Afrikadag 14 april 2018

Date: 
14-04-2018

Op zaterdag 14 april vindt de Afrikadag 2018 plaats op de prachtige locatie het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De Afrikadag wordt georganiseerd door de FEPS in samenwerking met de FMS en wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Europees Parlement.

De Afrikadag is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met ruim 1200 bezoekers, 150 interessante gastsprekers uit het binnen- en buitenland en zo'n 100 vrijwilligers die de Afrikadag samen met het FMS-team elk jaar weer tot een succes weten te maken. Naast een uitgebreid cultuurprogramma gaan de bezoekers in tientallen politieke debatten, workshops en lezingen rechtstreeks in gesprek met politici, professionals en elkaar.

Om speciale aandacht te geven aan een actuele ontwikkeling is er een thema verbonden aan de Afrikadag. Zo was dat in 2013 "Africa Works" en in 2014 "Democratie, Goed Bestuur & Mensenrechten. De editie van 2015 stond in het teken van de rol van "nieuwe spelers" in Afrika en in 2016 over "Europa en Afrika". Het thema van dit jaar is "nieuw activisme".

https://www.afrikadag.nl/

Contributions

Event of LisetteMM

Image

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private