Samenvattingen politicologie Universiteit Leiden

Samenvattingen politicologie Universiteit Leiden

Samenvatting van Governance and Politics in the Netherlands van Andeweg & Irwin? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

Dense, zo heb ik Governance and Politics in the Netherlands altijd in mijn hoofd omschreven. Ik begreep nooit zo goed waarom een boek over de Nederlandse politiek in het Engels werd geschreven, en waarom een inleidend boek zo een hoge informatiedichtheid bevatte. Toegegeven, later in mijn studie heb ik dankbaar gebruik kunnen maken van sommige feitelijkheden uit het boek, maar ik heb wel altijd het knagende gevoel gehad dat ik die feitjes ook elders had kunnen opzoeken.

Samenvatting van Comparative Government and Politics van Hague en Harrop? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

Ik denk dat ik pas bij de laatste maanden van mijn Bachelor en ten volle in mijn Master begreep hoe invloedrijk en handig Comparative Government and Politics van Hague en Harrop kan zijn. Ik heb het boek bewaard tijdens mijn studie en in mijn laatste anderhalf jaar was het een onmisbare bron om literatuur te zoeken en in een of twee zinnen kernachtig een boek samen te vatten. Als je het beter doet dan ik, dan kan dit boek je hele studie een goed handboek blijven om jezelf te inspireren voor onderzoek en verdieping. Zoek jij hulp bij een paper of de kern van een begrip?

Studeer je Politicologie aan de Universiteit van Leiden en ben je op zoek naar de beste samenvattingen om je studie te bevorderen? De Politicologiesupportal heeft voor jouw boeken samenvattingen vergeleken en geeft je advies over waar je goede en goedkope samenvattingen kan regelen!

 

Veel succes,

De Politicologiesupportal

Samenvatting van Essentials of economics van Brue et al.? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

De economie wordt doorgaans naast de staten en het maatschappelijke middenveld gezien als grote invloed op de leefomstandigheden van de mens. Een basisbegrip van deze kracht is voor de politicoloog dan ook onontbeerlijk en Essential of Economics levert dit basisbegrip.

Het boek is goed te gebruiken als inleiding tot de economie, maar ook om theoretische en ideologische stromingen van hedendaagse politici en theoretici terug te brengen tot de grondvaders en -moeders.

Ook zijn er samenvattingen beschikbaar. Een selectie uit de mogelijkheden:

Last updated
22-08-2018

Samenvatting van Discovering statistics using IBM SPSS Statistics van Field? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

Statisitiek is voor veel studenten een struikelblok en er zijn dan ook heel veel handboeken voor beginnende en gevordere studenten geschreven. Ik moet zeggen dat de benadering van Field me wel aan staat: met een gezonde dosis humor en (katten)plaatjes worden de hoofdzaken uitgelegd en krijg je los van theoretische achtergronden en formules vooral heel veel handvaten om concreet met statistiek aan de slag te gaan.

Samenvatting van Theory and Methods in Political Science van Lowndes, Marsh & Stoker? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

Theory and Methods in Political Science is een begrip in de politicologie en je kan je studie eigenlijk niet afronden zonder er op zijn minst een paar hoofdstukken uit gelezen te hebben. Toonaangevende wetenschappers hebben stuk voor stuk bijdragen geleverd en dit resulteert in een zeer divers boek waar je je hele studie en hele carrière relevante passages en bronnen uit kan halen.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of De PoliticologieSupportal
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
19