HDI Ghana en Nederland

Alweer bijna twee maanden geleden dat we terugkwamen uit Ghana. De tijd gaat zo snel! We missen het weeshuis ontzetten en vragen ons af of de elektriciteit al werkt. Vorige week hebben we gebeld met een van de leraren. Was heel erg leuk om ze weer even te spreken en te vragen hoe het met de kindertjes gaat. Zelf ben ik de laatste tijd veel bezig met theorieën en strategieën van ontwikkelingssamenwerking. Ons weeshuis had het vergeleken met andere plaatsen kennelijk nog heel goed. Er is heel erg veel kindersterfte en daar hebben wij gelukkig niks van meegemaakt.

Ghana is in 2012 wel van een lage menselijke ontwikkeling (hdi onder 0,500) naar een gemiddelde menselijke ontwikkeling gestegen naar een hdi van 0,558. Nederland ligt al veel dichter bij de 1 met een hdi van 0,947 (hoe dichter bij de 1 hoe ontwikkelder het land is).

De motieven van ontwikkelingssamenwerking zijn me wel erg tegengevallen: ik ging er vanuit dat het belang van het ontwikkelingsland voorop stond, maar al snel bleek dat veel landen vanuit eigen belang handelen. Vooral economisch & commercieel en politiek & strategische motieven komen veel voor. Ook blijkt dat nog steeds 40% van de hulp gebonden is.

Contributions, Comments & Kudos

Heb even gekeken waar HDI

Heb even gekeken waar HDI voor stond. Weer iets nieuws geleerd vandaag!!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emmeken.vandendungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2 1
Selected Categories