Criminologie

Criminologie

Samenvatting Essential Criminology (Lanier)

In dit boek worden allerlei onderwerpen en belangrijke concepten op een inleidende manier uitgelegd voor de lezer die nog geen/weinig achtergrondkennis van het vakgebied heeft.

Samenvatting Crime and Life Course (Benson)

In deze samenvatting wordt dieper ingegaan op één bepaalde stroming binnen de criminologische theorieën, namelijk de levensloopbenadering-theorie. Deze theorie probeert de criminaliteit in iemands leven te verklaren aan de hand van iemands levensloop.

Samenvatting Organized Crime (Siegel & Nelen)

In dit boek worden verschillende vormen van georganiseerde criminaliteit besproken. De verschillende vormen van criminaliteit worden in de context van de lokale omstandigheden, de mensen en middelen, de daders en slachtoffers en de interactie hiertussen gezet. Dat maakt dit boek verschillend van andere boeken waar georganiseerde criminaliteit vaak in de 'globale/mondiale context' wordt geplaatst.

Samenvatting Basisboek Criminologie (Schrijver onbekend)

Waar het boek Essential Criminology meer ingaat op concepten binnen de criminologie, gaat dit boek meer op een inleidende manier in op verschillende theoreën binnen de criminologie.

Jeugdcriminologie (Weijers & Eliaerts)

In dit boek worden allerlei aspecten van jeugdcriminaliteit besproken.

Artikelen daders en slachtoffers (diverse schrijvers)

In deze samenvattingen zijn talloze artikelen over de relatie tussen daders en slachtoffers besproken, maar ook gaan er artikelen over in hoeverre de daders slachtoffer is van zichzelf.

Last updated
18-10-2017

Criminologische theorieën

Onderschat niet het belang van de verschillende theorieën die er bestaan over het ontstaan van criminaliteit. In beeldspraak gesproken: kennis van deze theorieën is echt de kapstok waaraan je alle verdere kennis over de criminologie kunt hangen. Het is heel erg 'saai' om alle theorieën in je...

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of 10eke
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
29