Wereldwijzerdag
Date: 
27-09-2014

Ontmoet JoHo en Wereldstage op de  regionale voorlichtingsdag studie, stage, werk en reizen buitenland 27 september in Amsterdam

Scholieren en studenten uit de provincie Noord-Nederland kunnen op 27 september terecht op de regionale voorlichtingsdag “Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland”. De voorlichtingsdag vindt plaats van 12:00 uur tot 17:00 uur in Stayokay Zeeburg te Amsterdam.

De onderwerpen die tijdens deze voorlichtingsdag aan de orde komen zijn:

- Studeren in het buitenland

- Stage lopen in het buitenland

- Wereldreis en backpacken

- Vrijwilligerswerk in het buitenland

- Taalreizen

- Vakantiewerk in het buitenland

- Vast werk in het buitenland

- Au-pair in het buitenland

- Subsidiemogelijkheden vanuit de overheid en studiebeurzen

 

De voorlichtingsdag bestaat uit een uitgebreide informatiemarkt, waar scholieren en studenten met vragen terecht kunnen bij meer dan 30 organisaties en instellingen. Naast deze informatiemarkt worden er gedurende de dag vele informatieve presentaties gehouden en is het mogelijk deel te nemen aan workshops. Ook is het mogelijk te praten met oud-scholieren en oud-studenten, die je voor zijn gegaan.

Toegang voor deze dag is gratis. Voor meer informatie en om je aan te melden, ga je naar www.wereldwijzer.nl/ssramsterdam

Steeds meer scholieren en studenten vinden het belangrijk om ervaring op te doen in het buitenland. Voor op het cv, maar ook als een stuk levenservaring, wat altijd bij je blijft en je leven ‘rijker’ maakt.

Ook de Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse jongeren ervaring opdoen in het buitenland. Zo zijn er vele subsidiemogelijkheden om als jongere in het buitenland te studeren, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen, waarbij de Nederlandse overheid een groot deel van o.a. de reiskosten vergoedt.

De voorlichtingsdag “Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland” is tot stand gekomen naar aanleiding van de behoefte van scholieren en studenten aan één centrale regionale voorlichtingsdag over de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. De dag is een initiatief van Erasmus Student Network, PLUS Taalreizen, Stichting Wereldwijzer, Travel Active en Zomerjobs.nl. De uitvoerende organisatie van de dag is op non-profit basis in handen van Stichting Wereldwijzer.

 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Event of JoHo Worldsupporter
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Date
27-09-2014
Statistics
40
Selected Categories