wonen en werken in laos

wonen en werken in laos

Een jaar lang woonde ik met mijn gezin in Laos. Eerst in Vientiane waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan op de Sunshine School. Een lokale school met prachtige ideeen. Een school waar -in tegenstelling tot de doorsnee school in Laos- wordt gezongen en gedanst. De school besteedt ook dagelijks aandacht aan yoga en meditatie. Op gebied van onderwijs; didactisch en pedagogisch, is de school echter nog niet zo ver ontwikkeld.

Over mijn ervaringen op deze school en over het leven in Laos heb ik verhalen geschreven die zijn gebundeld tot een boek: Verstoppertje in de tempel.

Last updated
31-08-2018

Vang Vieng

In de gemiddelde reisgids wordt Vang Vieng omschreven als het ultieme backpackers paradijs. Jongeren lopen er in bikini door het dorp, hangen er met een cocktail op de bank in de kroegjes waar non stop Friends wordt uitgezonden op grote schermen. In de riviertjes dobberen dronken jongeren in een tube. Hoewel de Laotiaanse regering het drank- en drugsgebruik behoorlijk aan banden heeft gelegd is bovenstaande nog steeds allemaal zichtbaar aanwezig in het dorp. Daarnaast rijden er ook nog busladingen vol Koreanen af en aan om een uurtje te tuben.

Image
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of Nynke
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
88