Blogs & boodschappen over kopen en consuminderen

Blogs & boodschappen over kopen en consuminderen

Koop bewust

Fair Trade (part 1).

Vaak vragen mensen zich af wat ze kunnen doen om de wereld te verbeteren. Vaak denken ze veels te grootschalig. Een reis naar de andere kant van de wereld om vervolgens in een ontwikkelingsland vrijwilligerswerk te doen. Voor sommigen een droom, voor sommigen een nachtmerrie. Sommigen zijn nog te jong en sommigen moeten hiervoor nog een paar jaartjes sparen. Het is goed om de wereld een stukje beter te willen maken en het makkelijkste om daarmee te beginnen is bij iets wat je bijna iedere week doet, wat nodig is om te leven en waar je bijna niet bij nadenkt: BOODSCHAPPEN DOEN!

Fair Trade boodschappen en One World magazine

Ik heb weekend. Samen met mijn moeder heb ik even een flinke voorraad Fair Trade koffie/thee ingeslagen, ten waarde van €40,25. Ook is het nieuwe One World magazine binnen :) Vele mensen vragen zich af wat het hele gebeuren rondom Fair Trade producten eigenlijk inhoud, vandaar dat ik dit even gevraagd heb bij de Wereldwinkel. Ik heb wat uitleg en een boekje met informatie gekregen. Zie hieronder!

Image

Leven en shoppen op een eerlijke of duurzame wijze

Heb je tips, ideëen of een mening over duurzaam shoppen en eerlijke handel, of weet je van het bestaan van leuke faire artikelen? Deel het in op je Worldsupporter profiel. Inspiratie nodig? Kijk eens bij Hannah voor een aantal leuke blogs over duurzaamheid

 

Recycle - In de JoHo support centers in Leiden, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Groningen vind je al een Reiskringloop Corner gericht op het recycelen van reisartikelen

Reiskringloopwinkel, een win-win situatie

Het is weer gelukt! De vakantie voor aankomende zomer is geboekt. En deze keer is het een bijzondere reis. De afgelopen jaren ging ik elke zomer met een vriendin of alleen naar Azië om te backpacken en de mooiste en kleinste plekjes te ontdekken met toch wel  zuid Sulawesi vorig jaar toch wel als één van de hoogtepunten.  Aankomende zomer gaan we het anders doen, ik heb een reis “ontworpen” voor ons gezin. Deze zomer kan ik mijn ouders en zusje alle mooie plekken laten zien en zelf nog een aantal nieuwe plekken ontdekken.

Reisartikelen gedoneerd aan de reiskringloop

Het heeft even geduurd (bijna een jaar) maar ik heb dan eindelijk mijn reisartikelen gedoneerd aan de reiskringloop!

De tas met daarin een regenjack, poncho en hoofdlampje staat al maanden in de studeerkamer om eindelijk eens meegenomen te worden naar de reiskringloop. Helaas kom ik eigenlijk nooit in de buurt van de JoHo winkel, of is die gesloten als ik wel op het station ben.
En om nou speciaal 35 kilometer op en neer te gaan om spullen te doneren is nou ook niet helemaal de bedoeling en bovenal zonde van de brandstof en geld.  

Image
Last updated
08-05-2020

Sometimes LESS is more

Hoe kun je minder plastic verpakkingen gebruiken bij het boodschappen doen?

Minder plastic gebruiken. Ondanks dat veel mensen hier achter staan lijkt in de praktijk moeilijk te verwezenlijken. Probeer maar is je dagelijkse boodschappen te doen bij de supermarkt zonder plastic verpakkingen mee naar huis te nemen. Het ING Economisch Bureau heeft uitgerekend dat iedere Nederlander zo'n 1500 plastic verpakkingen per jaar gebruikt, dat zijn er zo'n vier per dag, en een groot deel van deze verpakkingen wordt niet geryclet.

Image
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of sanderP
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
89 1