After Travel Experience
Date: 
06-09-2014
 
Ben jij op reis geweest in een ontwikkelingsland? Heb je stage gelopen in het buitenland of ga je binnenkort? Wil jij iets met die ervaring (blijven) doen? Laat je inspireren! Tijdens deze ATX o.a.

 

Raoul de Jong, auteur, danser en levensgenieter over wat je in Nederland kan doen met je reiservaring. Hij reisde op zijn 19e vier maanden in zijn eentje door Afrika en schreef daarover het boek “Stinknegers”.

 

Een interview met Jeske Krens, die zichzelf geen wereldverbeteraar noemt maar door haar reiservaringen wel een aantal kleine dingen in haar leven heeft veranderd omdat ze met eigen ogen heeft gezien wat de impacthiervan is.

 

In de inspiratieworkshops is er volop aandacht voor wat je zelf kan doen voor een eerlijkere, rechtvaardigere, duurzamere, mooiere of betere wereld. Dat willen we toch allemaal?!

 

Workshop 1 - ‘Stop. Kijk. Kies!’ door Anke van Rees van Stichting Verbeter de Wereld

Hier sta je dan! Weer terug op Nederlandse bodem. Terug van een hele bijzondere ervaring die aan de aan de andere kant van de wereld heeft plaatsgevonden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je deze unieke ervaring kan omzetten naar concrete actie in jouw dagelijks leven? In deze workshop gaan we spelenderwijs op zoek naar dat ene, uniekemoment dat jou in de afgelopen periode het diepste heeft geraakt. Welk moment was dat? En wat maakte dat moment zo uniek? Vervolgens maak je een keuze in wat je met dit unieke moment zou willen doen in jouw leven op dit moment. Laat je verwonderen en kom in actie!

 

Workshop 2 'Verhalen die inspireren (storytelling workshop) door Jurre Schreuder

Storytelling is de manier waarop mensen van nature communiceren. Met verhalen verwerken we wat ons overkomt, geven we betekenis aan onze ervaringen en creëren we inzicht in wat we doen. Verhalen zijn zo ook een krachtig middel om jezelf te presenteren of om anderen te inspireren. In deze workshop gaan we aan de slag met je reiservaringen. Op een interactieve manier beleven we opnieuw die spannende, vreemde, leuke, mooie en heftige momenten. Gaandeweg bouwen we op naar een verhaal dat jij kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om anderen enthousiast te maken voor je reis, of om een lokaal initiatief te ondersteunen.

 

Workshop 3 'Reis naar de toekomst' door Barbara Klaaysen

Je komt terug van je reis, je hoofd nog vol met nieuwe ervaringen en inzichten. Maar thuis is alles nog zoals het was toen je weg ging.. Hoe ga je daar mee om? In deze workshop gaan we kijken hoe je het meeste uit je reis kunt halen. We gaan aan de slag met de dingen die ons zijn bij gebleven en fantaseren over de toekomst. Al lachend gaan we de diepte in en ontdekken we hoe jij jouw dromen kunt omzetten in concrete plannen. Je gaat naar huis met de eerste stap om jouw toekomst plan om te zetten in actie!

 

Aanmelden is verplicht in verband met de indeling van de workshops. 

 

Zaterdag 6 september
13.15-16.30 uur
inloop vanaf 12.45 uur
LET OP: OPIN 2014 deelnemers 11.00uur, inloop vanaf 10.30uur
 
De Harmonie
Stationsstraat 26 Tilburg
(3 min. lopen van CS)
 
Voor meer informatie:
Bel Saskia of Bianca op (013) 535 15 23
Contributions, Comments & Kudos

Graag wil ik doorgeven

Graag wil ik doorgeven interesse te hebben voor deze dag

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Event of tomdeboer
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Date
06-09-2014
Statistics
53 1
Selected Categories