Edukans Onderwijsexpeditie 2015

Edukans Onderwijsexpeditie 2015

In mei is het zo ver, dan ga ik samen met een groep mede-pabostudenten op onderwijsexpeditie naar Malawi. Samen met stichting Edukans willen wij een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

In ontwikkelingslanden is het onderwijs heel anders dan hoe wij dat kennen in Nederland. Zo is er o.a. gebrek aan materiaal. De kinderen zitten vaak op de grond en de aanwezigheid van boeken, schriften en schrijfgerei is minimaal. Ook is het in ontwikkelingslanden niet onwaarschijnlijk dat de kinderen in groepen van 70 tot 150 in één klaslokaal zitten. Het is dus behoorlijk lastig om de leerlingen voldoende individuele begeleiding te bieden. Daarnaast is er ook een groot tekort aan leraren.

Edukans wil kansarme kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden goed onderwijs bieden. Door verschillende acties willen zij o.a. zorgen voor meer schoolboeken, tafels en banken.
De onderwijsexpeditie is één van die acties van Edukans. Een groep pabostudenten uit Nederland vertrekt dan voor twee weken naar een ontwikkelingsland om daar het onderwijs te beleven.

In Malawi zal ik gekoppeld worden aan een lokale PABO student. Samen met mijn ‘twin’ zal ik lessen voorbereiden en deze vervolgens zelf geven op een lokale basisschool. Daarnaast ga ik op huisbezoek en bezoek ik een Afrikaanse kerkdienst.

Iedere deelnemer aan de Edukans onderwijsexpeditie houdt een eigen inzamelingsactie. Met dit ingezamelde geld helpen we kinderen in ontwikkelingslanden aan beter onderwijs. Het is de bedoeling om minimaal 1000 euro op te halen. Met dit geld zorgt Edukans voor onderwijsprojecten in Malawi, Oeganda, Ethiopië en Kenia.
Deze 1000 euro staat los van mijn eigen reiskosten.

Wil jij mij helpen bij mijn inzamelingsactie en een bijdrage leveren aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden? Klik dan op ‘doneer’ onder mijn foto. Je kunt al een donatie doen vanaf 5 euro. 

Deze reis zie ik als een geweldige ervaring voor mij als aankomend leraar basisonderwijs. Eén die ik de rest van mijn leven zal herinneren en waar ik onwijs veel van zal leren.  Ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat ik er onwijs veel zin in heb!

Alvast heel erg bedankt!

Liefs,

Fleur

Last updated
18-10-2017
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of FleurSchram
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
12