Verzekeringen voor in buitenland: blogs en bijdragen over studie, stage, wereldreis, werken en wonen

 

Blogs en bijdragen over goed en voldoende verzekerd zijn in het buitenland

tijdens stage, studie tot werk, tijdens vakantie tot wereldreis, tijdens lang verblijf tot emigratie

Bundle items:
Ben jij goed verzekerd begonnen aan je reis?

Ben jij goed verzekerd begonnen aan je reis?

Palm trees, beach, blue sea

Mooie reisfoto's, bijzondere bestemmingen, once-in-a-lifetime-activiteiten - het zijn de leukere delen van het reizen. Toch is het ook handig om nog even stil te staan bij de wijze waarop je verzekerd bent op reis... het is wel heel vervelend als je je reis moet afbreken en ook nog eens een flinke rekening gepresenteerd krijgt na afloop. Onderstaand nieuwsbericht met wat tips & updates vanuit de alarmcentrales geeft nog wat extra inzicht in de aandachtspunten bij het regelen van je reisverzekering. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon direct contact opnemen met JoHo voor advies!

Countries & Regions: 
WorldSupporter Goals & Development Goals: 
Personal competences, goals and skills: 
Wonen en werken in het buitenland? Hoe zorg je voor een goede emigratieverzekering?

Wonen en werken in het buitenland? Hoe zorg je voor een goede emigratieverzekering?

Image

Wonen en werken in het buitenland? Hoe zorg je voor een goede emigratieverzekering?

Staat je op het punt om te emigreren en zoekt je een passend emigratieverzekeringen? Vaak is dit onderdeel het sluitstuk in de lange voorbereiding tot aan de emigratie. De Nederlandse regelgeving en de regels in het nieuwe 'thuisland' hebben gevolgen op het kiezen van de juiste emigratieverzekering.

Wanneer vervalt de dekking van verzekeringen in Nederland?
De uitschrijving bij de gemeente is vaak de formele emigratiedatum. Deze datum is ook van belang voor de lopende verzekeringen. Vaak eindigt de dekking op de datum dat je formeel uitgeschreven bent bij de gemeente. Sommige verzekeringen bieden een uitlooptermijn.”

Wat gebeurt er met de Nederlandse basiszorgverzekering?
In veel gevallen zal bij emigratie de basiszorgverzekering in Nederland verplicht stoppen per uitschrijfdatum. Uitzonderingen hierop zijn onder andere situaties waarbij er sprake is van detachering, van een pensioen of uitkering uit Nederland of dat Nederland het 'woonland' blijft.

Wie geeft uitsluitsel bij twijfel of de basiszorgverzekering in Nederland doorloopt?
In sommige situaties is niet direct duidelijk of de basiszorgverzekering in Nederland stopt of moet blijven doorlopen. je kunt dan een WLZ onderzoek indienen bij de SVB (www.svb.nl); de SVB geeft dan uitsluitsel over uw situatie. Wees wel zorgvuldig en compleet in het geven van informatie, anders bestaat de kans dat er een onjuist oordeel komt.”

Emigratie heeft grote gevolgen voor vrijwel álle lopende verzekeringen in Nederland.”

Wat zijn gevolgen van emigratie voor andere verzekeringen?
Ook polissen voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand, inboedel & opstal (voor een woning die in Nederland wordt aangehouden), ongevallen, arbeidsongeschiktheid en doorlopende reis- en annulering geven vaak geen dekking meer bij vertrek uit Nederland. Ook hier staat de uitschrijfdatum centraal, soms met een uitlooptermijn.”

Wat zijn extra aandachtspunten als je een eigen woning in Nederland aanhoudt?
Naast een opstalverzekering heeft men vaak ook een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. De uitschrijving is vaak de reden dat de lopende verzekeringen geen dekking meer geven, maar ook verandering van gebruik (langdurig onbewoond of verhuurd) kan verval van dekking tot gevolg hebben. Belangrijk dus om contact op te nemen met je tussenpersoon of je verzekeraar over de geldigheid en dekking van de lopende woonverzekeringen.”

Kun je je niet gewoon in je nieuwe woonland verzekeren voor ziektekosten?
"De mogelijkheden hangen af van het land van bestemming, het niveau van medische zorg en de persoonlijke (werk)situatie. In veel Europese landen en Australië en Nieuw-Zeeland is het vaak goed geregeld. Maar in veel andere landen in de wereld zijn de voorzieningen en mogelijkheden beperkt. En als lokaal het niveau van medische zorg beperkt is, kan het wenselijk zijn dekking te hebben voor behandeling buiten het woonland en/of ook in Nederland. Met name in Azië zijn de voorwaarden van lokale ziektekostenverzekeringen veel slechter dan wat we in Nederland gewend zijn."

Wat zijn aandachtspunten als je je in je nieuwe woonland verzekert?
Let altijd goed op het niveau van de geboden zorg. In sommige situaties is het beter om te kijken naar dekking van ziektekosten in buurlanden, of zelfs landen verder weg. Ook is keuzevrijheid qua behandelingslocatie belangrijk. In een aantal landen betekent overheidsdekking dat je alleen in staatsklinieken terecht kunt waar niet altijd zorg van voldoende niveau wordt geboden. Soms wil je liever in een privékliniek behandeld worden. Let bij een lokale particuliere ziektekostenverzekering heel goed op de voorwaarden wat betreft opzegging en premieverhoging door de verzekeraar.”

Kan je een paar voor- en nadelen benoemen van een internationale particuliere ziektekostenverzekering?
Bij een particuliere ziektekostenverzekering is het risico dat bestaande medische aandoeningen en gevolgen van eerdere zware medische ingrepen mogelijk niet meeverzekerd worden. ‘Acceptatie’ of ‘uitsluiting’ heet dat. Een internationale particuliere ziektekostenverzekering geeft het voordeel van een wereldwijde dekking (inclusief dekking in Nederland), er is vaak genoeg flexibiliteit en keuzevrijheid (privé-klinieken), vergoedingen en voorwaarden zijn veelal volgens Nederlandse maatstaven en er zijn beroepsmogelijkheden volgens NL/EU regelgeving. Bovendien kunnen er extra thema’s zijn die veelal niet onder ‘lokale’ verzekeringen vallen, maar die je via een internationale verzekering tóch wilt verzekeren; bijvoorbeeld dekking tijdens de heen- en terugreis naar uw nieuwe woonland, reizen die je maakt buiten het land waar je verblijft en dekking voor retour naar Nederland bij familieomstandigheden.”

