vrijwilligerswerk Brazilië met Worldmapping

 

Omdat de reis naar Zuid-Afrika zoveel indruk op mij heeft gemaakt was de beslissing om nog een keer met worldmapping op reis te gaan snel gemaakt. Er bood zich een nieuw land aan, Brazilië en de beschrijving erbij trok mij zo dat ik nadat ik nog geen 2 weken thuis was me alweer had opgegeven voor de volgende reis. De opzet was ongeveer het zelfde als in Zuid-Afrika. Het land, de mensen, de projecten en de cultuur waren echter compleet verschillend. Ondanks dat dit ook weer even wennen was was het minstens zo mooi als mijn tijd in Zuid-Afrika. De landen zijn niet te vergelijken en het is voor mij ook onmogelijk om een favoriet te kiezen.

In Brazilië zaten we in en rondom Rio de Janeiro en hebben we uiteenlopende projecten bezocht, van een public en private school naar een tienermoeder project en dan weer door naar een sportproject. We hebben hele indrukwekkende dingen gezien en gedaan die toeristen normaal nooit zouden zien of doen. De mensen daar zijn ook heel open dus we hebben ook heel indrukwekkende verhalen gehoord. Hoe snel jongeren daar verzeild raken in de drugsbendes en hoe het binnen zo'n bende eraan toe gaat. Ik was ook heel  verbaasd toen ik hoorde dat de drugsbazen zelf ook heel enthousiast zijn en de jongeren niet tegenhouden als deze de drugsbende willen verlaten om weer een normaal leven op te bouwen.

Helaas heb ik nu de maximale Worldmapping leeftijd bereikt maar als dit niet zo was zou ik zo weer mee gaan. Wat een ervaring en wat een unieke soort reis. Mijn wereld is niet alleen globaal vergroot maar ook in Nederland omdat ik nu door de reizen weer verschillende jongeren heb leren kennen die door heel Nederland verspreid wonen. Heel bijzonder om zo'n vrienden over te houden aan zo'n reis omdat je je verhaal wel kunt vertellen maar je groepsgenoten zijn toch de enigen die het echt begrijpen.

Bundle items:
Reunie
We zijn er bijna
Vliegticket
Opbrengst Statiegeldactie
Kerstmarkt Belfeld 23-11-2013
Follow the author: Renee_Vercoulen17
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: Renee_Vercoulen17
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]
Last updated
11-04-2024