Dag 3 en 4: Ik vermaak me hier wel!

Dinsdag 1 oktober

Na een goede nachtrust konden we er allemaal weer goed tegenaan. We aten ei, wit brood en ongezouten popcorn als ontbijt.

Niet lang daarna hadden we onze eerste les Nepali. Het was weer erg leuk om een nieuwe taal te leren. Ik merkte door de verschillende talen die ik op de middelbare school geleerd heb dat ik de constructie van zinnen snel door had. Toch was het leren van de woordjes zonder en in je hoofd gestampte woordenlijst vrijwel onmogelijk!

’s Middags gingen we met de bus naar Kathmandu centrum. Hier hebben we de Boudhanath tempel (zie foto), een grote stupa, gezien. Er hingen allemaal vlaggen in verschillende kleuren aan. Ik heb me laten vertellen dat boeddhisten ze ophangen om ervoor te zorgen dat hun wensen met de wind meegenomen worden. Op deze manier bereiken ze de goden beter.
De Aztec rugtasjes zijn hier ook helemaal in. Natuurlijk kon ik het niet laten om er zelf ook te kopen!

Je verbaast je trouwens ook hoeveel mensen er in een bus passen. De mensen hier staan net als in de trein bij ons hutje mutje op elkaar en desnoods half uit de bus. Toch hebben we niets te klagen: je reist voor minder dan 1 euro met de bus en 4 euro met een taxi!

Ten slotte vond ik op de terugweg diverse leuke winkeltjes. Er is zelfs een bakker die prachtige taartjes verkoopt! Toch ben ik lekker gebleven bij het oude: een reep Toblerone <3.

Woensdag 2 oktober

Vandaag begon de dag weer met hetzelfde ritme. Ik at snel het ontbijt op (vandaag helaas geen popcorn zoals gisteren), zodat ik de woordjes Nepali nog eens kon herhalen. Ik heb vandaag tijdens de les geleerd hoe ik mijn naam in het Nepali schrijf, hoe leden uit de familie heten en, ook niet onbelangrijk, verschillende woorden voor hoe je je voelt.

Daarna zijn we naar het hoofdkantoor van het vrijwilligerswerk gegaan en naar verschillende scholen en weeshuizen. Ik kreeg stiekem de kriebels toen ik hoorde dat er straks vakantie is en een school opnieuw geschilderd moet worden! Hier hebben de scholen allerlei leuke tekeningen op de muur, dus ik zou me er helemaal op kunnen uitleven… Misschien ga ik dus op mijn vrije zaterdagen en festivaldagen nog wel helpen :-).

Over de apotheek heb ik op het kantoor ook wat gehoord, maar daar ben ik helaas nog niet geweest. Mogelijk gaan de verbandmiddelen naar een andere apotheek, omdat ze daar niet verkocht worden. Met de donaties hoop ik iets blijvends voor de kliniek/apotheek waar ik ga werken te kopen.

Na een pittige pizza als lunch met een heerlijke banana lassi (een soort yoghurtachtige milkshake) ben ik met de anderen in een bus naar Thamel gestapt. Hier kwam ik in een soort Dreamcatcher walhalla: het hele plafond hing er vol mee! Ik durfde nog nies te kopen, omdat ik bang ben dat de veren dan al beschadigen. Maar hier gaat zeker verandering in komen (sorry Erwin ;-)!

Na een drankje was het al snel donker. We moesten dus snel naar het hotel, omdat we gewaarschuwd waren anders de weg kwijt te raken. Hier kan namelijk zomaar de stroom een paar uur wegvallen en dan is niets meer verlicht op straat. Omdat we natuurlijk wel Nederlanders blijven, zijn we met z’n vijven bij een taxichauffeur van een persoonswagen ingestapt. Achteraf erg oncomfortabel, want door de dagelijkse standaard files deden we er driekwartier over. Een persoon moest namelijk op schoot van de anderen liggen, omdat het anders niet zou passen… Gelukkig zijn we veilig aangekomen!

Wil je mij volgen op Instagram? Mijn naam is hier eliseslob. Op deze manier kun je alle foto's die ik met mijn mobiele telefoon gemaakt heb alvast zien! Geen Instagram? Ze verschijnen ook op deze website: [httppublic://blog/10557_721402934541933_1237744120_n_0_0.jpginstagram.com/eliseslob

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Popcorn als ontbijt? Is dat

Popcorn als ontbijt? Is dat lekker? Mooie foto trouwens (zag je vorige ook). Ik zie niet zo heel vaak WereldSupporters in India. Lijkt me wel geweldig om een keer te bezoeken! Het linkje naar je Instagram werkt helaas niet :(

Ha Dennis!

Ha Dennis!

Popcorn als ontbijt is inderdaad een beetje wennen, maar ik houd wel van dit soort uitdagingen! Ik ben ook niet in India, maar in Nepal. Toch moet ik zeggen dat ik ook heel erg fan ben van India en dit is ook de reden dat ik een land dichtbij India heb gekozen om hier vrijwilligerswerk te doen. India is minder veilig om daar als vrouw alleen rond te lopen, dus dat schrok mij een beetje af. Ik heb de link aangepast, als het goed is kun je er nu wel op klikken en kom je op mijn pagina!

Groetjes,
Elise

Ik dacht altijd dat ze in

Ik dacht altijd dat ze in Nepal ook Hindi praatte? Weet je of het er een beetje op lijkt? 

Het schrift lijkt er wel op,

Het schrift lijkt er wel op, Rajeb! Het is beide ontstaan uit het Sanskriet, dus ik denk dat het vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de relatie tussen Spaans en Frans.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of EliseS
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
15 4
Selected Categories