Heb je nog aanvullende tips als mensen lokaal goed verzekerd worden?
"Wanneer je na aankomst in uw nieuwe woonland lokaal verzekerd wordt, is zo'n lokale verzekering niet altijd direct geregeld. Soms moet in Nederland de basiszorgverzekering stoppen, maar duurt het nog ‘even’ –vanaf enkele dagen tot wel één jaar- voordat de lokale verzekering in het nieuwe woonland is geregeld. Een overbruggingsverzekering biedt dan uitkomst. Daarnaast zijn er situaties die je apart kunt verzekeren via een particuliere verzekering. Denk bijvoorbeeld aan het terug naar Nederland moeten voor familieomstandigheden; behandeling van langdurige ziektes in Nederland of aan het regelwerk en de kosten van repatriëring naar Nederland na overlijden."

Kan een Nederlandse reisverzekering niet dienen als overbruggingsverzekering?
Het is een misverstand dat een Nederlandse doorlopende reisverzekering als overbrugging kan dienen bij emigratie. Zo’n reisverzekering vereist namelijk inschrijving in Nederland, een lopende reguliere basiszorgverzekering en tijdelijk verblijf in het buitenland inclusief geplande terugkeer naar Nederland. Deze aspecten zijn bij emigratie juist niet van toepassing.”

Bronnen:

WorldSupporter Goals & Development Goals: 
Personal competences, goals and skills: 
Op wereldreis? Zo regel je een goede reisverzekering

Op wereldreis? Zo regel je een goede reisverzekering

Image

Als je op reis gaat sluit je een aanvullende reisverzekering af. Wie een paar keer per jaar naar het buitenland gaat, of voor een korte periode rondreist heeft genoeg aan een doorlopende reisverzekering. De meeste zorgverzekeringen dekken met een maximum van 180 dagen per jaar. Voor wie langer op reis gaat is er de JoHo Special ISIS verzekering. Een verzekering speciaal ontwikkeld voor wereldreizigers, internationale stagiaires en expats. De JoHo Special ISIS kun je als aanvulling op je basisverzekering afsluiten, of als vervanging van je Nederlandse zorgverzekering. 

Zorgverzekering opzeggen

Het is natuurlijk voordeliger om je Nederlandse zorgverzekering op te zeggen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Zelfs niet als je officieel geëmigreerd bent door je – geheel volgens de regels - uit te schrijven uit de GBA. De wet staat toe dat je jouw Nederlandse zorgverzekering opzegt als je in een periode van 12 maanden langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. Je moet dan wel een nieuw adres en werk in het buitenland hebben. Toch komt het regelmatig voor dat verzekeringsmaatschappijen niet akkoord gaan met jouw opzegging. In dat geval laten ze een onderzoek instellen door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB beoordeelt of je wel of niet je verzekering mag opzeggen. De uitkomst daarvan is totaal willekeurig. Ik ken mensen die hun verzekering niet mochten opzeggen en mensen in exact dezelfde situatie die hun verzekering wel mochten opzeggen. 

De Sociale Verzekeringsbank

Een paar dagen nadat ik mijn zorgverzekering heb opgezegd word ik gebeld door de inspecteur van de SVB. Ik krijg een paar vragen over de duur van de reis, mijn nieuwe adres en of ik werk heb in het buitenland. De inspecteur sluit zijn verhaal af met de opmerking dat er een grote kans is dat ik mijn zorgverzekering wél mag opzeggen, omdat ik vanaf dag één ga werken. Het schrijven voor mijn eigen blog wordt gezien als werk, ook al betaalt niemand mij daarvoor. Het is in het verlengde van mijn werkzaamheden als reisjournalist.

Voor Patrick daarentegen is het een heel ander verhaal. Hij mag waarschijnlijk zijn zorgverzekering niet opzeggen, om hij voorlopig officieel niet gaat werken in het buitenland. Mij ondersteunen bij het werk dat ik doe telt niet. Mocht Patrick besluiten om bijvoorbeeld in Australië toch een tijdelijke baan te nemen, dan kan hij opnieuw een onderzoek aanvragen en wordt hij alsnog uitgeschreven. 

JoHo Special ISIS

De JoHo Special ISIS dekt meer dan een standaard reisverzekering. Natuurlijk worden de kosten voor medische hulp in het buitenland gedekt. Maar deze verzekering dekt ook ongelukken tijdens avontuurlijke sporten, zoals duiken en skiën. De JoHo Special ISIS is tegelijkertijd ook een wereldwijde rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering en dekt gestolen bagage. Zo ben je dus voor vrijwel alle vervelende en kostbare zaken verzekerd. Helemaal mooi aan de JoHo Special ISIS verzekering is de dekking voor 'buitengewone reiskosten'. Wanneer een eerste- of tweedegraads familielid ernstig ziek wordt of komt te overlijden vergoed de verzekering een retourticket naar huis. Wanneer je – zoals ik – samen reist met iemand is het slim om samen één polis af te sluiten. Dan kun je namelijk ook samen gebruik maken van de buitengewone kostendekking. Wel zo fijn als je om zo'n nare reden plots naar huis moet. 

Keuze en kosten 

Of je wel of geen basisverzekering aanhoudt is dus helaas niet aan jou. Het is goed om te weten dat JoHo je kan adviseren wanneer je ervoor kiest om je basisverzekering te stoppen. Voorafgaand aan onze reis hebben wij meerdere keren met de medewerkers van JoHo aan de lijn gehangen met al onze vragen. Het is fijn om te spreken met mensen die ervaring hebben en de struikelblokken kennen. 

De kosten? Met de Wereld Extra heb je voor € 50,50 per maand een aanvullende reisverzekering voor 365 dagen bovenop je gewone zorgverzekering. Heb je geen Nederlandse zorgverzekering meer, dan kies je voor de Wereld All-In voor € 58,- per maand. Het verschilt per situatie welke reisverzekering het beste past. Voor advies en informatie kun je gewoon even bellen met JoHo. Ze zijn goed bereikbaar. Je komt niet terecht in een klantenservicesysteem, maar krijgt persoonlijk advies. Mijn ervaring is dat ze bij de tweede keer bellen meteen wisten wie ze aan de lijn hadden en wat mijn situatie is. Dat is toch fijn.

Is de JoHo Special ISIS wat voor jou? Hier lees je alles wat je moet weten. Ben je van plan om, net als ik, als zzp'er te werken tijdens je wereldreis? Dat is lastiger dan je denkt. Ik schreef er dit blog over.

Dit blog is eerder verschenen op www.alldayeverydaisy.com. Wil je meer verhalen over onze wereldreis? Klik dan hier. 

Countries & Regions: 
Activities en fields of study and work: 
Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

Image


Wat is de Special ISIS verzekering?

 • De special isis verzekering is een verzekering die ontwikkeld is om jonge en avontuurlijke reizigers en backpackers in het buitenland in staat te stellen om naast het reizen ook activiteiten te ondernemen als studeren, stagelopen, betaald werken of sporten

Wat is het onderscheid tussen de Special ISIS en andere reisverzekeringen?

 • De special isis verzekering is onderscheidend met andere verzekeringen door de combinatie van een aantal kenmerken:
  • de special isis verzekering is langer dan een jaar af te sluiten
  • de special isis verzekering biedt langer dekking bij negatieve reisadviezen
  • de special isis biedt ook dekking als je nederlande zorgverzekering komt te vervallen
  • de special isis is mogelijk zonder eigen risico voor medische zorg
  • de special isis heeft een uitgebreide dekking voor als je onverwacht naar Nederland terugmoet
  • de special isis blijft ook dekken bij bijzondere sporten en avontuurlijke activiteiten
  • de special isis verzekering is de enige verzekering die je vaak kunt verlengen

Wat zijn de uitgangspunten van de Special ISIS verzekering?

 • Wat kan de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit, van de verzekeraar verwachten
  • redelijkheid en rechtvaardigheeid,
  • respect voor de verzekerde en verzekeringnemer
  • uitgaan van wederzijds vertrouwen
  • inlevingsvermogen en meedenken bij de situatie van de verzekerde
  • zo snel mogelijke schade afhandeling
 • Wat kan de verzekeraar verwachten van de verzekerde, of degene die de verzekeringafsluit
  • redelijkheid en rechtvaardigheid
  • tijdige betaling van de kosten
  • respect voor de voorwaarden bij schade
  • verstrekken van de juiste gegevens
  • al het mogelijke om schade te voorkomen en te beperken.

Voor wie is de Special ISIS verzekering bedoeld?

 • Deze verzekering is bedoeld voor Nederlanders die voor langere tijd, minimaal 60 dagen, naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld voor een reis, stage, vakantiewerk, work & travel of vrijwilligerswerk. De dekking op grond van de Special ISIS verzekering is niet van kracht voor:
  • iemand die op de dag van het afsluiten van deze verzekering niet in Nederland woont;
  • iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft en op de dag van het afsluiten van deze verzekering korter dan 12 maanden in Nederland in de Basisregistratie Personen stond ingeschreven;
  • een expatriate en zijn gezin;
  • iemand die werkt op basis van een lokale arbeidsovereenkomst en een salaris krijgt dat hoger is dan een modaal salaris in dat land;
  • iemand die naar het buitenland gaat als emigrant.
 • Heeft de verzekerde ter plaatse inkomen uit een (bij)baan die niet te beschouwen is als vakantiewerk? Dan kan er een uitsluiting van toepassing zijn. Neem dan contact op met JoHo.

Waar kan je meer informatie vinden over de ISIS verzekering?

 

WorldSupporter Goals & Development Goals: 
Supporting content & Crossroads:
Verzekeringen voor in het buitenland - Thema
Wonen in het buitenland - Thema
Globetrotter
Hoofdstuk 5: Verzekeringen
Crossroads: activities
This content is used in bundle:

Wereldwijd verzekerd: verzekeringen voor wonen, werken, studeren, stagelopen, leven en reizen in het buitenland - Bundel

Ben je voldoende verzekerd als je werkgever in het buitenland een ziektekostenverzekering voor je heeft afgesloten?

Ben je voldoende verzekerd als je werkgever in het buitenland een ziektekostenverzekering voor je heeft afgesloten?

Image

Er komt veel kijken bij emigratie. Zeker de laatste periode voor vertrek is de ‘regeldruk’ groot. Vaak zijn de ziektekostenverzekering (en andere verzekeringen) ‘sluitpost’ van de regelzaken. Dit keer zoomen we in op de voor- en nadelen van een ziektekostenverzekering via de werkgever in het buitenland.

Dit blog is een bewerking van een blog dat eerder verscheen op www.expatverzekering.nl.

"Ik krijg een verzekering via de werkgever dus ik ben goed verzekerd". Mensen nemen (soms onterecht) aan dat de verzekering via de werkgever een goede regeling is. Het is natuurlijk een prettig idee dat iemand in het "nieuwe woonland" een verzekering voor je heeft geregeld. Dit voorkomt dat je zelf informatie moet verzamelen, producten moet vergelijken en een keuze moet maken. Soms wordt de verzekering ook betaald door de werkgever, nóg een reden om het niet zelf te willen regelen. Toch is het de moeite waard om hier beter naar te kijken, om te voorkomen dat je bepaalde behandelingen zelf moet betalen of dat je ineens zonder verzekering zit.

Enkel voorbeelden van situaties waar expats en emigranten in de praktijk mee te maken krijgen:

"Ik was verzekerd, maar nu stop ik met werken en zit ik zonder verzekering"

Afhankelijk van de afspraken die de werkgever heeft gemaakt met de verzekeraar, stopt de verzekering op het moment dat je niet meer werkt. Het komt ook nog wel eens voor dat de verzekering alleen dekking biedt voor kosten die gerelateerd zijn aan de werktijden. Met andere woorden; ga je in je vrije tijd sporten en breek je een arm, dan betaalt de verzekering de kosten niet.

"De verzekering van de werkgever gaf 100% dekking voor inpatient. Ik dacht dat dit wel goed was"

Verzekeringen binnen het Nederlandse ziektekostenstelsel passen het verschil tussen "inpatient en outpatient" niet toe. Logisch dus dat je niet goed in kunt schatten wat "100% inpatient" eigenlijk inhoudt. In elk geval geeft 100% een goed gevoel en denk je dat je goed verzekerd bent. Het betekent echter wel dat bepaalde kosten (die erg kunnen oplopen) niet zijn verzekerd. Inpatient kosten zijn strikt genomen alle kosten die je in een ziekenhuis maakt, maar alleen wanneer je in het ziekenhuis wordt opgenomen én er moet overnachten. Ben je 100% inpatient verzekerd, dan kunnen kosten van medicatie die wordt voorgeschreven door een arts, zonder dat je bent opgenomen in het ziekenhuis, niet worden vergoed. Bijvoorbeeld bloeddrukverlagers die je dagelijks moet innemen. Of behandelingen in een ziekenhuis zonder opname, zoals een foto om te kijken of je been is gebroken en de behandeling van dat gebroken been.

"Zwangerschap blijkt niet verzekerd op de polis en nu kan ik het niet meer verzekeren"

In Nederland zijn de kosten die te maken hebben met zwangerschap en bevallen automatisch verzekerd. Daar is het eigen risico ook niet op van toepassing, om ervoor te zorgen dat zwangere vrouwen gebruik maken van zorg. Bij andere verzekeringen is het helemaal niet vanzelfsprekend dat er dekking is voor zwangerschap. Denk aan controles, echo's, maar ook de bevalling, keizersnede, etc. Mocht een dekking voor zwangerschap (in de toekomst) gewenst zijn dan is het belangrijk om daar rekening mee te houden in de ziektekostenverzekering die je afsluit.

Op het moment dat je zwanger bent (of je partner zwanger is) is het namelijk erg lastig om een andere verzekering te regelen die de kosten voor de bestaande zwangerschap nog zal vergoeden. En denk bijvoorbeeld ook aan de pasgeboren baby. Kan deze altijd worden meeverzekerd op de polis van de werkgever? Wat als de baby een tijdje in het ziekenhuis moet blijven na geboorte en het kan niet worden meeverzekerd?

"Na een jaar met pech, werd mijn verzekering gewoon stopgezet"

Stel dat je in een jaar wat meer medische kosten maakt door een ongeval, operatie en herstel. Natuurlijk prettig als de verzekeraar die kosten betaalt. Minder fijn als de verzekeraar na dat jaar jouw premie verhoogt (dus specifiek voor jou) of de verzekering stopzet. Uiteraard zul je dit niet terugvinden in het dekkingsoverzicht van de verzekering die je wordt aangeboden, dus denk je dat je goed zit omdat de verzekering een mooie dekking biedt. Maar als je wordt gestraft nadat je die dekking gebruikt, dan heb je alsnog geen goede deal gesloten. Je moet goed kijken naar de voorwaarden om erachter te komen welke rechten de verzekeraar heeft met betrekking tot aanpassen of opzeggen van jouw verzekering.

Wanneer je ziek bent als de verzekeraar je verzekering beëindigt, bevindt je je in een lastig parket omdat een andere verzekeraar niet meer zal willen betalen voor de aandoening die je al hebt. Beter dus om te voorkomen dat je in zo'n situatie terechtkomt.

Deel je ervaringen

 • Heb jij een ziektekostenverzekering voor jezelf en/of je partner of kinderen via je werkgever in het buitenland? Wat vind je van deze polis, wat zijn de voor- en nadelen?
 • Heb je je voor vertrek uit Nederland en/of eenmaal ter plaatse verdiept in de ins en outs van deze polis?
 • Heb je situaties meegemaakt waarbij je niet, onvoldoende of juist heel goed verzekerd bleek? Of waarbij de voorwaarden, premies of geboden dekking veranderden naar gelang je gebruik maakte van de verzekering?

Deel je ervaringen via een reactie op dit blog hieronder, of schrijf zelf een blog.

Meer lezen

Ook als je al in het buitenland bent en wel of niet een verzekeringspolis hebt lopen, kan het raadzaam zijn deze periodiek eens tegen het licht te laten houden. Zijn de verzekeringsvoorwaarden nog up-to-date, kan je voor minder geld tegen dezelfde voorwaarden worden verzekerd, kan je beter worden verzekerd voor dezelfde premie, is de polis nog passend bij je huidige situatie (partner, kinderen, andere werkgever, etc.)?

Globetrotter verzekering van Allianz en JoHo is online af sluiten in 2024 en 2025!

Globetrotter verzekering van Allianz en JoHo is online af sluiten in 2024 en 2025!

Image


Hoe sluit je de Globetrotter verzekering af in 2024 en 2025?

 • De Globetrotter verzekering is in Nederland sinds het voorjaar van 2024 alleen nog direct af te sluiten via een erkende tussenpersoon met een online afsluitformulier waar je de vezekering direct kunt afsluiten. JoHo is de organisatie waar je dit nog steeds direct kunt doen!
 • Voor direct afsluiten ga je naar JoHo.org: afsluiten globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance

Waarom zou je de JoHo Globetrotter verzekering van Allianz afsluiten?

 • De Globetrotter verzekering is een van de meest afgesloten verzekeringen voor backpacken, studeren, werkzaamheden, wereldreizen en working holidays in het buitenland
 • De Globetrotter verzekering geeft dekking voor spoedeisende medische zorg, ook zonder geldige Nederlandse zorgverzekering
 • De Globetrotter verzekering geeft dekking voor aansprakelijkheid, bagage, ziektekosten en risico's tijdens het reizen
 • De Globetrotter verzekering blijft geldig als je bent uitgeschreven bij Basisregistratie Personen
 • De Globetrotter verzekering biedt de mogelijkheid om (risicovolle) werkzaamheden te verzekeren
 • De Globetrotter verzekering is ook af te sluiten door inwoners van België en Duitsland
 • De Globetrotter verzekering is niet alleen een verzekering voor jezelf maar ook voor steun aan de JoHo ontwikkelingsprojecten
 • De Globetrotter verzekering geeft je extra JoHo voordelen, jongerenkortingen en pakketkorting

Globetrotter verzekering: welke werkzaamheden in het buitenland mag je uitvoeren, en welke toeslag moet je daarvoor kiezen?

Verzekerd zijn tijdens werkzaamheden met de Globetrotter verzekering

 • Voor werkzaamheden die niet administratief of toezichthoudend van aard zijn, geldt bij de Globetrotter verzekering een risicotoeslag.
 • De toeslag wordt gerekend over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
 • Je betaalt deze toeslag altijd voor de gehele periode dat je de verzekering afsluit. Stel dat je dus een jaar aan het reizen bent en tijdens dat jaar één maand als fruitplukker aan de slag gaat, dan betaal je voor het gehele jaar 10% toeslag.
 • Hieronder vind je meer informatie over de verschillende categorieën die er voor de beroepsrisico's gelden.
 • Staat jouw soort werk er niet bij, neem dan contact op met JoHo.

Werkzaamheden zonder verhoogd risico

 • Voor werkzaamheden die als administratief en toezichthoudend worden beschouwd, geldt geen risicotoeslag.

Voorbeelden van beroepen zonder verhoogd risico

 • standaard kantoorwerk.
 • au pair.
 • animatieteam medewerker.
 • administratief werk.
 • ICT medewerker.
 • leraar.
 • badmeester.
 • horeca werk (muv kok).
 • receptiemedewerker.
 • etaleur.
 • golfleraar.
 • kelner/ ober/ serveerster.
 • manicure.
 • marktkoopman.
 • musicus.

Werkzaamheden met licht verhoogd risico

 • Voor sommige werkzaamheden geldt er een licht risico, bijvoorbeeld omdat de arbeid een goede fysieke conditie vereist.
 • Werkzaamheden met een licht verhoogd risico spelen zich af buiten een kantoor.
 • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 10%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een licht verhoogd risico

 • agrarier zonder machines.
 • fruitplukken.
 • archeoloog.
 • arts.
 • bakker.
 • bijenhouder.
 • bloemist.
 • discjockey.
 • duikinstructeur.
 • film/geluidstechnicus.
 • fotograaf.
 • fysiotherapeut.
 • interieurverzorger.
 • journalist.
 • kapper.
 • laborant.
 • magazijnbediende.
 • medisch assistent.
 • ski- / snowboardleraar.
 • specialist.
 • meubelstoffeerder.
 • surf- / zeilleraar.
 • tennisleraar.
 • tuinman/ hovenier.
 • verpleegkundige.

Werkzaamheden met verhoogd risico

 • Voor sommige werkzaamheden geldt er een hoger risico, bijvoorbeeld omdat de arbeid fysiek veeleisend is, of omdat je in contact komt met dieren of machines.
 • Voor werkzaamheden waarbij je veel achter het stuur van een voertuig zit, wordt ook een verhoogd risico gerekend.
 • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 25%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een verhoogd risico

 • agrarier met machines.
 • bankwerker.
 • betonijzervlechter.
 • beveiligingsbeambte.
 • bouwvakker.
 • chauffeur.
 • dierenarts/ dierenverzorger.
 • drukker.
 • electricien laagspanning.
 • ingenieur meewerkend.
 • jachtopziener.
 • kassenbouwer.
 • kleermaker.
 • kok.
 • kracht- / vechtsportdocent.
 • kweker.
 • lasser.
 • loodgieter.
 • metselaar.
 • automonteur.
 • plaatwerker.
 • schilder.
 • (niet slachtend) slager.
 • hoefsmid.
 • standbouwer.
 • stratenmaker.
 • stucadoor.
 • tegelzetter.
 • timmerman.
 • verhuizer.
 • werken op een ranch (met paarden en koeien).

Werkzaamheden met sterk verhoogd risico

 • Werkzaamheden die constant een hoge fysieke inspanning en concentratie vergen, worden gezien als bijzonder risicovol.
 • Het betreft werkzaamheden die zich op gevaarlijke locaties afspelen en / of omgang met zware machines vereisen.
 • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 100%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een sterk verhoogd risico

 • boomrooier.
 • bruggenbouwer.
 • electricien hoogspanning.
 • metaalbewerker.
 • slachtend slager.
 • sloper.

Uitgesloten werkzaamheden

Voor een kleine selectie werkzaamheden geldt dat deze nooit verzekerd zijn. Dit geldt voor:

 • offshore werk.
 • technische werkzaamheden in de olie-/petrochemische industrie.
 • internationaal wegvervoer (vrachtwagen - of bus chauffeur).
 • oorlogsjournalistiek (verslaggever, reporter of (foto)journalist).
 • bemanningslid van een vliegtuig (of andere vorm van vliegverkeer).
 • bemanningslid op een schip buiten de territoriale zee.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over dekking voor aansprakelijkheid, bagage, ziektekosten en risico

Kan je de dekking tijdens de reis aanpassen bij de Globetrotter verzekering?

 • Je kunt de dekking van de Globetrotter niet tijdens de looptijd van de polis aanpassen.
 • Als er een kans bestaat dat je tijdens jouw reis de dekking van jouw Nederlandse zorgverzekering zult verliezen (bijvoorbeeld omdat je gaat werken), is het raadzaam om al gelijk vanaf het begin te kiezen voor de volledige medische dekking.
 • Tijdens de reis is het niet mogelijk om de medische dekking te upgraden van "aanvullend" naar "volledig".

Hoe zit het met eigen of gehuurde (winter)sportuitrusting bij de Globetrotter verzekering?

 • Eigen of gehuurde (winter)sportuitrusting is verzekerd als ‘Wintersport en bijzondere sporten’ is meeverzekerd.
 • Zijn jouw eigen sportgoederen gestolen of onherstelbaar beschadigd geraakt? Naast dekking voor de schade aan jouw eigen uitrusting is er dekking voor de huur van vergelijkbare sportuitrusting voor de periode dat je van plan was het te gebruiken.

Ben je ook verzekerd voor schade aan (gehuurde) voertuigen bij de Globetrotter verzekering?

 • Met de Globetrotter verzekering ben je verzekerd voor particuliere aansprakelijkheid. 
 • Schade veroorzaakt door of met een (gehuurde) auto is uitgesloten van dekking.
 • Vaak kun je je hier lokaal voor verzekeren, bijvoorbeeld via de verhuurmaatschappij.

Wat is het 'eigen risico' bij geneeskundige kosten van de Globetrotter verzekering?

 • Eigen risico voor geneeskundige kosten is €100.
 • Dit Eigen Risico geldt per verzekerde periode.
 • Bij een verlenging komt de teller weer op nul te staan. Dit geldt zowel voor de dekking als het eigen risico

Worden voorgeschreven medicijnen vergoed bij de Globetrotter verzekering?

 • Als je medische kosten meeverzekert, biedt de Globetrotter reisverzekering dekking voor onvoorziene en spoedeisende zorg.
 • Als je tijdens de reis medicatie krijgt voorgeschreven die hoort bij de behandeling van een acute klacht, zal dit in de meeste gevallen vergoed worden.
 • Bestaande aandoeningen en bijbehorende medicatie vallen niet binnen de dekking van deze verzekering.
 • Voorgeschreven middelen met een preventieve werking zoals de anticonceptie pil, vaccinaties of vitaminesupplementen zijn uitgesloten van dekking.
 • Dit geldt in principe voor alle reisverzekeringen.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over de aanvraag, leeftijd, woonplaats en nationaliteit

Geldt er een maximum leeftijd bij de Globetrotter verzekering?

 • Er geldt geen maximum leeftijd, zolang je in Nederland bent verzekerd volgens de verplichte basiszorgverzekering.
 • Let op: Voor mensen die geen Nederlandse zorgverzekering meer hebben, geldt wel een beperking: De module ‘Medische kosten Volledig’ hanteert een maximum leeftijd van 60 jaar. Hierbij is de leeftijd op het moment van afsluiten leidend.

Geldt er een minimum leeftijd bij de Globetrotter verzekering?

 • De Globetrotter is in de meeste gevallen beschikbaar voor verzekerden van alle leeftijden.
 • Voor jongeren onder de 18 kan de Globetrotter ook worden aangevraagd. Er zal dan wel een meerderjarig persoon moeten worden aangemeld als verzekeringnemer. Dit kan een ouder of contactpersoon zijn.

Wat zijn de gevolgen als de maximum leeftijd is bereikt bij de Globetrotter verzekering?

 • Er gelden een aantal beperkingen voor verzekerden vanaf 61 jaar.
 • De module Medische Kosten 'Volledig' is voor deze leeftijdscategorie niet af te sluiten.
 • Ben je 61 jaar of ouder en ben je op zoek naar een reisverzekering met volledige medische dekking? Vul dan het JoHo adviesformulier in.

Wat zijn de gevolgen als je de aanvraag vanuit het buitenland doet?

 • Aanvragen die zijn gedaan terwijl je al in het buitenland bent, zijn niet geldig.
 • Wanneer aan het licht komt dat je ten tijde van de aanvraag al in het buitenland zat, zal de dekking per direct komen te vervallen en zullen eventuele kosten die je hebt gemaakt voor jouw eigen rekening komen.
 • Zit je al in het buitenland, neem dan contact op via het JoHo contactformulier verzekeringen om de mogelijkheden te onderzoeken of sluit een Special ISIS af waarbij je kunt aangeven dat je al in het buitenland zit.

Hoe werkt het als je in België woonachtig bent bij de Globetrotter verzekering?

 • De Globetrotter reisverzekering mag ook worden afgesloten als je in België woonachtig bent.
 • As je in België woont, kun je bij Medische Kosten alleen de optie 'Volledig' kiezen

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over je verblijfslokatie en de duur van de verzekering

Welke landen vallen onder de Europa dekking bij de Globetrotter verzekering?

 • De Europa dekking geldt voor de landen van Europa inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
 • De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.
 • Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Biedt de Globetrotter verzekering dekking in Nederland?

 • In Nederland is de verzekering geldig tot maximaal 21 dagen als jouw reis in Nederland onderdeel is van een buitenlandse reis.
 • Dit betekent dat er sprake moet zijn van een tussentijds verblijf met de intentie om Nederland weer te verlaten.
 • Er geldt een beperking op de dekking ziektekosten

Kan je de Globetrotter verzekering verlengen?

Kan je de Globetrotter verzekering eerder beëindigen?

 • Voor het eerder beëindigen van de Globetrotter verzekering kan je contact opnemen via het verzekeringscontactformulier.
 • Wil je in aanmerking komen voor gedeeltelijke restitutie dan kan je een verzoek indienen. Voorwaarden voor restituties zijn o.a. een minimale looptijd van twee maanden en er mogen geen schadeclaims op de polis zijn aangevraagd. Uiteindelijke beoordelingen liggen bij de verzekeraar

De Globetrotter verzekering: wat zijn de gevolgen als je een eerste of nieuwe aanvraag vanuit het buitenland doet?

 • Aanvragen die zijn gedaan terwijl je al in het buitenland bent, zijn niet geldig.
 • Wanneer aan het licht komt dat je ten tijde van de aanvraag al in het buitenland zat, zal de dekking per direct komen te vervallen en zullen eventuele kosten die je hebt gemaakt voor jouw eigen rekening komen.
 • Zit je al in het buitenland, neem dan contact op via het JoHo contactformulier verzekeringen  om de mogelijkheden te onderzoeken, of sluit een Special ISIS af waarbij je kunt aangeven dat je al in het buitenland zit.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over dekking in gebieden met een negatief reisadvies

Biedt de Globetrotter dekking in gebieden met een negatief reisadvies (code oranje of code rood)?

 • Reis of handel je tegen het advies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is er beperkte dekking. Er is dan geen dekking voor gebeurtenissen of schade die direct of indirect verband houden met de redenen op grond waarvan dit advies is afgegeven.

Biedt de Globetrotter dekking voor kosten ten gevolge van een epidemie of pandemie?

 • Is er door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken een negatief reisadvies afgegeven voor de reisbestemming, dan is er geen dekking voor kosten die direct of indirect het gevolg zijn van de epidemie en/of pandemie.
 • Dit geldt ook als je al in het gebied verblijft waarvoor een negatief reisadvies wordt afgegeven. Reis dan zo snel mogelijk terug naar Nederland of naar een gebied waar geen negatief reisadvies geldt. Na 48 uur vervalt de dekking voor aan de epidemie en/of pandemie gerelateerde schade.

Heb je dekking met de Globetrotter verzekering voor molest?

 • Schade wegens molest is uitgesloten van de verzekering.
 • Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je daar waar je wel verzekerd bent in het geval je in jouw hotel ten val komt, en hierbij een botbreuk oploopt, je dit niet bent als je bijvoorbeeld bij straatprotesten omver bent geduwd.

Welke verzekeringen bieden meer dekking tijdens kleurcode rood?

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over de betaling, kosten en kortingen bij de Globetrotter verzekering:

Is het mogelijk om gespreid te betalen?

 • Je betaalt de Globetrotter in één keer voor de hele periode dat je hem afsluit.
 • Als je gespreid wil betalen, kijk dan eens naar deze vergelijkbare verzekering: de Special ISIS verzekering

Tot wanneer kan je gebruik maken van de korting voor jongeren?

 • Voor jongeren onder de 27 geldt een korting van 10% op de premie.
 • Als de verzekerde op het moment van ingaan van de verzekering jonger is dan 27, maar 27 wordt tijdens de reis, blijft de korting voor de gehele polisduur gelden.

Globetrotter verzekering: wat is de dekking van de Globetrotter verzekering?

  Dekking voor aansprakelijkheid

  Uitkering voor aansprakelijkheid

  Max. € 1.000.000,-*

  * tijdens bezoek aan Australië ben je verzekerd tot een maximum van € 1.500.000,-

  Dekking voor medische kosten

    

  BASIS (geen)

  EXTRA (aanvullend)

  ALL-IN (volledig)

  Telefonisch advies

   NeeGratisGratis

  Huisartsbezoek

   NeeKostprijsKostprijs

  Ziekenhuisbezoek

   NeeKostprijsKostprijs

  Tandheelkundige kosten

   Nee€ 250 € 250
  • Neem altijd contact op met de alarmcentrale of verzekeraar als er sprake is van een ziekenhuisbezoek en/of vervoer per ambulance.

  Dekking voor repatriëring en SOS hulpverlening

  Opsporings- en reddingsacties

  Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis

  Repatriëring verzekerde + één reisgenoot

  Kostprijs

  Reiskosten als gevolg van een ongeval

  Kostprijs

  Verblijfskosten als gevolg van een ongeval

  Max. € 75,- per persoon per dag

  Onvoorziene extra reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking

  Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar vervoer naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten, max. € 75,- per dag

  Telecommunicatiekosten

   Max. € 100,- per persoon per polis

  Dekking voor bagage

  Standaard (Budget)

  Totale vergoeding per polisperiode

  max. € 1.500,-

   Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 350,-
   Overige electronica€ 500,-
   Overige bagage (per item): € 350,-
   Eigen risico per gebeurtenis€ 75,-

  Super (Comfort)

  Totale vergoeding per polisperiode

  max. € 3.500,-

   Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 500,-
   Overige electronica€ 1.750,-
   Overige bagage (per item)€ 500,-
   Eigen risico per gebeurtenis€ 50,-

  Super plus (Premium)*

  Totale vergoeding per polisperiode

  max. € 5.000,-

   Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 750,-
   Overige electronica€ 3.500,- in totaal
  € 1.750,- per voorwerp
   Overige bagage (per item):max. € 1.000,-
   Eigen risico per gebeurtenisGeen

  Dekking voor ongevallen

  Vergoeding bij overlijden

  Standaard € 25.000,-. Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-

  Vergoeding bij blijvende invaliditeit

  Standaard € 75.000,-. Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-

  Dekking voor rechtsbijstand

  Europa 

  Kostprijs

  Buiten Europa

  Max. € 5.000,- voor contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen.

  Polisvoorwaarden

  Waarom zou je Globetrotter verzekering via JoHo aanvragen?

  De Globetrotter aanvragen via JoHo betekent:

  • Géén assurantiebelasting als je via non profit organisatie JoHo afsluit
  • Géén poliskosten als je via JoHo afsluit
  • Hulp bij problemen met de verzekeraar Allianz
  • JoHo als verantwoorde tussenpersoon
  • Verlengen en vervolgverzekeringen, vanuit het buitenland
  • Toch geldig als je bent uitgeschreven bij de gemeente (Basisregistratie Personen)

  Hoe kan je de Globetrotter verzekering  aanvragen?

  Voor direct aanvragen en afsluiten van de verzekering ga je naar JoHo.org:

  Afsluiten Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance

   

  Hoe check je bij reisverzekeringen en expatverzekeringen de reviews, ervaringen en betrouwbaarheid van de verzekeraar?

  Hoe check je bij reisverzekeringen en expatverzekeringen de reviews, ervaringen en betrouwbaarheid van de verzekeraar?

  verzekeraar beoordelen


  Er bestaan grote verschillen tussen de vele verschillende internationale verzekeraars. Hoe kan je als je niet bekend bent met een bepaalde verzekeraar toch beoordelen of je jouw verzekering bij hen wilt afsluiten? JoHo Insurances heeft op basis van jarenlange ervaring en feedback van internationale klanten een aantal tips opgesteld om een eerste inschatting van betrouwbaarheid te maken.

  Waar moet je op letten bij de beoordeling van een verzekeraar en de verzekering:?

  Zeven belangrijke punten om op te letten bij de beoordeling van een verzekeraar en de verzekering:

  1. Waar is de verzekeraar statutair gevestigd? 
  2. Welke wetgeving is van toepassing?
  3. Is de verzekering eenzijdig opzegbaar door de verzekeraar? Bijvoorbeeld na een jaar waarin er hoge medische kosten zijn geweest?
  4. Mag een verzekeraar de premie op mijn polis zomaar met bijvoorbeeld 200% verhogen?
  5. Staat de verzekeraar onder toezicht? En de eventuele bemiddelaar ook?
  6. Is de premie veel lager dan gemiddeld voor een vergelijkbare verzekering?
  7. Zoek naar reviews - en met name de minder goede reviews goed lezen.

  Helaas is er best nog een hoop ‘kaf onder het koren’ in het land van emigratie- en expatverzekeringen, vooral van buiten de EU. Lees ook verder over wetgeving rond verzekeringen en verzekerings tussenpersonen

  Een praktijkvoorbeeld van een beoordeling van een verzekeraar en de expatverzekering

  Een partij als Regency for Expats is een goed voorbeeld van hoe het niet moet, en voor een redelijk geoefend oog is het niet eens heel moeilijk om te zien waarom: 

  • Nergens op hun website staat de naam van de daadwerkelijke verzekeraar vermeld.
  • Hun contactpagina beperkt zich tot een reactieformulier, geen adres of telefoonnummer te vinden. 
  • De wetgeving van Nevis is van toepassing, dat is een klein eiland in de Carribean, er is geen informatie over een wettelijke toezichthouder vermeld. 
  • De reviews liegen er ook niet om, zie deze website. Nietszeggende 5 sterren reviews waar je je bij kunt afvragen of die wel echt zijn, afgewisseld met schrijnende 1 sterren reviews waaruit blijkt hoe deze ‘verzekeraar’ in de praktijk opereert. 
  • In hun voorwaarden staat niet uitgelegd hoe de verzekering opzegbaar is.
  • Als we de reviews moeten geloven wordt bij een acute ziekenhuisopname uw hele medische voorgeschiedenis opgevraagd om maar iets te kunnen vinden op basis waarvan een claim kan worden afgewezen. 

  Bij de Amerikaanse organisatie IMG Global is het, als we de 1 sterren reviews moeten geloven, al niet veel beter. Hun website bevat wel wat meer info, maar bestaat nog steeds vooral uit wervende teksten. Met hun marketing zit het wel goed dus. 

  Dit zijn twee voorbeelden van het soort van ‘zekerheid’ dat wij niet graag willen verkopen en wat ons vak een slechte naam bezorgd. We doen dan ook geen zaken met dit soort partijen, en naar onze bescheiden mening zou u dat ook niet moeten doen. 

  Risico's bij lokaal verzekeren in het buitenland

  Veel 'lokale verzekeringen' (verzekeringen die in het verblijfland zelf worden aangeboden), met name buiten de EU, kennen vergelijkbare beperkingen en risico's. Dit komt onder andere omdat wetgeving in betreffende landen en regio's achter loopt met betrekking tot consumentenbescherming ten opzichte van de EU. Op deze pagina staat een hier een uitgebreid artikel over: belangrijke aandachtspunten bij het lokaal verzekeren van ziektekosten.

  Wat moet je doen bij het kiezen van een reisverzekeraar of expatverzekeraar?

  Kortom, de wereld zit vol met verzekeraars en sommige weten u hele scherpe premies aan te bieden. Realiseer u dat goedkoop vaak ook duurkoop is, en selecteer uw verzekeringen naast de prijs ook op andere belangrijke criteria.

  JoHo Insurances helpt u graag een afgewogen en passende keuze te maken.

  Referentie

  Dit blog is een bewerking van het eerder gepubliceerde blog op expatverzekering.nl

   

  Special Isis verzekering voor werken, vrijwilligerswerk, studie, stage en langere reizen in het buitenland

  Special Isis verzekering voor werken, vrijwilligerswerk, studie, stage en langere reizen in het buitenland

  DE VERZEKERING VOOR WERK, VRIJWILLIGERSWERK, STAGE, STUDIE EN LANGERE REIZEN IN HET BUITENLAND

  Wat is de Special ISIS verzekering?

