Volunteering

Volunteering

Mijn expeditie naar Malawi was geweldig! Vrijwilligerswerk stond centraal, en het was geweldig om me zo in te kunnen zetten in een vreemde omgeving.

Ik ben naar drie projecten geweest. Bij Mawa, een project dat zich inzet om de kwetsbaren in de community te ondersteunen, konden de handen flink uit de mouwen. Dit was volledig back-to-basics, inclusief een gat in de grond als toilet. Het volgende project was LIYO, ook een community project dat zich inzet voor ouderen, zieken, gehandicapten, maar ook jongeren en kinderen. Hier hebben we vooral veel gezien en onze ogen uitgekeken. Veel gewandeld, met de lokale bevolking gepraat en gespeeld met schattige kleine kindjes. Als laatste gingen we nog een middag naar Bwalo, een project met straatkinderen. We hebben bakstenen gesjouwd bij hun nieuwe center en zijn bij hun toekomstige school wezen kijken.

Al deze projecten waren ontzettend indrukwekkend en ze doen je echt nadenken over je eigen leven. Alles is zo primitief, waardoor je de luxe in Nederland zelfs nog meer waardeert. Want ja, wij leven echt in luxe. Buiten de projecten om zijn we naar een kerkdienst geweest, we hebben een ziekenhuis bezocht en we werden rondgeleid bij een middelbare school. Super interessant allemaal!

Natuurlijk heb ik niet alleen bovengenoemde dingen gedaan. Ik heb ook hele spectaculaire, avontuurlijke en relax dingen gedaan. Ik ben op safari geweest, ik heb het Zomba Plateau beklommen, en de laatste dagen hebben we doorgebracht bij Cape Maclear. Een ontzettend mooi paradijselijk strand, waar we met ontzettend mooi weer heerlijke boottochtjes hebben gemaakt. Hier kreeg ik als afsluiting toch wel een echt vakantiegevoel van.

Deze expeditie was een fantastisch mooie ervaring met een super leuke groep. Ik zal dit nooit vergeten en voor de rest van mijn leven meenemen. Ik wil zeker nog eens terug naar Afrika, want je kan wel zeker stellen dat ik verliefd ben geworden op (het Warme Hart van) Afrika.

Zoals Worldmapping (de organisatie waarmee ik reisde) zelf zegt: ‘’travel is the only thing you buy that makes you richer’’. Ik kan nu zelf uit eigen ervaring wel zeggen dat dit waar is. De expeditie had ik zonder jullie hulp nooit kunnen betalen, en alsnog vond ik het een heel groot bedrag. Maar het is het dubbel en dwars waard, ik zou het zo nog een keer doen. Ik kan het ook iedereen aanraden, want het is echt een hele ervaring!

Last updated
06-10-2017
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of danakruk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2