Reisplannen en het coronavirus - Updates per land

Reisplannen en het coronavirus - Updates per land

Het coronavirus heeft in korte tijd plannen om te reizen en werken in het buitenland overhoop gehaald. Veel reizigers zijn teruggekeerd naar huis en wie op het punt stond te vertrekken was waarschijnlijk genoodzaakt om de plannen uit te stellen. Nu er vanuit Nederland weer meer mogelijk is komt daarbij ook de vraag hoe het nu zit met de situatie en regelgeving wereldwijd. In dit magazine vind je updates van een aantal populaire bestemmingen.

Let op: Er zijn nog steeds veel veranderingen gaande. Houd dus ook de nieuwsberichten in de gaten!


Updates per land


 

Hoe zit het met een Working Holiday in Nieuw-Zeeland in 2020?

Werken op een boerderij, de ruige natuur ontdekken of een keer écht aan de andere kant van de wereld zijn? Er zijn talloze redenen om een Working Holiday in Nieuw-Zeeland te doen. Op dit moment zit het land echter nog op grotendeels op slot. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

Hoe zit het met reizen en werken op Curaçao in 2020?

Als populaire zonbestemming trekt Curaçao jaarlijks vele Nederlanders die komen werken, stage lopen of vakantievieren. Dit jaar is de situatie met de reisbeperkingen vanwege het coronavirus net even anders. In deze blog een update van situatie en regels.

Hoe zit het met reizen en werken in de Verenigde Staten in 2020?

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar de Verenigde Staten voor vakantie, werk, stage of vrijwilligerswerk. Dit jaar zien de vooruitzichten er echter heel anders uit als gevolg van de coronacrisis. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in de Verenigde Staten.
  • Op 21 januari bevestigde het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de eerste besmetting van COVID-19 in de Verenigde Staten. Al snel liep het aantal besmettingen op, en werd de VS het zwaarst getroffen land.

Hoe zit het met reizen en werken in Spanje in 2020?

Voor veel Nederlanders is Spanje een populaire vakantiebestemming. Begin dit jaar leek het er als gevolg van de pandemie op dat het deze zomer niet mogelijk zou zijn om naar Spanje te reizen voor vakantie of werk. Inmiddels zijn de grenzen echter weer open voor internationale reizigers. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in Spanje.

Hoe zit het met reizen en werken in China in 2020?

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar China voor vakantie, stage of om er (tijdelijk) te werken. Sinds eind vorig jaar het coronavirus uitbrak in de provincie Hubei heeft het land echter grotendeels op slot gezeten. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

Last updated
14-07-2020

Handige sites:

  • Nederlandwereldwijd.nl - Voor de reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid.
  • Rijksoverheid - Veelgestelde vragen over reizen en op vakantie gaan.
  • IATA - Kaart met overzicht van inreisregels per land.
Selected Categories
Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of LauraD
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Statistics
34