Vrijwilligerswerk voor Worldmapping

Vrijwilligerswerk voor Worldmapping

In deze periode ben ik met de organisatie Worldmapping voor twee weken naar Zuid-Afrika gegaan. Niet alleen, nee, samen met 19 andere jongeren en twee expeditieleiders uit Nederland. In Zuid-Afrika hebben we verschillende projecten in en om Durban bezocht en hier geholpen waar nodig was. Moesten we een groente tuin aanleggen deden we dat, moest er gepoetst worden, prima doen we dat. Het werk wat de deden was per project verschillend en de projecten liepen ook flink uiteen. Zo hebben we een school voor gehandicapte kinderen bezocht maar zijn we ook langs geweest bij een opvangcentrum voor kinderen uit de community.

Deze twee weken hebben mij veel wijzer gemaakt en ik heb er zeker veel geleerd. Het is dan ook een periode die ik nooit zal vergeten.

Last updated
18-10-2017

Afsluiting acties Zuid-Afrika basisschool de Springbeek

Hallo,

Op dinsdag 27 september stond ik om 8.45 klaar voor de eerste klas om te vertellen over mijn tijd in Zuid-Afrika.
Dit zou ik doen omdat ik voor ik ging ook op deze basisschool (waar ik vroeger zelf ook op zat) een aantal acties had georganiseerd (collecte en mobieltjes en cartridges inzamelen).
Ik zou die dag elke groep langsgaan en uiteindelijk alleen voor groep 5 t/m 8 een uitgebreide presentatie met powerpoint houden.

Mijn reis in Zuid-Afrika

Hey iedereen, Ik ben nu een paar daagjes terug van mijn geweldige expeditie naar Zuid-Afrika en de heimwee begint nu toch wel te komen. Niet alleen was de reis geweldig geregeld en hebben we fantastische dingen gedaan ook had ik echt de beste groep die je je maar kunt wensen! Worldmapping bedankt hiervoor. Even een korte samenvatting van de reis. 6Juli Vertrek. Met z'n allen verzamelen op Düsseldorf International en na afscheid genomen en ingecheckt te hebben was het officieel. Zuid-Afrika here we come! 7Juli Aankomst in Zuid-Afrika. Ons vliegtuig landde tegen 18.10 in Durban.

Image

Goed Bezig!

Zo het gaat echt goed hier in Venlo.

Op school krijg ik heel veel enthousiaste reacties over mijn reis en mijn site. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen, het geeft ook een bevestiging van 'Ik sta er niet alleen voor en mensen willen mij helpen.'

Ook hebben er al een hoop mijn bericht op de beeldkrant van Omroep Venlo gezien, nu wil ik hem zelf ook heel gaag zien maar ik mis 'm steeds.

Image

Ik mag mee

28-11 was het dan eindelijk zover: mijn bevestiging dat ik mee mag naar Zuid-Afrika volgend jaar. Heel erg bedankt Worldmapping en wat een timing, ik zat bij de laatste drie!
Voor ik wist dat ik mee mocht was ik al bezig met scholen, bedrijven contacten en er zijn er genoeg die mij willen helpen. De meeste organisaties zijn zelfs heel enthousiast en vinden het jammer als ze niets kunnen doen.
Op basisschool de Springbeek ga ik collectebusjes plaatsen, inzamelboxen voor mobieltjes en cartridges plaatsen en voor en na de reis een presentatie houden.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
10