Dag 5-7: Laatste orientatiedagen

Donderdag 3 oktober

Na de Nepali les zijn we snel in de bus gestapt om naar de Monkey temple te gaan. Deze tempel was nog rijker versierd met de vlaggen. Er liepen overal apen rond, die zeker niet bang waren voor mensen! In India was ik aangevallen door een aap toen ik foto's aan het maken was. Dus ik was, in tegenstelling tot Jorrin die wel weg moest rennen voor een boze aap, goed op mijn hoede!

Het woord aap betekent hier trouwens mango, dus dat bracht ook de enige spraakverwarring met zich mee ;-).

Daarna zijn we weer teruggereden met de bus en richting het hotel gegaan. Op de weg terug heb ik nog even bij een vriendelijke, plaatselijke bakker een taartje gekocht. Hij was me erg dankbaar en zei 'remember me please!' Gelukkig ben ik er niet ziek van geworden en heb ik zeker een goede herinnering aan deze bakkerij.

Vrijdag 4 oktober

Vandaag was de laatste les Nepali. We mochten zelf aangeven wat we nog wilden leren, dus daar heb ik nog maar goed gebruik van gemaakt! Ik heb geleerd hoe ik opdringerige mensen weg kan sturen, hoe ik kan zeggen dat mijn eten te heet is en ik kan me tegenover de buschauffeur verstaanbaar maken. Ook kan ik zeggen dat ik geen vlees eet of dat ik het vlees niet hoef.

Daarna kreeg ik hete springrolls voorgeschoteld. Om dit maaltijdje goed te overleven moest ik een deel van de groenten eruit halen... Daarna zijn we in een tot bus omgebouwde bestelwagen naar Thamel gegaan. Dit keer zijn we naar de Garden of Dreams gegaan. Dit is voor de Nepalezen een speciale plek, omdat dit de enige plek is waar geliefden elkaar in het openbaar aan mogen raken. Zodra we door de tuin liepen, zag je de verliefde stelletjes soms ook heel schichtig opkijken om te bekijken of ze niet door de verkeerde personen gespot werden. Maar ook ik als Nederlander vond het een heerlijke plek om even bij te komen van het drukke verkeersgeweld op de straat. Er liepen eekhoorns en er vlogen vlinders en libelles. Er kwamen ook veel mooie bloemen en andere planten voorbij langs de wandelpaden.

Daarna zijn we opnieuw de drukke, gezellige straten van Thamel ingegaan. Ik kon het natuurlijk niet laten om hier weer wat zakcentjes in te ruilen voor leuke souvenirs. Vanuit de toeristische straten dwaalden we af tot de donkerdere straatjes. Hier kochten de locals vanaf hun brommers nog snel wat eten voordat ze terug naar huis gingen. Direct een heel andere sfeer dus!

Moe maar voldaan namen we (dit keer gelukkig met z'n 4en) de taxi terug. De taxi dropte ons een brug te ver, waardoor we zelf de weg in het donker naar het hotel mochten vinden. Tot onze grote verbazing zijn we hier al zo gewend dat we in 1 keer goed liepen!

Zaterdag 5 oktober

Vandaag was een spannende nieuwe dag! Ik verhuisde van hotel Manohora naar mijn gastgezin. Ik kreeg direct een sterke kop thee met veel melk en suiker aangeboden. Even wennen dus. Direct daarna ging de moeder van het gastgezin hard aan de slag om rijst met aardappelen en snijbonen klaar te maken. Ook de versgemaakte pickles mochten niet ontbreken. Het was even wennen om 's ochtends vroeg zo'n warme rijstmaaltijd te eten, maar het smaakte zeker niet verkeerd.

Na nog met de dochters kennis te hebben gemaakt, kwam haar zoontje enthousiast aangerend en riep: 'AAAAH! New sister!!' met een heel schattig Nepalees accent. Ik voel me dus erg welkom hier!

Niet veel later ontmoette ik de andere twee Nederlandse vrijwilligsters die ook in het gastgezin verblijven. Het is echt heel leuk om al je ervaringen samen te delen!

Ik moest me daarna alweer snel haasten om de weg naar mijn andere vrijwilligers te vinden, omdat we ook Bhaktapur wilden bezoeken. Deze stad is de entrance fee zeker waard! De houten gebouwen doen meer als Zuid Oost-Aziatisch aan en zijn erg indrukwekkend om te zien.

Ik kreeg 's avonds weer ruim eten aangeboden. Het werd wel eten in het donker, want de elektriciteit was uitgevallen. Toch was het erg gezellig met de andere meiden. Er werd dan ook weer een feestje gevierd toen het licht weer aan ging!

Daarna hebben we nog gekletst met de moeder van het gastgezin en een van haar dochters erbij. We hebben haar voor het eerst een tampon laten zien, want dat kennen ze hier helemaal niet! Ze was er in ieder geval erg door gefascineerd.

Morgen ga ik dan echt naar de apotheek! Ik heb er veel zin in en ben benieuwd hoe het daar is ;-).

Contributions, Comments & Kudos

Die tempels daar wil echt nog

Die tempels daar wil echt nog wel een keertje bezoeken! Lijkt me geweldig. Succes in de apotheek btw!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of EliseS
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2 1
Selected Categories