  De JoHo Special ISIS verzekering is een perfecte verzekering voor wie voor langere tijd naar het buitenland gaat. Natuurlijk moet je dan goed verzekerd zijn en zeker als je activiteiten in het buitenland gaat doen. Er kunnen altijd gebeurtenissen plaatsvinden die je niet had voorzien. Vaak is niet bekend dat dat gewone reisverzekeringen meestal geen dekking bieden als je gaat werken, specifieke activiteiten onderneemt of langer op reis gaat.

  De JoHo Special ISIS verzekering is speciaal afgestemd op de behoeften van de reiziger die werkt, studeert  of avontuurlijke activiteiten onderneemt. De Special ISIS verzekering is een goede, uitgebreide reisverzekering met een (optionele) dekking voor ziektekosten.

  In geval van nood kun je 24 uur per dag bellen met de alarmcentrale die altijd voor je klaar staat.

  Wat is de dekking van de Special ISIS verzekering?

  Onder de dekking van de Special ISIS verzekering valt het volgende:

  • Medische kosten (optioneel)
  • Reisbagage
  • SOS-kosten
  • Buitengewone kosten (denk bv. aan terugreiskosten ivm familieomstandigheden)
  • Reisdocumenten, Reisongevallen, Reisrechtsbijstand (optioneel)
  • Wettelijke aansprakelijkheid

  Wat is het onderscheid tussen de Special ISIS en andere reisverzekeringen?

  • De special isis verzekering is onderscheidend met andere verzekeringen door de combinatie van een aantal kenmerken:
   • de Special ISIS verzekering is langer dan een jaar af te sluiten
   • de Special ISIS verzekering biedt langer dekking bij negatieve reisadviezen
   • de Special ISIS biedt ook dekking als je Nederlande zorgverzekering komt te vervallen
   • de Special ISIS is mogelijk zonder eigen risico voor medische zorg
   • de Special ISIS heeft een uitgebreide dekking voor als je onverwacht naar Nederland terug moet
   • de Special ISIS blijft ook dekken bij bijzondere sporten en avontuurlijke activiteiten
   • de Special ISIS verzekering is de enige verzekering die je vaak kunt verlengen

  Wat zijn de uitgangspunten van de Special ISIS verzekering?

  • Wat kan de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit, van de verzekeraar verwachten
   • redelijkheid en rechtvaardigheid,
   • respect voor de verzekerde en verzekeringnemer
   • uitgaan van wederzijds vertrouwen
   • inlevingsvermogen en meedenken bij de situatie van de verzekerde
   • zo snel mogelijke schade afhandeling
  • Wat kan de verzekeraar verwachten van de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit
   • redelijkheid en rechtvaardigheid
   • tijdige betaling van de kosten
   • respect voor de voorwaarden bij schade
   • verstrekken van de juiste gegevens
   • al het mogelijke om schade te voorkomen en te beperken.

  Waar kan je meer lezen over de Special ISIS verzekering en de verzekering afsluiten?

  Aan alles is gedacht zodat jij met de Special ISIS verzekering zorgeloos al vanaf meerdere  weken tot maximaal vier jaar achter elkaar in het buitenland kunt blijven! De Special ISIS verzekering kan je hier aanvragen en afsluiten via JoHo:

  Verzekeringen voor in het buitenland - Thema
  Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

  Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

  Image


  Wat is de Special ISIS verzekering?

  • De special isis verzekering is een verzekering die ontwikkeld is om jonge en avontuurlijke reizigers en backpackers in het buitenland in staat te stellen om naast het reizen ook activiteiten te ondernemen als studeren, stagelopen, betaald werken of sporten

  Wat is het onderscheid tussen de Special ISIS en andere reisverzekeringen?

  • De special isis verzekering is onderscheidend met andere verzekeringen door de combinatie van een aantal kenmerken:
   • de special isis verzekering is langer dan een jaar af te sluiten
   • de special isis verzekering biedt langer dekking bij negatieve reisadviezen
   • de special isis biedt ook dekking als je nederlande zorgverzekering komt te vervallen
   • de special isis is mogelijk zonder eigen risico voor medische zorg
   • de special isis heeft een uitgebreide dekking voor als je onverwacht naar Nederland terugmoet
   • de special isis blijft ook dekken bij bijzondere sporten en avontuurlijke activiteiten
   • de special isis verzekering is de enige verzekering die je vaak kunt verlengen

  Wat zijn de uitgangspunten van de Special ISIS verzekering?

  • Wat kan de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit, van de verzekeraar verwachten
   • redelijkheid en rechtvaardigheeid,
   • respect voor de verzekerde en verzekeringnemer
   • uitgaan van wederzijds vertrouwen
   • inlevingsvermogen en meedenken bij de situatie van de verzekerde
   • zo snel mogelijke schade afhandeling
  • Wat kan de verzekeraar verwachten van de verzekerde, of degene die de verzekeringafsluit
   • redelijkheid en rechtvaardigheid
   • tijdige betaling van de kosten
   • respect voor de voorwaarden bij schade
   • verstrekken van de juiste gegevens
   • al het mogelijke om schade te voorkomen en te beperken.

  Voor wie is de Special ISIS verzekering bedoeld?

  • Deze verzekering is bedoeld voor Nederlanders die voor langere tijd, minimaal 60 dagen, naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld voor een reis, stage, vakantiewerk, work & travel of vrijwilligerswerk. De dekking op grond van de Special ISIS verzekering is niet van kracht voor:
   • iemand die op de dag van het afsluiten van deze verzekering niet in Nederland woont;
   • iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft en op de dag van het afsluiten van deze verzekering korter dan 12 maanden in Nederland in de Basisregistratie Personen stond ingeschreven;
   • een expatriate en zijn gezin;
   • iemand die werkt op basis van een lokale arbeidsovereenkomst en een salaris krijgt dat hoger is dan een modaal salaris in dat land;
   • iemand die naar het buitenland gaat als emigrant.
  • Heeft de verzekerde ter plaatse inkomen uit een (bij)baan die niet te beschouwen is als vakantiewerk? Dan kan er een uitsluiting van toepassing zijn. Neem dan contact op met JoHo.

  Waar kan je meer informatie vinden over de ISIS verzekering?

   

  Follow the author: Travel Supporter
  Contributions, Comments & Kudos

  Add new contribution

  CAPTCHA
  This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  Image CAPTCHA
  Enter the characters shown in the image.
  Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
  Statistics
  574 1