Volunteered with Worldmapping

Volunteered with Worldmapping

Together with the organisation Worldmapping I went to Brazil and I had the best time of my life! Met loads of new friends, experienced the local way of life, was confronted with the rich, developed side of the country as well as with the criminality and bad living conditions in the favela's. It is impossible for me to describe the experience in just a few words, but over the past 6 months I wrote several blogposts, shared some pictures, videos, activities etc. which you can all find on my Worldsupporter CV.

The journey definetly changed me. As a person I feel like I need to take every opportunity I have, because I now know I can be extremely grateful for what I have here, in the Netherlands. Also, I am now involved in several projects in my hometown and hope to be doing a lot more activities like that in the future. Have fun reading my posts and I hope you'll be inspired :) 

Last updated
18-10-2017

R.I.P Nanko

Nanko van Buuren is overleden. Ik kon het bijna niet geloven toen ik het berichtje ontving. Nanko, de oprichter van Ibiss, de man die ons ontving in Rio de Janeiro en ons rondleidde door de favela's, die zoveel betekent en die zo weinig mensen in Nederland kennen. Hij is oprecht een van de meest inspirerende mensen die ik ooit heb gezien en het was een gigantische eer om hem te ontmoeten. Ik ben blij dat ik het schitterende werk dat hij heeft verricht met eigen ogen heb kunnen zien. Maar wat mij het allermeeste bijstaat is dat ik gezien heb hoeveel de mensen in de favela's om hem geven.

Terug uit Brazilië... What's next? - Een half jaar later

Het is alweer een half jaar geleden dat ik met Worldmapping naar Rio de Janeiro ging en een onvergetelijke expeditie had. Het afgelopen half jaar heb ik vaak teruggedacht aan weken die ik op deze geweldige plek spendeerde. Als het zou kunnen, boekte ik nu meteen een enkel ticket naar deze bruisende metropool in Zuid Amerika. Helaas behoort dat niet tot de mogelijkheden en heb ik het afgelopen jaar geprobeerd - en probeer ik nog steeds - om de dingen die ik geleerd heb in Brazilië te laten weerspiegelen in mijn gedrag hier in Nederland.

Photo's en memories

Toen ik terugkwam uit Rio nam ik ontieglijk veel foto's, een volgeschreven dagboek en een overdosis aan prachtige herinneringen mee terug naar Nederland. Ik wilde dat alles nooit vergeten en stak dus uren en uren in het uittypen van mijn verhalen, voegde er nog veel meer aan toe, selecteerde foto's en vormde zo een boek. Dit, zodat mijn familie, vrienden, buren en iedereen die geinteresseerd was in mijn reis, de verhalen kan lezen en de foto's kan zien en zelf ook kan inspireren om naar dit prachtige land af te reizen en een steentje bij te dragen.

Image

Trommelen in Rio de Janeiro

In Vila Cruzeiro (Rio de Janeiro) gaven de mannen van een percussieband hun trommels aan ons en leerden ze ons, midden op straat, de kneepjes van het vak :). Na een korte workshop werd de straat afgezet met wat plastic tafeltjes zodat wij onze kunsten ten gehore konden brengen. De stadsbussen...

Mijn reis naar Brazilië!

Dit filmpje, gemaakt door Mark Koenen (de fotograaf die met ons meereisde naar Brazilië), geeft me zoveel heimwee! Muziek maken op straat, dansen met Heron (de zoon van de directrice van de creche waar we vrijwilligerswerk deden), achterop een motor (een ander project van Ibiss) door de smalle...

Ontmoeting met een lokale leeftijdsgenoot in Rio de Janeiro / Meeting a Brazilian boy in Rio de Janeiro

Mijn eerste dag in Rio de Janeiro was er een met grote impact. In de favela Vila Cruzeiro ontmoette we bij een klein lunchtentje op de hoek van de straat een groep jongens. Niet zomaar jongens, deze mannen waren stuk voor stuk actief geweest in het drugscircuit. Met dank aan stichting IBISS was het mogelijk om dit wereldje achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen. Een interview kan ik het gesprek dat we met ze hadden niet noemen. De jongens waren namelijk ook erg geïnteresseerd in ons leven hier in Nederland. Er was dus meer sprake van een uitwisseling, wat erg leuk was!

Image

Terug uit Brazilië... Whats next?

Alweer twee weken geleden stapte ik het vliegtuig uit op Schiphol. Alweer vier weken geleden stapte ik het vliegtuig in op dezelfde plek. Toen begon mijn reis naar Brazilië met Worldmapping. Het half jaar dat vooraf ging aan mijn reis stond in het teken van fundraising, mensen laten weten over de reis die ik zou gaan maken en me voorbereiden op wat komen ging (zie daarvoor mijn voorgaande blogjes). 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of Madeliefje
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
14