Dag van de duurzaamheid; Value Swap
Date: 
10-10-2013

10 oktober is het weer de dag van de duurzaamheid. Ik als lifestyle professional in spe, met een grote passie voor duurzaamheid kan deze dag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten komen.

Samen met een aantal andere grote duurzaamheid doeners hebben wij daarom de value swap georganiseerd.

Op de Academy for Creative Industries in Tilburg zal deze dag een grote ruilmarkt zijn waarbij kleding met een verhaaltje geruild kan worden. De dagen van tevoren is er mogelijkheid tot het inleveren van je kleding, deze zullen worden gewaardeerd met munten. Deze munten kan men vervolgens gebruiken om zelf weer items aan te schaffen. Elk kledingstuk moet met een verhaal komen, zodat men uiteindelijk herinneringen en ervaringen ruilt en het niet zozeer om 'spullen' gaat.

met deze dag willen wij bewustwording creëren ten aanzien van goederen. Er wordt zoveel weggegooid wat in feite nog in super staat is. Daarmee bevorderen we de overproductie en daarmee ook de kinderarbeid in arme landen. Deze swap gaat over kleding, maar er zijn al plannen om in de toekomst elke maand een ander thema te nemen.

Ik hoop dat het een groot succes gaat worden, en dat daarmee indirect een wereld supportende activiteit in de wereld wordt geroepen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Event of cecilecremer
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Date
10-10-2013
Statistics
16
Selected Categories