Het komt nu echt dichtbij!

Hamjambo allemaal,

het is inmiddels 24 september. Dat betekent dat ik al over minder dan een maand naar Kenia vertrek! Wat gaat de tijd toch snel. Ik merk dat ik langzaamaan toch een beetje zenuwachtig wordt. Er schiet van alles door mijn hoofd; wat moet ik nog kopen om mee te nemen? Waar kom ik precies terecht? Is het wel veilig nu met die aanslag in Nairobi? Zal ik genoeg sponsorgeld bij elkaar krijgen? Dit zijn allemaal vragen die me bezig houden.

Niek (mijn vriend) en ik vertrekken 20 oktober naar Kenia. We zullen daar aan een ontwikkelingshulp project gaan werken in het Kitui district. Dit project is opgezet door SASOL (http://www.sasolfoundation.co.ke/). Tijdens dit project worden we gekoppeld aan een Keniaanse student. Om die student de mogelijkheid te kunnen geven om deze stageplek te krijgen, is geld nodig. Dit is het punt waar Ex-change (http://ex-change.nl/) ter sprake komt. Niek en ik zijn via Ex-change in contact gekomen met SASOL. Nu is het de bedoeling dat wij zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar weten te krijgen. Met dat geld wordt het mogelijk om de Keniaanse studenten stage te laten lopen. Meer informatie is te vinden in de bijgevoegde PDF.

Ondertussen ben ik ook druk bezig met een Swahili cursus. Swahili is de taal die in Kenia en Tanzania wordt gesproken. Door de lokale taal te leren, hoop ik dichter bij de lokale bevolking te komen staan. Het getuigd van respect als je de moeite neemt om hun taal te leren. Daarbij vind ik het ook nog eens ontzettend leuk!

Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. De afgelopen jaren ben ik al meerdere keren naar Kenia geweest. Tot nu toe ging ik elke keer om vakantie te vieren. Tijdens de vakanties heb ik het grootste deel van het land al mogen zien. Zelfs het Noorden, dat vrij snel na mijn bezoek niet meer toegankelijk was voor toeristen, heb ik gezien. Het land kent vele gezichten, mooie en kwade. Ik heb altijd al gezegd dat ik ooit voor langere tijd naar het land zou gaan, maar wie had gedacht dat ik dat zo snel al zou gaan doen?! Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Kenia.

Ik zal wekelijks een blog schrijven om jullie op de hoogte te houden van mijn ervaringen en vorderingen in het project.

Groetjes!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Leuk! Ik zal je blog

Leuk! Ik zal je blog bijhouden! Goed dat je inderdaad de taal probeert te leren! Zelfs al is het alleen: "Spreekt u Engels?" Dat laat al meteen wat respect zien.
Succes in Kenia!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of willemijndadv
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories