jezelf moet afvragen: "Zijn alle kledingstukken in mijn kast dan niet voldoende voor mij dat ik gewoon weer een nieuwe kledingstuk erbij wil?", terwijl je in achterliggende gedachtes houdt dat er mensen zijn die met een paar kledingstukken al meer dan tevreden mee zijn. 

Haha een No Buy cookies of No Buy chips is voor mij een lastige. Ik ben er momenteel mee bezig om dit te verminderen met als doel stoppen, maar dat gaat mij toch wel wat meer tijd en moeite kosten helaas :(

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of juliettekwee
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
26 3