Finalist in verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger!

NJR
PERSBERICHT
Utrecht, 28 september 2013

Eindhovense student Jilt van Schayik (22) finalist in verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger
van Schayik maakt indruk tijdens halve finale debat
Op 28 september vond de halve finale plaats van de verkiezing van de Jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties. Zes kandidaten gingen met elkaar in debat over duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en democratie. De vakjury, versterkt door een jongerenpanel, verkoos Jilt van Schayik tot één van de drie winnaars. Hij zal de komende tijd campagne gaan voeren om de Nederlandse jongeren voor zich te winnen.

Jilt van Schayik (22) doet op dit moment een pre-master aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, om in 2014 de master ‘Globalisation and Development’ te starten. Juryvoorzitter Marijke Boessenkool van NJR sprak namens de jury over van Schayik: ‘Jilt komt over als een benaderbare jongen. Bij hem kunnen jongeren met hun ideeën terecht.’ Van Schayik wil de coöperatie onder de aandacht brengen: ‘In Afrika heb ik gezien hoe coöperaties investeren in de maatschappij. Zo hoefden mensen nog maar 1 km te lopen om water te halen, in plaats van 7 km.’ Zelf is hij overtuigd: ‘Samen kunnen we de wereld veranderen.’

De finale
De drie finalisten gaan van 14 oktober tot en met 23 oktober campagne voeren voor zichzelf. In die periode kunnen alle Nederlandse jongeren stemmen op de vertegenwoordiger van hun voorkeur. De uiteindelijke winnaar wordt bekengemaakt op de Nacht van de VN op 23 oktober.

Meer informatie over mijn campagne en het stemmen volgt!

Contributions, Comments & Kudos

Succes!!

Succes!!

Bedankt Coosje!

Bedankt Coosje!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jiltvschayik
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
17 2
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd