Stem wereldsupporter Jilt naar de VN

Jilt van Schayik (22) uit Brabant is in de race om VN-Jongerenvertegenwoordiger te worden. Hij volgt op dit moment een pre-master aan Fontys Hogeschool om volgend jaar de master ‘Globalisation and Development’ in Maastricht te doen.

Achtergrond
Ik ben Jilt van Schayik, 22 jaar, uit Langenboom. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool, waar ik mijn Hbo-diploma heb behaald.

Als onderdeel van mijn studie heb ik in 2012 stage gelopen op het hoofdkantoor van Volkswagen in India. Overdag werkte ik aan campagnes die miljoenen euro’s kosten, terwijl op weg naar huis bedelende straatkinderen mijn knieën kapot krabden voor geld om eten te kopen. Een groter contrast is nauwelijks voor te stellen!
Vervolgens heb ik begin 2013 mijn afstudeerproject in Kenia gedaan, waar ik samen met het Keniaanse ministerie van landbouw, een Coöperatie met 500 boeren heb opgezet.
Na terugkomst in Nederland wilde ik iets met deze ervaringen doen en heb me daarom kandidaat gesteld voor VN-Jongerenvertegenwoordiger.

VN-Jongerenvertegenwoordiger
Als VN-Jongerenvertegenwoordiger ga ik mijn thema “Coöpereren uit de armoede - samen kunnen we de wereld veranderen” onder de aandacht brengen van de Nederlandse jongeren. Daarnaast ga ik in gesprek met jongeren in Nederland om tot een gezamenlijke toekomstvisie voor de VN te komen. Deze visie ga ik met mijn thema verwerken in een speech, die ik ga houden voor de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Mijn boodschap voor de Verenigde Naties
'Coöpereren uit de armoede - samen kunnen we de wereld veranderen!’,’ is het thema dat ik heb gekozen op basis van mijn ervaringen. Zo heb ik met eigen ogen gezien hoe Afrikaanse boeren dagelijks 7 kilometer moeten lopen om water te halen, kinderen op het land werken omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, en hoe families slechts één keer per dag eten. Dit alles lijkt een uitzichtloze situatie, maar dat is het zeker niet! Ik heb óók gezien hoe het anders kan. Coöperaties kunnen gezinnen en hele dorpen uit de armoede helpen door ervoor te zorgen dat boeren een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten, dat ze toegang krijgen tot microkredieten, en dat er geïnvesteerd wordt in de lokale samenleving. Coöpereren en coöperaties kunnen een rol spelen in het behalen van de Millenniumdoelen door de miljoenen allerarmsten in de wereld te helpen.

Stemmen op mij kan nog t/m 23 oktober via:

SMS ‘Jilt’ naar 5040 (Geen extra kosten)
Én Stem via de website: httppublic://blog/1383992_10151771818569302_1249423838_n_0.jpgwww.jongerenvertegenwoordigers.nl/
Én Stem via: httpspublic://blog/1383992_10151771818569302_1249423838_n_0.jpgapps.facebook.com/vnjongerenverkiezing/

Op mijn Twitter-account (@JiltvSchayik) en Facebook pagina (Jilt van Schayik) zal regelmatig nieuws komen te staan!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Iedereen alvast ontzettend bedankt voor het stemmen!

Zeg het voort! :)

Voted! Succes!

Voted! Succes!

Bedankt Dennis!

Bedankt Dennis!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jiltvschayik
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
18 3
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd