VW Training

Wanneer je jezelf aanmeld bij Vrijwillig Wereldwijd om aan de slag te gaan als vrijwilliger  wordt je begeleid bij het grote avontuur dat je te wachten staat. De eerste stappen zijn gezet en de voorpret kan nu echt beginnen. Om je te helpen je goed voor te bereiden en een leuke en nuttige tijd te hebben op bestemming is er een online training gemaakt.

Afhankelijk van hoe snel je leest, zal je tussen de één en de drie uur bezig zijn met deze training. Dit is misschien best lang, maar het goede nieuws is dat je dit in delen mag doen! Deze voorbereidingstraining is een algemene training gemaakt voor vrijwilligers die nog geen ervaring hebben met reizen of het doen van vrijwilligerswerk. Sommige stukjes kunnen misschien heel logisch klinken voor de één, maar zijn nog een beetje moeilijk voor de ander. Als organisatie willen wij graag dat iedereen even goed voorbereid op reis gaat, dus hebben wij een selectie gemaakt van onderwerpen. Uiteraard zijn er altijd nog onderwerpen waar véél meer over verteld kan worden!

De training bestaat uit zes modules waarvan er vier voor iedere vrijwilliger is. De laatste twee modules richten zich op vrijwilligers die specifieke projecten gaan doen. In elke module kun je tekst en vragen vinden. Deze vragen zijn gemaakt om jou aan het denken te zetten, sommige kunnen dus best pittig zijn! Schiet niet in de stress, op veel vragen is er ook geen duidelijke “goed” of “fout”. Soms zijn bepaalde antwoorden beter in zulke situaties dan anders, maar dat betekent niet dat je een fout hebt gemaakt! Ook zal iedereen anders reageren in andere situaties en kan het ook zijn dat jouw antwoord er niet tussen staat. Kies in dit geval het antwoord wat het meest in de buurt van jouw antwoord komt.

De eerste module richt zich op de voorbereidingen in je eigen land. Weet je bijvoorbeeld al hoe je een visum regelt en hoe dat nou ook al weer zit met verzekeringen? Lees het nog even door in de eerste module en je bent helemaal klaar voor de voorbereidingen! Hoe blijf je nou precies gezond en veilig op reis? Dat lees je in module 2! Module 3 gaat helemaal over de vrijwilligersreis die je gaat maken. Wat moet je weten van tevoren? Lees het rustig door in module 3. Module 4 gaat over je houding tijdens je reis. Je krijgt antwoord op vragen met betrekking tot de cultuur, grenzen stellen, en meer. Wanneer je een project met kinderen of mensen met een beperking gaat doen, is module 5 voor jou verplicht. Dit gaat helemaal over het werken met deze doelgroepen. Wanneer je met dieren gaat werken, is module 6 dan weer verplicht.

Heb je vragen of is iets niet duidelijk? Stuur dan een e-mail naar info@vrijwilligwereldwijd.nl. Wij staan altijd voor je klaar. We hopen dat je het een nuttige training zal vinden en dat het je zal helpen bij de voorpret! Het team van Vrijwillig Wereldwijd

De link naar de training is:

http://vrijwilligwereldwijd-community.nl/courses/voorbereidingstraining-vrijwillig-wereldwijd/

Join World Supporter
Join World Supporter
Log in or create your free account

Why create an account?

  • Your WorldSupporter account gives you access to all functionalities of the platform
  • Once you are logged in, you can:
    • Save pages to your favorites
    • Give feedback or share contributions
    • participate in discussions
    • share your own contributions through the 7 WorldSupporter tools
Follow the author: Supporter of Vrijwillig Wereldwijd
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: Supporter of Vrijwillig Wereldwijd