Dag 12-14: Ik blijf nog even!

Donderdag 10 September

Ik begin een beetje aan het ritme en eetpatroon van Nepal te wennen. Het is heerlijk om iedere ochtend na een kopje thee naar de apotheek te gaan. Zeker vandaag, omdat ik weet dat mijn vaccinatieprogramma nu echt van start gaat. Het was echt een succes (al waren de kinderen die huilend de apotheek binnen kwamen en hun armpjes angstig wegtrokken toch niet zo'n leuk gezicht). Er waren ook mensen die hun kinderen na hun eigen vaccinatie nog opnieuw kwamen brengen.

Het festival wordt nu ook in volle gang gevierd. Mijn gastgezin viert het dit jaar helaas niet door het overlijden van hun opa. Nu ga ik het morgen vieren met de familie van de apotheek. Ze gaan speciaal voor mij vis maken. Ik voel me erg vereerd en ben heel erg benieuwd!! Er was vandaag ook een kip in de apotheek, omdat die de volgende dag bij de tempel geofferd zou worden. Toch zou het me niets verbazen als dezelfde kip hier morgen in de koelkast naast de vaccinaties ligt!

Vrijdag 11 oktober

Vandaag was een druk dagje. Ik had een strakke planning. 's Ochtends was voor mij gelukkig een paar uur langer slapen, omdat de apotheker naar de tempel zou gaan. Ik kon dat wel even gebruiken na alle nieuwe indrukken! Toch werd ik iets later op de ochtend om mee te draaien in een ander vrijwilligersproject. We gingen een school in Thimi van een flinke laag verf voorzien! Dit bleek echter geen verf te zijn maar cement, al plakte deze niet echt goed aan de muren. Als je het plafond wilde verven moest dat met veel lagen en moest je het hard aanzetten. Toen de verf gedroogd was en ik mijn hand eroverheen haalde, zonk de moed me helemaal in de schoenen. Mijn hand zat onder het poeder. Morgen en overmorgen wordt er niet geschilderd en gaat het regenen, dus ik ben benieuwd wat ervan overblijft!

Daarna werd ik met een brommer opgehaald en weer bij de apotheek afgezet. Het was uiteindelijk best druk door alle vaccinaties. Ik kreeg ook de instructies hoe ik moest injecteren. Je zult het niet geloven, maar ik heb het op de kussens van een stoel geoefend. Niet lang daarna kwam er iemand met een gapende wond binnen. We kwamen al snel tot de conclusive dat die wond gehecht moest worden en dat kan natuurlijk niet zonder locale verdoving. Aan mij de taak dus om de verdoving te injecteren. Ik heb ondanks dat het misschien niet heel verstandig is, zo min mogelijk geaarzeld en de verdoving netjes naast de wond gespoten!

Na de dag in de apotheek heeft de vrouw van de apotheker heerlijk gekookt. De hele familie was in hun woonkamer en het was heel gezellig.

Daarna haastte ik me naar de taxi om met Gwen en Kelly (de twee vrijwilligsters van mijn gastgezin) Thamel in te gaan voor een drankje. Het was een heel gezellig avondje. We ontmoetten al snel vier jongens uit de VS die ook wel van een feestje hielden! Ze wisten ons precies te vertellen waar ik heen moest. Het was ook een bijzonder gezelschap. Een jongen was vandaag aangekomen. Een andere jongen was hier werkzaam om toeristen te begeleiden bij de trekkings en de twee anderen waren bezig met een actiefilm over een nog niet eerder vertoonde stunt. Twee jongens gaan in deze film van de Himalaya af snowboarden! Er waren geen Nepalese dragers te vinden omdat ze het onverantwoordelijk vonden... Er wordt vanuit twee helikopters gefilmd.

De regisseur leek overigens heel erg op een man uit de Hangover serie. Hij had ook bruin haar en een baard en was een beetje chubby. Zelfs zijn dansmoves hadden overeenkomsten! Hij had erg leuke humor en was gelukkig wel een stuk volwassener. We konden nog uren doorkletsen over camera's en lenzen, dus ik vermaakte me wel.

We zijn in verschillende pubs geweest: Ben and Jerry's, Reggae Pub en Roadhouse. We sloten de avond af in een dure club (lucky us dat wij gratis naar binnen mochten!) aan de New Road. We waren heel blij met deze mannen op pad te gaan, zodat zij de Nepalezen een beetje van ons af konden houden ;-).

Zaterdag 12 oktober

Vandaag was mijn vrije dag. Na even bijslapen ging mijn grote avontuur beginnen! Ik was namelijk van plan alleen op pad te gaan met de locale bus naar Katmandu om het Durbar square en de omliggende tempels te bezoeken. Een heerlijke ervaring, want het geeft je echt een gevoel van zelfstandigheid. Ik besef me steeds meer dat sommige zorgen die je je thuis maakt, de uitdaging van het doen van moeilijke dingen overschaduwen.

Durbar square van Kathmandu was lekker druk en bij de tempels was veel van het Dasain festival te zien. Vrouwen bezochten de tempel en waren prachtig gekleed. Ze droegen schaaltjes met fruit bij zich mee om deze ter plekke te offeren voor de goden.

Na mijn eigen tripje ging ik met een riksja terug. De man wist niet hoe hij moest rijden en stond halverwege stil. Gelukkig kwam ik uiteindelijk weer bij Gwen en Kelly aan. We hebben bij restaurant 'Friends' in Thamel gegeten, waar ik eindelijk weer eens een heerlijk toetje (chocolade fudge :-D) kon eten.

Daarna zijn we weer met de taxi terug gegaan en konden we lekker even bijkomen. Morgen weer lekker een dagje vrijwilligerswerk, ik kijk er weer naar uit!

Contributions, Comments & Kudos

haha, het idee dat er een kip

haha, het idee dat er een kip rondloopt in een apotheek lijkt zo raar! Goed van je dat je zo met die vaccinaties bezig bent! Op welke dagen ben je vrij? Gewoon het weekend, of alleen op zaterdag? Ik weet dat dat op sommige landen anders is.
Bedankt voor het delen weer!

Ha Dennis!

Ha Dennis!

Zaterdag is mijn vrije dag in principe. Echter ben ik door het Dasain festival wat meer dagen vrij van het werk in de apotheek. Ik heb besloten om die dagen mee te helpen schilderen op een school in Thimi en ben een lang weekend naar het Chitwan National park geweest. Hier snel meer over in mijn volgende blogberichten, maar zoals je merkt loop ik een beetje achter ;-).

Groetjes,
Elise

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of EliseS
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 2
Selected Categories